05 / 05 / 2024

Alman inşaat makinesi üreticisi Liebherr

Alman inşaat makinesi üreticisi Liebherr

Liebherr şirketi, Mekke’deki vinç kazasını araştırmak üzere bir uzmanını Suudi-Arabistan’a gönderdi. Mekke'de bulunan diğer uzmanlarla kazanın sebebini tespit etmeye çalışacağı ancak bunun haftalar almasının beklendiği bildirildi.

Alman inşaat sektörü konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro yardım talep ediyor!

Yeni konut inşaatlarındaki keskin düşüşle dikkat çeken Alman inşaat sektörü, konut sektöründe yaşanan çöküş sebebiyle 23 milyar Avro sübvansiyon sağlamaya çağırıyor. 

Yeniden konut edinme şansı giderek azalıyor! İnşaat sektörü alarm vermeye başladı!

Almanya'da inşaat sektörü alarm vermeye başladı. Alman hükümetinin yılda 400 bin yeni konut inşa etme hedefi giderek uzaklaşıyor hatta 2025 yılına kadar 100 bin sınırının altına düşmesi bekleniyor.

Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat Emlak Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı!

Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat Emlak Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli yapıldı. Alman İnşaat Taahhüt Hafriyat Emlak Ve Turizm Sanayi Ticaret Limited Şirketi’nin merkez nakli Kartal’da yapıldı.

İnşaatı 30 yıldır tamamlanamayan otele Alman bankası el koydu!

1991'de Ankara'da inşa edilmeye başlanan fakat kredi borcu nedeniyle yarım kalan 35 katlı otel ve alışveriş merkezinin inşaatına kredi sağlayan Alman bankası el koydu.

Almanya'da inşaat sektöründe 10 ay boyunca normale dönüş beklenmiyor!

Alman şirketler, devam eden yeni tip koronavirüs  salgını nedeniyle yılın son çeyreğine kadar inşaat sektörünün faaliyetlerinde normale dönüş beklemiyor.

Yusufeli Barajı inşaatında 25 kadın çalışıyor!

Türkiye'nin en yüksek barajı olan Yusufeli Barajı ve HES inşaatında çalışan kadın mühendis ve teknikerler, dev projede yer almanın gururunu yaşıyor...

Alman inşaat endüstrisindeki canlılığın devam etmesi bekleniyor!

Bundesbank, ekonomiye yönelik bu yılın ağustos ayı raporunu yayımladı, raporda “Alman inşaat endüstrisindeki canlılığın ise devam etmesi bekleniyor.” değerlendirmesi yapıldı.

Hasan Akgün’e marina inşaatı davası!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Akgün'ün Büyükçekmece Yat Limanı projesinin inşaatını bir Alman firmasına ihale ettiği iddia edildi. Firma dolandırıcılıktan ceza alınca ihale Akgün’ün kardeşinin ofisine geçti. Akgün'e ise dava açıldı.

Alman İnşaat Turizm Taşımacılık Temizlik Tarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alman İnşaat Turizm Taşımacılık Temizlik Tarım Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Turan Can tarafından kuruldu.

Eskişehir Şehir Hastanesi'nin inşaatı başladı!

71 Evler'de kurulacak 1081 yatak kapasiteli Şehir Hastanesi inşaatı için çalışmalar hızlı başladı. Onlarca iş makinesi inşaat alanında gece-gündüz çalışırken, inşaat alanından çıkan topraklar Sultandere girişindeki alana taşınıyor.

Mario Gomez'den Vodafone Arena'nın inşaatına yardım!

Beşiktaş'ın Alman golcüsü Mario Gomez, dün öğlen saatlerinde inşaatı devam eden Vodafone Arena'ya sevgilisi Carina Wanzung ile birlikte gitti ve taraftarı heyecanlandıracak açıklamalarda bulundu.

Denizli Çivril'de bir inşaat sırasında tarihi lahit bulundu!

Denizli Çivril'de bir inşaatın temel kazısı yapılırken Doğu Roma dönemine ait üç lahit bulundu. İlçeye bağlı Koçak mahallesinde yaşayan Haydar Acar, arsasına bina yaptırmak için iş makinesi ile temel kazısına başladı.

3. havalimanı inşaatında son durum!

3. Havalimanı şantiyesinde 2 bin kamyon, 400 iş makinesi aralıksız çalışıyor. Bir yandan inşaat çalışmaları sürerken, diğer yandan tasarım ayrıntıları da netleşiyor. İşte 3 havalimanı inşaatında son durum...

Alman inşaat makinesi üreticisi Liebherr Haberi

Alman inşaat makinesi üreticisi Liebherr

Alman inşaat makinesi üreticisi Liebherr şirketi, Mekke’deki vinç kazasını araştırmak üzere bir uzmanını Suudi-Arabistan’a gönderdi.


Alman medyasında yer alan haberlerde şirketin Baden-Württemberg eyaletinin Ehingen kentinde görevli  bir uzmanı kazayı araştırması için Mekke’de görevlendirdiği belirtildi. 


Söz konusu kişinin, bölgede görev yapan ve Mekke'de bulunan diğer uzmanlarla kazanın sebebini tespit etmeye çalışacağı ancak bunun haftalar almasının beklendiği bildirildi.


 Mekke’de devrilen LR-11350 tipi vincin Almanya’nın Ehingen kentinde üretildiği ve caminin genişletilmesi çalışmalarında  inşaat makineleri ve çelik taşıyıcıları kaldırmakta kullanıldığı, bin 350 tona kadar yük taşıyabildiği kaydedildi.


Liebherr şirketinin 2006’dan beri bu modeldeki vinçten çeşitli ülkelere 30 tane sattığı, şimdiye kadar 3 kaza yaşandığı ancak hiçbirinin  teknik sorundan kaynaklanmadığı ileri sürüldü. 


Mekke'de Mescid-i Haram'da vincin devrilmesi sonucu meydana gelen kazada 107 kişinin öldüğü, 238 kişinin yaralandığı...