29 / 08 / 2024

alım gücü

alım gücü

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı yüzde 99 ve yüzde 100'lük enflasyon rakamlarından sonra gözler TÜİK'in 3 Eylül'de açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon rakamlarına ilişkin gelecek yılla ilgili iyimser bir tahmin geldi ancak enflasyon düşse bile yoksulluk değişmeyecek.

2002'de en düşük emekli aylığı ile 8.2 adet çeyrek altın alınıyordu! Şimdi 2.9 adet çeyrek altın alınabiliyor! 

Emeklilerin alım gücündeki kayıp, altın fiyatları üzerinden hesaplandığında net şekilde ortaya çıkıyor. İşte o hesaplama...

Sağlık Bakanlığı 1468 personel alımı yapacağını duyurdu!

T.C. Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından, 2022 yılı Eski Hükümlü/TMY statüsünde sürekli işçi (temizlik görevlisi) yedek alımı göreve başlama işlemleri açıklaması yapıldı. Buna göre, başvurular nereden ve nasıl yapılacak ve özel şartlar neler olacak?

Alım gücü eriyor! Asgari ücret kıymaya gelen zam oranında artsaydı 42 bin TL olacaktı!

Asgari ücretlinin alım günü her geçen gün giderek daha da erirken, eğer asgari ücret kıymaya gelen zam oranında artsaydı 42 bin TL olacaktı.

Asgari ücrette ara zam senaryoları! Eylül ayında artacak mı? Asgari ücretlileri neler bekliyor?

Enflasyonun ve açlık sınırının artması, sabit ücretli çalışanların alım gücünü günden güne düşürurken; asgari ücrete ara zam belirsizliği de devam ediyor. Peki asgari ücretlileri neler bekliyor? Ara zam gelecek mi? İşte ayrıntılar...

Asgari ücret Temmuz'da 13 bin TL'nin altına düşecek! 

Ekonomik şartlar vatandaşları yormaya devam ederken milyonlarca çalışanı doğrudan etkileyen asgari ücret için 'ara zam çıkmazı' devam ediyor. Gazeteci Ebru Baki, asgari ücretin alım gücünün temmuz ayında 13 bin liranın altına ineceğini öngörüyor. İşte detaylar...

Enflasyondaki hızlı yükseliş asgari ücretten 3 bin 184 TL’yi götürdü!

Enflasyondaki hızlı yükseliş maaş zamlarını da götürdü. Geçtiğimiz Ocak ayında 17 bin 2 Türk Lirası'na yükseltilen asgari ücretin alım gücü 13 bin 854 Türk Lirası'na  inerken, memurun cebinden de 6 bin 292 Türk Lirası uçtu.

Deprem korkusu konut kredisi başvurularını artırdı! 

Konut almak için yeterli seviyede alım gücüne sahip olanlar sembolik miktarlar için banka kredisine başvuru yapıyor. Emart Gayrimenkul Kurucusu Arzu Turan özellikle eski binalarda uygulanan bu yöntemin sebeplerini ve emlak sektöründeki son gelişmeleri değerlendirdi. 

Seyyanen zam isteyen emeklilerin maaşı mum gibi eridi! Emekli 5 ayda 3 bin 651 lira kaybetti!

Meydanlara çıkan emekli vatandaşların maaşı beş ayda adeta pula döndü. 20 bin Türk Lirası maaş alan bir emeklinin alım gücü 16 bin 349 Türk Lirası'na geriledi. 5 ayda yaşanan kayıp 3 bin 651 Türk Lirası'nı buldu.

Artan maliyetler ve düşen alım gücü deprem riskiyle birleşti: Konut krizi can krizine dönüştü!

Mega kent İstanbul'daki 2 milyonluk yapı stokunun 1.3 milyonu riskli olarak belirtiliyor. Söz konusu yapılardan 230 bin tanesi de acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

Artık ev almak isteyen arabasını, araba almak isteyen de konut, arsa ve tarlasını takas ediyor!

Düşen alım gücü ve yükselen maliyetleri konut ve otomotiv gibi lokomotif sektörlerde piyasanın alternatif takas seçeneklerine yönelmesine neden oldu. Konut ihtiyacı olan lüks aracını, otomobil almak isteyen arsa veya ofisini takas ediyor. İşte ayrıntılar...

Asgari ücret 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı 7 bin 971 TL'ye düşecek! Çalışana ve emekliye şok!

Merkez Bankası ilk 6 ayda enflasyonun yüzde 25.46’ya çıkacağını belirledi. İkinci yarıda zam verilmezse milyonlarca asgari ücretlinin alım gücü 13 bin 552 TL'ye, en düşük emekli maaşı da 7 bin 971 TL'ye gerileyecek. İşte ayrıntılar...

4 ayda tam 2 bin 681 TL eriyen asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Son zamanlarda gündemden düşmeyen yüksek enflasyon çalışanların ve emeklilerin 4 ayda maaşlarını eritip kuşa çevirdi. Asgari ücretlinin alım gücü 14 bin 321 TL'ye kadar indi. Peki asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Konut kredileri tutarı 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı!

Yüksek enflasyonla beraber alım gücü giderek daha da erirken, vatandaşlar da çareyi kredi ve kredi kartlarına yüklenmekte buldu. Merkez Bankası’nın sıkılaştırma adımlarına rağmen harcamalar durmazken konut kredileri tutarı da 1 yılda 391 milyar TL'den 444 milyar TL'ye çıktı...

alım gücü Haberi

alım gücü

Ekonomi politikasına yönelik yaptığı sert açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Özgür Demirtaş'tan bir iyi bir de kötü haber geldi. Prof.Dr. Ögür Demirtaş, önümüzdeki yılbaşından sonra enflasyonda bir yavaşlamanın görüleceğini ancak alım gücünün kaybedilmiş olması nedeniyle bu olumlu seyrin vatandaşın cebine aynı şekilde yansımayacağını söyledi.

Enflasyonun yavaşlama trendine girmesini beklediğini ancak fiyatlarda bir değişiklik olmayacağını kaydeden Demirtaş konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında, siyasetçilerin çıkıp enflasyonu düşürdük diye müjde vereceğini ancak kimsenin alım gücünün geldiği durumla ilgili açıklama yapmayacağını ifade etti.

Twitter hesabından paylaşım yapan Özgür Demirtaş, enflasyondaki düşüşün piyasalara yansımayacağını, vatandaşın alım gücü üzerinde olumlu bir etki yaratmayacağını dile getirdi. Demirtaş, "Bir siyasetçi de çıkıp enflasyonu indirdik ama paramparça ettiğimiz alım gücünüzü arttıramıyoruz demeyecek" dedi.

Paylaşımlarında "Enflasyonun gelecek yıl içinde düşmeye başlayacağını düşünüyorum" diyen...