05 / 05 / 2024

almanya turizm

almanya turizm

Alman Turizm Merkezi’nin açıkladığı rakamlara göre geçen yıl Almanya'da Türkiye’den kaynaklı geceleme sayısı 614 bine ulaştı. 2009’dan bu yana Türkiye’den Almanya’ya giden turistlerin geceleme oranı yaklaşık yüzde 65 artış gösterdi.

Şahinler Holding Almanya'da villa ve konut üretecek!

Hazır giyim sektöründe adını duyurdu. Şahinler Holding şu sıralar turizm ve serbest bölge işletmeciliğinde büyüyor. Şirketin patronu Kemal Şahin Almanya'da villa ve konut üreteceklerini ayrıca işletmek üzere kiralık otel aradıklarını söylüyor…

Almanya'da otel yatırımları artıyor!

Almanya'da son yıllarda turizm sektöründe kaydedilen canlanma, otel inşaatlarının artmasına yol açtı. Almanya 'da özellikle yabancı turistlerin gösterdiği yoğun ilgi nedeniyle birçok kentte otel bulmak sıkıntılı olabiliyor.

Almanya, 2014'te Türkiye'den 638 bin turist ağırladı!

Alman Turizm Merkezi (DZT) 2014 turizm rakamlarını açıkladı. Konaklamada 75 milyonu aşan ve İspanya'dan sonra ikinci sıraya oturan Almanya, kültür turizminde yüzde 10 artışla yine ilk sırada yer aldı.

Ömer Çelik: Turizm sektörü özgüvenli hareket etmeli!

Kültür ve Turizm Bakanı Çelik, Rusya'daki krizin Türkiye turizmine etkisi konusunda, "Kimse 'Kriz olacak' diye fiyat düşürmesin" dedi. Çelik, Rusya Federasyonu, İngiltere ve Almanya'nın, Türkiye için önemli turizm pazarlarının ilk sıralarında yer aldığını

Dedeman ITB Berlin Turizm Fuarı'na katıldı!

Dünyanın en büyük turizm fuarı olan ve Almanya'nın başkenti Berlin'de düzenlenen ITB Berlin Turizm Fuarı, 186 ülkeden 10 bin 96 firmanın katılımıyla 4-8 Mart 2015 tarihleri arasında gerçekleşti.

Vialand, ITB Turizm Borsası Fuarı'nda İstanbul'u tanıtacak!

Turizm sektörünün buluşma noktası olarak kabul edilen ITB Turizm Borsası Fuarı arasında Almanya 'nın Başkenti Berlin 'de kapılarını 49. kez ziyaretçilerine açıyor.

İzmir Berlin Turizm Fuarı'nda tanıtılacak!

İzmir, Almanya'nın Berlin kentinde 48 Mart 2015 tarihleri arasında yapılacak olan ITB Berlin Turizm Fuan için hazırlıklarını tamamladı.

Bodrum Berlin'de turizm fuarında tanıtılacak!

Turizm kenti Bodrum Mart ayında Almanya’nın Berlin şehrindeki turizm fuarında tanıtılacak. Birçok turizm fuarına katılan Bodrum Mart ayında ise Berlin fuarına gidiyor..

Patara, Mart'ta Berlin Turizm Fuarı'na katılacak!

PATARA Kültür Turizm ve Tanıtma Derneği, Almanya 'nın Münih kentinde düzenlenen ' Münih Turizm Fuarı' nda bölgenin tanıtımını yaptı.

MASTOB Almanya'da turizm fuarına katılacak!

Almanya ve İsviçre'de turizm fuarlarına katılan Manavgat Side Turistik Otelciler Birliği Derneği (MASTOB), Almanya'nın Hamburg kentinde başlayan fuarda tanıtım çalışmalarına devam ediyor..

Antalyalı turizmciler Hollanda Utrecht Turizm Fuarı'na katıldı!

Hollanda'da Utrecht Turizm Fuarı'na Antalya'dan yoğun katılım olurken, Almanya'da Düsseldorf Boat Show'a Antalya Deniz Ticaret Odası stand açtı. Fuara en kalabalık ülke olarak katılan Türkiye, damgasını vurdu.

İzmir'e en çok yabancı turist Almanya'dan geliyor!

İZMİR Kültür ve Turizm Müdürlüğü'nün bu yılın ilk 8 ayı verilerine göre, sınır kapılarından giriş yaparak kente en çok yabancı turist 228 bin 938 kişiyle Almanya'dan geldi, ikinci sırada Fransa yer aldı...

Almanya 2020 yılında Türkiye'den 800 bin konaklama bekliyor!

Alman Turizm Merkezi DZT, bu yıl 40. yıldönümünü kutladığı GTM (German Travel Mart) etkinliklerini Bremen'de gerçekleştirdi. Etkinlik kapsamında Almanya'nın 2013 turizm rakamları değerlendirilirken, 2020 hedefleri açıklandı.

almanya turizm Haberi

almanya turizm


Türk turistlerin Almanya'ya ilgisi artıyor. Türkiye'den Almanya'ya giden turist sayısı 2013'te yüzde 6.6 arttı


Alman Turizm Merkezi’nin açıkladığı rakamlara göre geçen yıl Almanya'da Türkiye’den kaynaklı geceleme sayısı 614 bine ulaştı. 2009’dan bu yana Türkiye’den Almanya’ya giden turistlerin geceleme oranı yaklaşık yüzde 65 artış gösterdi. 


Alman Turizm Merkezi, İstanbul’da bir basın toplantısı düzenleyerek, Almanya’nın turizm verileri ve hedefl erini açıkladı. DZT Basın ve Halkla İlişkiler Türkiye Temsilcisi İnci Gökçe, Türkiye’den seyahat amaçlı Almanya’ya giden kişi sayısının önemli oranda artış gösterdiğini ve son 4 yılda Almanya’da geceleme oranında yüzde 65’lik artış sağlayan Türk turistlerin yüzde 60’ının tatil amaçlı seyahat ettiğini belirtti. Söz konusu seyahatlerin yüzde 46’sının ise şehir ve etkinlik seyahati olarak gerçekleştiğine dikkat çeken Gökçe, “2020 yılında ise Almanya’da Türkiye kaynaklı 800...