12 / 05 / 2024

almanya yoksulluk

almanya yoksulluk

Brezilya'daki favelalar gibi gecekondu mahalleleri olmasa da Almanya'daki yoksulluk azımsanmayacak boyutlara ulaştı. Alman hükümetinin sosyal konut üretmemesi, evsizlerin sayısını artıyor. Ülkede 860 bin kişi evsiz.  

Şaşırtan araştırma! Her 4 Alman gencinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya !

Dünyada ekonomik krizin ve resesyon beklentisinin etkileri hissedilmeye devam ederken, yoksulluk konusunda Almanya’da yapılan bir araştırma, şaşırtıcı sonuçlar ortaya koydu. Araştırmaya göre Almanya’da her 4 genç yetişkinden biri yoksulluk riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Almanya’da emlak krizi büyüyor! Sosyal konut açığı çok fazla!

Almanya'da geçtiğimiz yıl ev ve dairelerin kira maliyetleri geçtiğimiz yıllara kıyasla yüzde 5,9'luk bir artış gerçekleştiği tespit edildi. Ülkede 13 milyon vatandaş yoksulluk riski altında. Ve bu makas gittikçe açılıyor.

Almanya sosyal konut yapmıyor, evsizlerin sayısı artıyor!

Brezilya'daki favelalar gibi gecekondu mahalleleri olmasa da Almanya'daki yoksulluk azımsanmayacak boyutlara ulaştı. Alman hükümetinin sosyal konut üretmemesi, evsizlerin sayısını artıyor. Ülkede 860 bin kişi evsiz.  

Almanya'da inşaat iş ortamı endeksi Kasım'da arttı!

Alman Ekonomi Araştırma Enstitüsü (Ifo), kasım ayı İş Anketi sonuçlarına ilişkin bir rapor yayımladı. İnşaat iş ortamı endeksi Almanya'nın birleşmesinden bu yana en yüksek seviyeye çıktı.

Almanya'da inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3 geriledi!

Almanya'da bu yılın üçüncü çeyreğinde yıllık bazdaki istihdam artışı, geçen yılın aynı çeyreğine kıyasla yüzde 0,3 artarken, inşaat sektöründe istihdam yüzde 0,3, tarım, ormancılık ve balıkçılık sektörlerindeki istihdam da yüzde 2,6 geriledi.

İzmir'deki Almanya Başkonsolosluk binası satışa çıkıyor!

İhaleyle satılacak Kordon'daki tarihi yapı için asgari teklif bedeli 3,2 milyon avro olacak Almanya'nın İzmir'deki tarihi başkonsolosluk binası için satış kararı alındı.

ERSA Mobilya’nın Wall dolabı Almanya’dan ödülle döndü!

ERSA Mobilya’nın çalışma alanları,ofisler, kamu kurumları ve yurtlarda kullanılan metal dolapları yeniden yorumlayarak ürettiği, tasarımcı Aykut Erol imzalı “Wall” dolabı Almanya’dan ödülle döndü.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi yükseldi!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", ekimde 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

ERSA Mobilya, Almanya’dan ödülle döndü!

Mobilya sektörüne yön veren tasarımlarıyla çok sayıda ulusal ve uluslararası ödülün sahibi olan ERSA Mobilya, ofislere estetik ve yarı şeffaf paravan çözümü sunan Şule Koç tasarımı GEO ürünüyle Almanya’dan ödülle döndü.

Designnobis tasarım ekibi Almanya'dan ödül aldı!

ODTÜ Endüstri Ürünleri Tasarımı Bölümü öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Hakan Gürsu başkanlığındaki "Designnobis" tasarım ekibi, projeleriyle Almanya'da düzenlenen tasarım yarışmasında 3 ödüle layık görüldü.

Almanya'da şirketlerin istihdam eğilimi arttı!

Almanya'da "Ifo İstihdam Barometresi", Ekim'de 109,1 puana çıkarak 2012 yılının Ocak ayından bu yana en yüksek seviyeye yükseldi.

Almanya Ransbach-Baumbach Camisi açıldı!

Almanya'da Mainz bölgesinde faaliyet göstermekte olan 2012 yılının Haziran ayında temeli atılan Ransbach-Baumbach DİTİB Yeni Camisi törenle ibadete açıldı.

Bosch Almanya'da Ar-Ge merkezi açtı!

Almanya'nın Renningen şehrinde 310 milyon euro yatırım yaparak bin 700 yaratıcı beyni bir araya getiren Bosch'un Ar-Ge merkezini Almanya Başbakanı Angela Merkel açtı.

almanya yoksulluk Haberi

almanya yoksulluk

Almanya'da yoksul ve evsizlerin sayısı azımsanmayacak boyutlarda. Ülkede herşey normal görünüyor ancak bir de madalyonun diğer yüzü var. Yoksulluk Almanya'nın yadsınamaz bir gerçeği. Deutsche Welle Türkçe, Almanya'daki yoksulluğun nedenlerini sıraladı. İşte Almanya'da yoksulluk;


1-)Almanya'da yaklaşık 860 bin kişi evsiz. Evsiz insanları bazıları sokaklarda, bazıları arkadaşlarında bazıları ise sığınma evlerinde kalıyor. 

2-) 800 binden fazla kişi arkadaşlarında ya da sığınma evlerinde kalıyor. 52 bin kişi de sokaklarda kalıyor. 

3-) Ülkedeki 440 bin mültecinin yasal olarak bir evde oturma hakkı var. 

4-) Devletin sosyal konut inşa etmekten giderek uzaklamasının sonucu olarak evsizlerin sayısı gittikçe artıyor. 30 yıl önce sadece Batı Almanya'da, 4 milyon sosyal konut vardı. Bu sayı günümüzde daha da büyüyen Almanya'da 1,3 milyona geriledi. Uygun fiyatlı konut bulmak giderek zorlaşıyor.

5-) Ülkede...