06 / 05 / 2024

Almanya Wiefelstede kenti yangın

Almanya Wiefelstede kenti yangın

Almanya 'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Wiefelstede kentinde bir evde meydana gelen yangında 3 kişi hayatını kaybetti. Açıklamada, yangın nedeninin henüz belli olmadığı, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.

Köksal Holoğlu, Almanya'dan hastane satın alacak!

Köksal Holoğlu'nun hastane yatırımlarını hızlandırdığı, Avrupa'nın merkezinde hummalı bir çalışma içinde olduğu belirtiliyor. Köksal Holoğlu'nun Almanya'nın başkenti Berlin ile Hamburg ve Frankfurt gibi önemli kentlerinde hastane için yer aradığı ifade edildi.

Almanya'da öğrenci evlerinin kiraları cep yakıyor!

Almanya'nın 19 kenti için hazırlanan rapora göre, öğrencilerin konut kiraları 2021 yılında geçtiğimiz seneye göre yüzde 1,8 yükseldi. Öğrenciler 30 metrekare büyüklüğündeki ev için su ve yakıt dahil ayda ortalama 515 Euro kira ödemesi yapıyor. 

Almanya'daki yüksek konut fiyatları Berlin'de protesto edildi!

Almanya’nın başkenti Berlin'de, ülkede özellikle büyük kentlerde yükselen ev fiyatları protesto edildi. Ülkenin çeşitli bölgelerinden katılım gösterilen gösteride, federal ve eyalet hükümetler, kira yükselişlerine karşı mücadele etmemekle suçlandı.

Almanya'da konut sayısının arttırılması için çağrı!

Almanya'nın başkenti Berlin'de ırkçılık ve adaletsiz tutuma karşı yapılan protestolarda konut sayısının arttırılmasına yönelik çağrı yapıldı. 

Almanya'daki ev kiraları cep yakıyor!

Almanya’daki ev kiraları ve emlak fiyatı artışlarında Münih liderliğini yine korudu. Konut kiralarıyla ilgili istatistik verilerini yayımlayan statista’nın son yaptığı açıklamaya göre Bavyera’nın başkenti Münih’te ortalama kira bedeli metrekare başına 18 euro 61 cent oldu.

Almanya'da DİTİB ve YTB'den ihtiyaç sahiplerine kira yardımı!

Almanya'nın Köln kenti yakınlarındaki Hürth beldesinde, Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine (DİTİB) bağlı Hürth Camisi yetkililerince mali destek alma şansına sahip olmayan vatandaşlara kira yardımı yapıldı.

Almanya'da koronavirüs için hastane inşa edilecek!

Almanya'nın başkenti Berlin'de eyalet hükümeti, koronavirüs salgını nedeniyle şehirde 1000 yatak kapasiteli bir hastane inşa edileceğini duyurdu...

Almanya'da ev kiraları 5 yıllığına donduruldu!

Almanya'nın başkenti Berlin'de kiralar, eyalet hükümetinin kararıyla beş yıllığına donduruldu. Kentten orta sınıfın göçünü engellemeyi hedefleyen yasa Pazar günü yürürlüğe girdi...

Almanya'da 2 bin kişilik cami ve külliye projesi tanıtıldı!

Almanya'nın Stuttgart kenti yakınlarında bulunan Feuerbach beldesinde yapılması planlanan cami ve külliye projesi tanıtıldı. 2 bin kişinin ibadet etmesinin planlandığı caminin 27 milyon euro’ya mal olması planlanıyor.

Güllüoğlu'nun Almanya'daki fabrikasının temeli 2017'de atılacak!

Faruk Güllüoğlu, yurtdışında atağa kalktı. Faruk Güllüoğlu, Almanya’nın Bochum kenti yakınlarında 2017 yılı başında temelini atacağı bir fabrika kurarak Avrupa’nın göbeğinde üretime başlamaya hazırlanıyor.

BAUTEC'e Almanya'daki konut sıkıntısı damgasını vurdu!

Almanya'nın başkenti Berlin'de Yapı Ve İnşaat Teknolojileri Fuarı (BAUTEC) başladı. Fuarın ana konusu Almanya'daki konut sayısının nasıl artırılabileceği. Almanya son yıllarda sosyal konutlarda gerileme yaşadı.

Almanya'da kiralık ev sıkıntısı artıyor!

Almanya'nın birçok büyük şehrinde olduğu gibi; başta eyalet başkenti Stuttgart'ta olmak üzere Baden Württemberg'in büyük şehirlerinde uygun kiralı konut sıkıntısı her geçen gün artıyor.

Almanya'da huzurevinde yangın çıktı!

Almanya'nın Hamburg kenti yakınlarında, Schenefeld'deki huzurevinde meydana gelen yangında, 3 kişinin öldüğü bildirildi. Dün akşam çıkan yangında 3 kişinin hayatını kaybettiği ve çok sayıda kişinin de yaralandığı açıklandı...

Almanya Wiefelstede kenti yangın Haberi

Almanya Wiefelstede kenti yangın



Almanya'nın Aşağı Saksonya eyaletinin Wiefelstede kentinde bir evde meydana gelen yangında 3 kişi hayatını kaybetti.


Oldenburg polisi, ölen 3 kişinin kimliğinin henüz belli olmadığı ancak ölenlerin evde yaşayan ailenin olduğunun tahmin edildiği belirtildi. Açıklamada, yangın nedeninin henüz belli olmadığı, soruşturmanın sürdüğü kaydedildi.


Öte yandan çevrede oturunların bir patlama sesi duyduğu ve ardından sözkonusu evden alevlerin yükseldiğinin görüldüğü...