20 / 05 / 2024

almanya ekonomisi 2017

almanya ekonomisi 2017

Bugün Almanların yüzde 40’ı hiçbir mal varlığına sahip değil; buna banka tasarrufları da dahil. Ülkede konut sahibi olma oranı da diğer Avrupa Birliği ülkeleri arasında en düşük seviyede.

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Almanya enerjide B planına geçiyor: “En kötüsü olursa harekete geçebiliriz”

Almanya enerjide kış hazırlığı yapıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya sanayide çarklarının dönmesi ve konutlarda ısınma ve elektrik sorununa nükleer çözüm arıyor. Bu amaçla ülkedeki 3 nükleer santralde ikisi acil durum rezervi olarak beklemede tutulacak.

Almanya'da 50 bin işletme iflas edebilir!

Koronavirüs salgını dünyada bütün ülkelerin ekonomilerini zorlarken, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da da uzatılan kısıtlamalar sebebiyle işletmeler güçlük çekiyor. Almanya'da 50 bin işletmenin iflas edebileceği öngörülüyor.

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yüzde 7,1 küçüleceğini açıkladı.

Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte büyüme kaydetmedi!

Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde zayıf seyrini sürdürdü. Mevcut belirsizliklere ek olarak ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını 2020 görünümünü de olumsuz etkiliyor...

Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 7,4 büyüdü!

TÜİK verilerine göre, Türkiye ekonomisi yılın son çeyreğindeki büyüme oranı yüzde 7,3 oldu. Ekonomi geçen yıl yüzde 7,4 büyüdü.

İnşaat sektörü 2017'de ekonomik büyümenin lokomotifi oldu!

2017’nin üçüncü çeyreğinde Türkiye ekonomisi yüzde 11,1 büyüyerek son 6 yılın en güçlü büyüme performansını yaşadı. İnşaat sektörü, üçüncü çeyrekte yüzde 18,7 büyüme oranıyla yine ekonomik büyümenin lokomotifi oldu.

2017'de inşaat sektöründe neler değişti?

Türkiye ekonomisi, büyüme performansı ile AB, G20 ve OECD ülkelerine fark attı. Büyüme rakamları ile 2017'ye damga vuran Türkiye'de ekonomik anlamda da ciddi değişiklikler yapıldı. 

İnşaata dayalı büyüme devam ediyor!

Türkiye ekonomisi 2017'nin ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 5,1 büyüdü. Ekonomik büyümede inşaat sektörü oldukça etkili.

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim'de Boğaziçi’nde!

2. İnşaat Ekonomisi Zirvesi 19 Ekim 2017'de GYODER iş birliğiyle Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall’de gerçekleşiyor.

Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 5,5 büyüyecek!

Maliye Bakanı Ağbal 8. İstanbul Finans Zirvesi’nde (IFS 2017) konuşma yaptı. Bakan Ağbal, "Türkiye ekonomisi 2017'de yüzde 5,5 büyüyecek " dedi.

almanya ekonomisi 2017 Haberi

almanya ekonomisi 2017


Şansölye Merkel’in, Almanya’nın şimdiye kadarki en iyi günlerini yaşadığı yönünde yaptığı açıklamalar, ülkede büyük tartışma konusu haline gelmiş durumda.


Almanya’nın iki yıkıcı dünya savaşının ardından kaydettiği gelişimle Avrupa’nın motor gücü haline geldiği, yıllardır kabul gören bir görüş. Ülkenin uzun yıllar boyunca dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alıyor oluşu da bunun en büyük kanıtı. 1990 yılında dünyanın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olan Almanya, 2010 yılına gelindiğinde dördüncü sırada yer alıyordu. Uluslararası Para Fonu’nun (IMF) Nisan 2017 verilerine göre, 3,4 trilyon dolarlık gayri safi yurtiçi hasılası (GSYH) ile halen dördüncü sıradaki yerini korurken Avrupa’nın da en büyük ekonomisi konumunda. İkinci Dünya Savaşı’ndan bu yana yakaladığı ekonomik başarı büyük ölçüde endüstrisine, mali disiplinine ve refah politikalarına bağlı görünüyor. Yüksek kalite ve...