06 / 05 / 2024

Alkoçlar Turizm konkordato

Alkoçlar Turizm konkordato

Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, konkordato talep etti. 1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi olan Alkoçlar, borçlarına 9 ay erteleme istedi.

Konut yatırımcıları rotayı turizm bölgelerine çevirdi!

Turizm bölgelerindeki gayrimenkul yatırımları hem yerel hem de yabancı yatırımcılar için çekici hale gelirken, sektörün büyümesine de önemli katkılar sağladı.

Konut kira artışları turizm çalışanlarını da vurdu! Lojman sorunları gittikçe büyüyor!

Ev kiralarının yüksek olması nedeniyle, barınma sorunu yaşayan turizm çalışanları, çalışmak istedikleri tesisin ilk olarak lojmanı olup olmadığını soruyor. 

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yenigün Motorlu Araçlar İnşaat Gıda Turizm Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Tuzla'da 2 milyon TL sermaye bedeli ile Mesut Yenigün tarafından kuruldu.

Yatırımcılar dikkat! Turizm cenneti O ilimizde 7 bin 247 metrekare arsa satışa çıkıyor!

Yatırımcıların iştahını kabartan bir arsa daha satışa sunuluyor. Turizm cenneti İzmir Çeşme'de 7 bin 247 metrekare turizm imarlı arsa mahkemeden satışa çıkarılıyor.

Turizm yatırımcıları dikkat! Bu haber sizi ilgilendiriyor! Kültür ve Turizm Bakanlığı 10 ilde duyuruya çıktı!

Kültür ve Turizm Bakanlığı turizm yatırımcılarına duyurdu. 10 ilde kamu taşınmazları yerli ve yabancı girişimcilere tahsis edilecek. Ayrıca bakanlık birden fazla başvuruyu da kabul edeceğini duyurdu. İşte haberin detayları…

Belediye o ilde turizm imarlı arsa satıyor! Yatırımcılar dikkat! 

Edremit Belediye Başkanlığı, Balıkesir ili, Edremit ilçesi, Güre Mahallesi'nde yer alan turizm imarlı arsayı satıyor. İşte ayrıntılar...

Koçlar Rmk İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Koçlar Rmk İnşaat Turizm Gıda Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Sultanbeyli'de Muhammet Koç tarafından kuruldu.

Kaya Yapılar Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kaya Yapılar Mimarlık İnşaat Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi Pendik'te Ümit Durmuşkaya tarafından kuruldu.

Karadağlar Seyahat Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Karadağlar Seyahat Turizm Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bayrampaşa'da Esra Karadağ tarafından kuruldu.

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ege Kıyıları Turizm Yatırımları Ve İşletmeciliği Ticaret Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Şeyh Şamil Çağlar tarafından kuruldu.

Altaş İnşaat Gıda Turizm Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar Şubesi açıldı!

Altaş İnşaat Gıda Turizm Taşımacılık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Bağcılar Şubesi bugün Bahçelievler'de 150 bin TL sermaye bedeli ile Gürbüz Yılmaz tarafından açıldı.

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv San.Ve Tic.Anonim Şirketi Optimum Bağcılar Otopark Şubesi açıldı!

Optimum İnşaat Turizm Eğitim Sağlık Otomotiv San.Ve Tic.Anonim Şirketi Optimum Bağcılar Otopark Şubesi bugün Bağcılar'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Abdulkadir Turan tarafından açıldı.

Kamu arazilerindeki turizm tesislerinin borçları ertelendi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kamu arazilerinde yer alan turizm tesislerinin borçları için erteleme kararı aldı. 

Alkoçlar Turizm konkordato Haberi

Alkoçlar Turizm konkordato

1950’li yıllardan beri turizm sektöründe faaliyet gösteren Alkoçlar, konkordato talep etti.  1400 yatak kapasiteli 3 otelin işletmecisi ve yüzde 100 Ender Alkoçlar’ın sahibi olduğu Alkoçlar Otelcilik ve Turizm AŞ, İstanbul Ticaret Mahkemesi’ne dava dileçesi verdi. Dava dilekçesinde firmanın icra takipleri baskısı ile faaliyetlerini sürdürememe tehlikesi yaşadığı ve yaşanan nakit darboğazın geçici olduğu belirtildi.

Hürriyet'ten Dinçer Gökçe'nin haberine göre,  2015 yılı ve sonrası yaşanan bir dizi olumsuz olayın Türkiye turizm sektörünü olumsuz etkilediği belirtilen dilekçede, Alkoçlar’ın bu süreçten olumsuz etkilendiği kaydedildi. Hak edişlere karşın tahsilatların uzun vadeli çeklerle yapıldığı belirtilen dava dilekçesinde, durumun mali dengeyi sarstığı vurgulandı.

Turizm sektörünün gelecek yıl ve sonrası için olumlu bir tablo çizdiği kaydedilen dilekçede şu ifadeler kullanıldı: “Şirket, vadesi gelen borçları ödeyememe ve icra takipleri baskısıyla...