28 / 04 / 2024

alo dask nedir

alo dask nedir

17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirilen Zorunlu Deprem Sigortası Uygulamasına erişim daha hızlı ve kolay olması için kurulan ALO DASK nedir? Numarası kaçtır?

Ev sahipleri dikkat! Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremlerin ardından pek çok ev sahibi de DASK ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Peki Konut sigortası ve DASK arasındaki fark nedir?

Hangi taşınmazlarda DASK aranır? 

DASK, Zorunlu Deprem Sigortası olarak bilinir ve bir sigorta türüdür. Bu sigorta türün için bazı yapıları kapsar, bazılarını ise kapsamaz. DASK sıklıkla duyulan bir terim olup bazı binalar için yaptırılması zorunludur. Peki DASK nedir ve hangi binalar için zorunludur?

DASK’a olan talep patladı! Peki, DASK nedir, teminat tutarı ne kadar? Hangi riskleri kapsıyor?

6 Şubat’ta yaşadığımız Kahramanmaraş merkezli deprem felaketleri ülkemizi yeniden deprem gerçeği ile yüz yüze getirdi. Her yaşanan deprem felaketinin ardından olduğu gibi Zorunlu Deprem Sigortası (DASK) ürününe de ilgi arttı. İşte DASK ile ilgili merak edilen konular…

DASK nedir? DASK ne işe yarar?

DASK nedir, ne anlama gelir pek çok kişi tarafından araştırılmaktadır. İşte DASK hakkında merak edilen detaylar!

DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu?

Zorunlu Deprem Sigortası, binanızdaki deprem ve depremden kaynaklanan maddi hasarları karşılıyor. Peki, DASK 2022 tarifesi nedir? DASK bu yıl ne kadar oldu? İşte tüm merak edilenler...

Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu?

Konutların tapu devir işlemleri sırasında elektrik, su, doğalgaz gibi yeni aboneliklerinde gündeme gelen DASK'ın ne olduğu merak ediliyor. Dask nedir, ne işe yarar? Dask zorunlu mu? gibi soruların yanıtları yoğun bir şekilde araştırılıyor. İşte tüm detaylar..

DASK nedir? Zorunlu mu, kimler yaptırır?

DASK olmadan tapu dairelerinde gayrimenkullerin alım satım işlemleri yapılamıyor. Aynı zamanda doğalgaz, elektrik ve su açma kapama işlemleri de yapılamıyor. Peki DASK nedir? Ne zaman yapılır? İşte yanıtı…

Alo 181 ne işe yarar?

Çevre sorunları, hava, su, toprak, radyoaktif kirlilik, gürültü ve atık konulu şikayet ve ihbarlar bakanlığa iletebiliyor. Peki Alo 181 ne işe yarar? Alo 181 nedir? İşte Alo 181 şikayet hattı...

Adres kodu nedir?

Bütün konutları ödenebilir primler karşılığında depreme karşı sigorta güvencesi altına almak için kurulan DASK adresi nasıl sorgulanıyor? Adres kodu nedir? Adres kodu nasıl öğrenilir? İşte tüm merak edilenler...

DASK neleri karşılar?

Posta yazarı Tamer Heper 'Binamızdaki yönetici binamıza ait Zorunlu Deprem Sigortası’nı (DASK) yaptırmıyor. Böyle bir durumda ben kendi dairemi yaptırsam, site içindeki ortak alanlar buna girer mi? Yöneticinin sorumluluğu nedir?' sorusunu yanıtladı.

DASK İzmir depremi için harekete geçti!

İzmir Seferihisar’da yaşanan depremin hemen ardından harekete geçen DASK, eksperlerini sahaya yönlendirdi. Poliçe sahipleri ALO DASK 125 çağrı merkezi, DASK internet sitesi ve e-devlet üzerinden hasar ihbarında bulunabilecekler. 

Deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

DASK, depremden sonra meydana gelen maddi zararların teminatı için isteniyor. Konutlar için zorunlu olan bu sigorta işyerleri için de yapılabiliyor. Peki, deprem sigortası yaptırmama cezası nedir?

Konut sigortası ile DASK arasındaki fark!

Mesken üzerinde yapılabilen sigortaların başında DASK ve konut sigortası geliyor. Kimi zaman mesken sahipleri bu iki sigortayı birbirine karıştırıyor. Peki, konut sigortası ile DASK arasındaki fark nedir?

alo dask nedir Haberi

alo dask nedir

ALO DASK nedir?

17 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen Marmara depreminin ardından hayata geçirilen Zorunlu Deprem Sigortası Uygulaması (DASK) depremlerin meskenlerde yarattığı maddi zararları teminat altına alıyor. 


Kamu ve özel sektör işbirliği ile oluşturulan DASK, kâr amacı gütmeyen bir kuruluş olarak karşımıza çıkıyor. Peki, ALO DASK nedir?


Alo DASK ile; Zorunlu Deprem Sigortası Hattı sayesinde DASK’a erişim daha hızlı ve kolay olması amaçlanıyor. ALO DASK numarası ise 125 olup; bu numaranın tuşlanması halinde DASK ile ilgili sorular temsilcilere iletilebiliyor.


DASK iletişim bilgileri:

Adres:

Altunizade Mahallesi, Ord Prof. Fahrettin Kerim Gökay Caddesi, No: 20, 34662, Üsküdar / İstanbul


e-posta : [email protected]


Santral :90 (216) 400 14 44


Fax :90 (216) 474 23 64


DASK sigortalılık oranı yüzde 37,50!



Işıl Seren...