02 / 05 / 2024

Alo Tapu Hat numarası

Alo Tapu Hat numarası

Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için tapu dairelerinden randevu alınması gerekiyor. Söz konusu tapu randevuları internetten online bir şekilde de alınabiliyor. Peki, Alo Tapu Hattı hizmete girdi mi?

Tapu sahipleri dikkat! Emlak vergisinde geriye dönük para iadesi yapılacak

Emlak vergisi ikinci taksit ödeme dönemi başlarken milyonlarca tapu sahibi de geriye yönelik 5 senelik para iadesi hatırlatması kaydedildi. Listede adı soyadı olanlar 563 Türk Lirası para iadesi alacak. İşte ayrıntılar...

Tapu sahipleri aman bu süreyi kaçırmayın! Yoksa tüm haklarınız kaybolacak!

Tapu sahiplerine kritik bir hatırlatmada bulunuldu. O işlemi yapmayan kişiler haklarından olacak. İşte detaylar!

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu gerçekleştirilebildiğini hatırlattı...

1 Ocak'tan sonra tapu müdürlüklerinde yığılma yaşanabilir!

Enerji Kimlik Belgesi (EKB) bulunmayan binalarda alım, satım ve kiralama yapılamayacağını hatırlatan İMDER Yönetim Kurulu Başkanı İslam Yıldırım, 1 Ocak'tan itibaren tapu müdürlüklerinde bir yığılma yaşanabileceğini söyledi.

Tapuda beklemeye 'ALO 181' ile son verildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca, tapu ve kadastro işlemlerinin daha hızlı ve daha kolay yapılabilmesi için "ALO 181 Tapu ve Kadastro Hattı" üzerinden 3 yılda 542 bin 950 vatandaşa hizmet verildi.

Alo 181'e en çok kentsel dönüşüm soruldu!

Vatandaşların kentsel dönüşüm, tapu ve kadastro, çevresel konularda soru ve sorunlarının çözüm merkezi Alo 181 hattı oldu.

İnternet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

Tapu dairesinde taşınmaz tapu devir işlemleri için öncelikle randevu alınması gerekiyor. Tapu dairesindeki işlemler için Alo 181 hattından ya da internetten randevu alınabiliyor. Peki, internet üzerinden tapu randevu nasıl alınır?

ALO 181'de son zamanlarda sorulan sorular neler?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi “ALO 181”i vatandaşlar en çok kentsel dönüşüm için aradı. Hattı en çok kentsel dönüşüm ve tapu kadastro uygulamalarına ilişkin konularda bilgi edinmek için arıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı alo 181 hattı hizmeti vatandaşları memnun ediyor!

Kuruluşunun 3. yılına giren Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro Çağrı Merkezi ALO 181 verdiği hizmetle vatandaşın takdirini kazandı.

Tapu Kadastro Alo 181 hattı yoğun ilgi görüyor!

2014 yılı Eylül ayından bu yana tapu ve kadastro konusunda vatandaş aramalarını karşılamaya başlayan Tapu Kadastro Çağrı Merkezi Alo 181 hattından nisan ayında 11 bin 940 kişi hizmet aldı.

Alo 181 Tapu randevuya büyük ilgi!

2014 yılı Eylül ayından bu yana Tapu ve Kadastro konusunda da vatandaş aramalarını karşılamaya başlayan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve Tapu Kadastro Çağrı Merkezi Alo 181 hattından Nisan ayında 11 bin 940 kişi hizmet aldı.

Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor!

Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na baftı bu hat sayesinde vatandaşlar hava, su, toprak kirili atıklar ve giirültü şikâjetlerini ilgili birimlere iletebiliyorlar.

ALO 181 hedefe ulaştı!

Çevre, Şehircilik, Tapu ve Kentsel Dönüşüm hakkında gelen çağrıları karşılayan Alo 181 hattı vatandaşların dertlerine çözüm oluyor. Vatandaşlar hava, su, toprak kirliliği, atıklar ve gürültü şikâyetlerini ilgili birimlere iletebiliyorlar.

Alo Tapu Hat numarası Haberi

Alo Tapu Hat numarası

Alo Tapu Hattı hizmete girdi mi?

Tapu işlemlerinin yapılabilmesi için tapu dairelerinden randevu alınması gerekiyor. Söz konusu tapu randevuları internetten online olarak alınabiliyor. Tapu randevu sistemine "telefon" ile randevu sistemi de eklendi.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Çağrı Merkezi olan ALO 181'e 15 Eylül tarihinden itibaren "Tapu ve Kadastro Çağrı Merkezi" de katıldı. Tapu çağrı merkezi vatandaşlara 7/24 hizmet veriyor.


Telefondan randevu aldıktan sonra, belirlenen randevu günü ve saatind Nüfus Cüzdanı ve Tapu Senedi belgesi ve diğer gerekli olan belgelerin götürülmesi gerekiyor.


Randevu alınan saat aralığından 15 dakika öncesinde başvuru yapılması gerekiyor. Gecikmenin 15 dakikayı geçmesi halimde, randevu iptal ediliyor.


Tapu için gerekli belgeler:

1.Tapu Aslı veya Fotokopisi


2.Fotoğraflı Nüfus Cüzdanı, Pasaport, Avukat Kimliği


3.4203/5211 Sayılı Yasalara tabii gerçek kişiler için Türk Vatandaşlığından çıkma belgesi(pembe kart/mavi kart) ile...