18 / 05 / 2024

almanya ekonomisi 2019

almanya ekonomisi 2019

Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde zayıf seyrini sürdürdü. Mevcut belirsizliklere ek olarak ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını 2020 görünümünü de olumsuz etkiliyor...

Almanya ekonomisi bu yıl yüzde 0,4 küçülecek!

Almanya ekonomisinde küçülme şoku yaşanıyor. Ekonomi Araştırma Enstitüsü, olağan dışı yüksek enflasyon yüzünden özel tüketimin bu yıl yüzde 0,5 azalacağını öngördü.

Bundesbank, Almanya ekonomisi için karamsar bir tablo çizdi!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Avrupa'nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da GSYH'nin yüksek faiz ve zayıf talep gölgesinde bu çeyrekte de büyük ölçüde yatay seyredeceği tahmininde bulundu.

ABD’li Goldman Sachs: Hindistan ekonomisi ABD’yi geçecek

ABD’nin büyük bankalarından Goldman Sachs, Hindistan ekonomisine yönelik bir rapor yayımladı. Rapora göre, Hindistan 2075 yılında ABD, Almanya ve Japonya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük 2’nci ekonomisi olacak.

Almanya enerjide B planına geçiyor: “En kötüsü olursa harekete geçebiliriz”

Almanya enerjide kış hazırlığı yapıyor. Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya sanayide çarklarının dönmesi ve konutlarda ısınma ve elektrik sorununa nükleer çözüm arıyor. Bu amaçla ülkedeki 3 nükleer santralde ikisi acil durum rezervi olarak beklemede tutulacak.

Almanya'da 50 bin işletme iflas edebilir!

Koronavirüs salgını dünyada bütün ülkelerin ekonomilerini zorlarken, Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da da uzatılan kısıtlamalar sebebiyle işletmeler güçlük çekiyor. Almanya'da 50 bin işletmenin iflas edebileceği öngörülüyor.

Almanya'da bin 462 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya'da iflas eden şirket sayısı, koronavirüs salgınının sebep olduğu rekor ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk yarısında 2019'un aynı dönemine göre yüzde 6,2 azaldı ve 9 bin 6 oldu. 

İhracatta 8 sektörün en büyük alıcısı Almanya!

Avrupa'nın lokomotif ülkesi Almanya, yılın 8 ayında Türk ihracatçıların en çok ürün sattığı ülke olurken, bu ülkeye ihracat 2019'un ocak-ağustos dönemine göre yüzde 10,3 azalarak 8 milyar 838 milyon 334 bin dolar olarak gerçekleşti.

Almanya'da 761 inşaat şirketi iflas başvurusu yaptı!

Avrupa'nın lokomotif ülkeleri arasında yer alan Almanya'da iflas eden şirket sayısı, yeni tip koronavirüsün (Kovid-19) sebep olduğu ekonomik resesyona rağmen bu yılın ilk çeyreğinde 2019 yılının aynı dönemine göre yüzde 3,7 azalarak 4 bin 683 oldu. 

Almanya Merkez Bankası: Alman ekonomisi bu yıl yüzde 7,1 küçülecek!

Almanya Merkez Bankası (Bundesbank) Alman ekonomisinin bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle yüzde 7,1 küçüleceğini açıkladı.

Türkiye ekonomisi son çeyrekte yüzde 6 büyüdü!

Türkiye ekonomisi 2019 yılında yüzde 0,9 büyüme gösterirken , geçen yılın son çeyreğinde ise yüzde 6 büyüdü.

Almanya'da inşaat sektörü 2019'da rekor sipariş aldı!

Almanya'da yeni inşaat siparişlerinin toplam değeri 86 milyar 100 milyon avro ile 1990 yılından bu yana en yüksek yıllık rakama ulaştı

Almanya'da GSYH’ye inşaat sektöründen olumlu katkı!

Almanya Federal İstatistik Ofisi (Destatis) 2019 ülke ekonomisinin verilerini açıkladı. Bu verilere göre; Gayri Safi Yurtiçi Hasıla’ya (GSYH) inşaat sektöründen olumlu katkı geldi.

Almanya ekonomisi dördüncü çeyrekte büyüme kaydetmedi!

Almanya ekonomisi 2019 yılının son çeyreğinde zayıf seyrini sürdürdü. Mevcut belirsizliklere ek olarak ortaya çıkan yeni koronavirüs salgını 2020 görünümünü de olumsuz etkiliyor...

almanya ekonomisi 2019 Haberi

almanya ekonomisi 2019

Federal İstatistik Dairesi'nin açıkladığı öncü büyüme verilerine Avrupa’nın en büyük ekonomisi olan Almanya'da, gayrisafi yurt içi hasıla 2019 yılının son çeyreği olan Ekim-Aralık döneminde önceki üç aya göre büyüme kaydetmedi.

Dördüncü çeyrek verisi aynı dönemde sanayi üretiminde yaşanan yüzde 1,9’luk azalmanın ardından geldi. Üçüncü çeyrek büyümesi yüzde 0,1’den 0,2’ye  revize edilirken, 2019 yılı büyümesi yüzde 0,6 olarak teyit edildi.

İhracat ve tüketim hız kesti

Federal İstatistik Dairesi dördüncü çeyrekte inşaat sektörü yatırımlarının arttığını söylerken, makine ve teçhizat alımlarının bir önceki döneme göre oldukça azaldığını aktardı. Dördüncü çeyrekte ihracatın da zayıfladığı, hane halkı tüketim harcamalarının "ciddi hız kaybına" uğradığı belirtildi.

Deutsche Welle Türkçe'de yer alan habere göre; özel tüketim ve kamu harcamaları geçmişteki dönemlerde büyümeyi desteklese de, bu iki alanda da yavaşlama görülüyor.

İhracattaki...