03 / 05 / 2024

Enflasyon düşse de vatandaşın cebine yansımayacak

 Enflasyon düşse de vatandaşın cebine yansımayacak

İstanbul Ticaret Odası'nın açıkladığı yüzde 99 ve yüzde 100'lük enflasyon rakamlarından sonra gözler TÜİK'in 3 Eylül'de açıklayacağı enflasyon rakamlarına çevrildi. Enflasyon rakamlarına ilişkin gelecek yılla ilgili iyimser bir tahmin geldi ancak enflasyon düşse bile yoksulluk değişmeyecek.



Ekonomi politikasına yönelik yaptığı sert açıklamalarla dikkat çeken Ekonomist Özgür Demirtaş'tan bir iyi bir de kötü haber geldi. Prof.Dr. Ögür Demirtaş, önümüzdeki yılbaşından sonra enflasyonda bir yavaşlamanın görüleceğini ancak alım gücünün kaybedilmiş olması nedeniyle bu olumlu seyrin vatandaşın cebine aynı şekilde yansımayacağını söyledi.

Enflasyonun yavaşlama trendine girmesini beklediğini ancak fiyatlarda bir değişiklik olmayacağını kaydeden Demirtaş konuyla ilgili sosyal medya paylaşımında, siyasetçilerin çıkıp enflasyonu düşürdük diye müjde vereceğini ancak kimsenin alım gücünün geldiği durumla ilgili açıklama yapmayacağını ifade etti.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön