14 / 05 / 2024

almanya Stuttgart 21 projesi

almanya Stuttgart 21 projesi

Almanya basını, Stuttgart 21 isimli projede çalıştırılması amacıyla Türkiye’den getirilen ve salgına rağmen çalıştırılan işçiler arasında koronavirüse yakalananlar olduğu ortaya çıktı.

Almanya’da şirket iflasları yüzde 21 azaldı!

Almanya'daki şirket iflasları Şubat'ta yıllık bazda yüzde 21.8 azalarak, Covid-19 salgınının başlangıcında iflas kanunda ertelemeye gidilmesinden bu güne gerilemeye devam etti.

Almanya'da Kovid-19 vakalarındaki artışla ekonomiye güven geriledi!

Avrupa Ekonomik Araştırmalar Merkezi (ZEW) Ekonomik Güven Endeksi, Almanya'da, koronavirüs vaka sayısındaki artışla geçen aya göre 21,3 puan azalarak 56,1 puana düştü.

Almanya'nın Stuttgart 21 projesinde çalışan inşaat işçileri koronavirüse yakalandı!

Almanya basını, Stuttgart 21 isimli projede çalıştırılması amacıyla Türkiye’den getirilen ve salgına rağmen çalıştırılan işçiler arasında koronavirüse yakalananlar olduğu ortaya çıktı.

Almanya'da 2 bin kişilik cami ve külliye projesi tanıtıldı!

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı. 2 bin kişinin ibadet etmesinin planlandığı caminin 27 milyon euro’ya mal olması planlanıyor.

MÜSİAD Hessen, Almanya'da İnşaat ve Emlak Fuarı düzenleyecek!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Hessen Şubesi, 21-22 Nisan tarihlerinde Almanya'nın Offenbach kentinde İnşaat ve Emlak Fuarı düzenleyecek...

Taca İnşaat, Stuttgart’ta AVM inşa edecek!

Taca İnşaat yurtdışına yöneldi. Almanya’nın otomotiv ağırlıklı önde gelen sanayi bölgelerinden Stuttgart kentinde 160 milyon Euro yatırımla kurulacak alışveriş merkezinde Türk markaları satılacak.

Media Saturn Grubu Almanya'da bininci mağazasını açtı!

Media Markt Türkiye'nin bağlı olduğu Media-Saturn Grubu, bininci mağazasını Almanya’da hizmete açtı.Media-Saturn, 21 milyar euro net cirosu ve 65 bine yakın çalışanıyla 15 Avrupa ülkesinde faaliyet gösteriyor.

Almanya'da kiralık ev sıkıntısı artıyor!

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

İstikbal Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açtı!

Boydak Holding’e ait İstikbal Mobilya, Ludwigshafen’den ve Nürnberg’den sonra Almanya’daki en büyük mağazasını Stuttgart’ta açıldı. İstikbal, 2014 yılı sonuna kadar Almanya’daki mağaza sayısını ona çıkarmayı hedefliyor...

İstikbal Almanya'da en büyük mağazasını Stuttgart'ta açıyor!

Mobilya sektörünün lider kuruluşu olmayı başaran İstikbal Mobilya, Almanya'da beşinci ve en büyük mağazasını yarın Stuttgart'ta açıyor. Açılışa Boydak Holding Yönetim Kurulu üyesi Yusuf Boydak ve Stuttgart Başkonsolosu M.Türker Arı da katılacak...

Almanya'da kentsel dönüşüm yastıkla protesto edildi!

ALMANYA'nın Hamburg kentinde 21 Aralık'tan bu yana Rote Flora Kültür Merkezi'nin kapatılmasını ve bazı bölgelerdeki kentsel dönüşümü protesto eden halk, bu kez yastıklı eylem yaptı.

Stuttgart’ta Türklerin yaşadığı binada yangın çıktı!

Almanya'nın Stuttgart şehrinde 9 dairesinde Türklerin yaşadığı binada çıkan yangının erken fark edilmesi muhtemel bir faciayı önledi. Yangından dolayı maddi hasar meydana gelirken, garajdaki bir araba da hasar gördü...

GROHE Grubunun satışları yüzde 21 yükseldi!

2012 mali yılı sonunda GROHE Grubunun satışları yüzde 21 yükseldi, düzeltilmiş FVÖK yüzde 18 arttı, Almanya’da satışlar yüzde dokuz artış gösterdi ve Asya’da güçlü büyüme devam ediyor...

almanya Stuttgart 21 projesi Haberi

almanya Stuttgart 21 projesi

Almanya’nın 10 yıldır gündeminden düşmeyen ve “Mega proje” olarak bilinen ve tren hatlarının tamamen yeraltına çekilmesi projesi olan “Stuttgart 21”de çalışan ve Türkiye’den getirilen 6 inşaat işçisinin koronavirüse yakalandığı tespit edildi.

İŞÇİLER SALGINA RAĞMEN ÇALIŞTIRILDI

Evrensel Gazetesi'nde yer alan habere göre; Stuttgart 21 projesi, uzun zamandır bilim insanları, mimarlar ve sendikacılar gibi birçok kesimin tepkisini çekiyor ve sık sık eylem yapılıyordu. Özellikle sendikacılar, projeye karşı çıkarken inşaat alanında çalışacak işçilerin Polonya ve Türkiye gibi ülkelerden getirilerek düşük ücretlerle çalıştırılacakları ve büyük bir sömürünün de gündeme geleceğiyle ilgili uyarılarda bulunuyordu. Almanya ve bütün dünya koronavirüs salgını ile uğraşırken Stuttgart 21 projesi işçileri ise çalıştırılıyor.

Stuttgart 21 Karşıtları İnisiyatifi için gerçekleştiği açıklamada, düşük ücretle ve ağır koşullarda çalıştırılan işçilerde koronavirüs belirlendiği açıklandı. Açıklamada, mağazalar,...