19 / 05 / 2024

almanyada kullanılamayan kiliseler

almanyada kullanılamayan kiliseler

Almanya’da kullanılmayan kiliseler ya yıkılıyor ya da satılıp başka amaçlar için kullanılıyor. Bir zamanlar kilise olarak kullanılan binaları ev, hatta pizzacı ya da diskotek olarak görmek mümkün.

İşlenmeyen tarım arazilerini üretime kazandırmak için kiralama yönteminde yol haritası belli oldu!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Tarım ve Orman Bakanlığı, tarım arazilerinin daha verimli kullanılması ve kullanılamayan arazilerin de üretime kazandırılması için yol haritasını oluşturdu.

Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışıyor!

Apartman ve sitelerde ortak alanların ihtiyaçlarını karşılamak için kiracı veya kat maliklerinden aidat alınıyor. Büyükşehirlerde aidatlar kiralarla yarışır hale geldi. Peki sosyal donatı alanları kullanılamayan sitelerde aidatlar düşecek mi? 

Ege'nin kullanılmayan arazileri tarıma kazandırılıyor!

Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, İzmir, Manisa ve Uşak'ta 45 bin 564 hektar alanda hayata geçirilen arazi toplulaştırma çalışmalarıyla kullanılamayan alanlar ekonomiye kazandırıyor.

Kocaeli Mannesman Boru Fabrikası'ndaki eski binalar yıkılacak!

Çalışmalarına son sürat devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, eski Mannesman Boru Fabrikası alanındaki kullanılamayan eski binaların yıkımı için ihale yaptı.

Almanya'da kullanılmayan kiliseler konuta dönüştürülüyor!

Almanya’da kullanılmayan kiliseler ya yıkılıyor ya da satılıp başka amaçlar için kullanılıyor. Bir zamanlar kilise olarak kullanılan binaları ev, hatta pizzacı ya da diskotek olarak görmek mümkün.

Kastamonu’da 100 yıllık tarihi bina çöktü!

Kastamonu’da 100 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi metruk bina, bir anda çöktü. Kimsenin ikamet etmediği ve kullanılamayan tarihi binanın çöküşü esnasında çevrede kimsenin olmaması olası bir facianın da önüne geçmiş oldu.

Araban Belediyesi'nden yeni sosyal tesis!

Gaziantep Araban Belediyesi, ilçeye bağlı Hisar kırsal mahallesindeki kullanılamayan eski caminin yerine içerisinde Kur’an kursu bulunan sosyal tesis yapacak..

Mustafa Çelik: Çevreyi temizlerken enerji üreteceğiz!

Kocasinan Belediyesi Başkanı Mustafa Çelik, "Elimizde zarar eden, verimli kullanılamayan bir tesis var. Uzman ekibimizle hayvan atıklarını toplayıp hem çevreyi temizleyecek hem de biyogazla elektrik üreteceğiz.

Evin brüt alanı nasıl hesaplanır?

Evin kullanılabilen tüm alanları net metrekareyi söylerken, brüt metrekareye kullanılamayan alanlar da dahil ediliyor. Peki, evin brüt alanı nasıl hesaplanır? İşte planlı alanlar yönetmeliği esasları..

Temizlenerek tarıma uygun hale gelen mayınlı arazilerin değeri 2 milyar TL!

Mayınlı arazilerin ekonomiye kazandırılması çalışmaları kapsamında 60 yıldır kullanılamayan toprakların temizlik sonrası tarıma uygun olduğu tespit edildi. Tarlaya dönüşebilecek arazinin satış değeri ise 1,5 ile 2 milyar lira arasında olacak...

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?

Evin net metrekaresi nasıl hesaplanır?: Evinizin net metrekaresini bulmak için, evdeki duvar kalınlıkları, merdiven ve asansör boşlukları, elektrik şaftları gibi kullanılamayan alanları hesaptan çıkarmanız gerekiyor....

Samsun Göğceli Camii, tek bir çivi kullanılmadan yapıldı!

Samsun Çarşamba'da yer alan 800 yıllık Göğceli Camii'nin yapımında tek bir çivi bile kullanılmadı...

Katılım bankalarından kullanılan konut kredisi yüzde 362 arttı!

Konut finansmanında 1 mart itibariyle katılım bankalarından kullanılan kredi miktarı 2007 yılına göre yüzde 362 oranında arttı...

almanyada kullanılamayan kiliseler Haberi

almanyada kullanılamayan kiliseler

Almanya'da Katolik ve Protestan kiliselerindeki üye kaybı sürüyor. Yüksek kilise vergileri nedeniyle birçok kişi kiliseden ayrılmayı seçiyor.


Alois und Margarete Payer her gün kiliseye gidiyor. Hayır, 72 yaşındaki Alois Payer ve 74 yaşındaki eşi Margarete ne rahip, ne de kilise korosunda görevli. Çift 30 yılı aşkın bir süredir Baden-Württemberg'deki eski bir kilisede yaşıyor.


Çift 40 bin kitaptan oluşan dev kişisel kütüphanelerini sığdıracak uygun büyüklükte bir ev ararken Ofterdingen'deki kilisenin satışa çıkarıldığını görmüş ve kiliseyi satın alarak konuta dönüştürmüş.



Alois ve Margarete Payer


Almanya'nın kuzeyinde bu durumun uç örnekleri de var. Burada eski kilise binalarının pizzacı ya da diskoteğe dönüştüğünü görmek bile mümkün.


Freiburg Başpiskoposluğu sözcüsü Robert Eberle, "Milenyuma girmeden önce son ekmek fırını ve kasabın kapandığı ücra bölgelerde bile bazı kiliselerin hâlâ açık...