28 / 04 / 2024

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, koronavirüse karşı alınan önlemler kapsamında vatandaşların tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu gerçekleştirilebildiğini hatırlattı...



Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüse yönelik önlemlere ilişkin Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün internet sitesinden yazılı açıklama yaptı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Zeki Adlı, koronavirüs tedbirleri kapsamında, Web-Tapu projesi ile tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu gerçekleştirilebildiğini hatırlatarak, sadece ıslak imzalı belgeler için müdürlüklere gidilebileceğini belirtti. 

Türkiye'de, tapu ve kadastro müdürlüklerinde saniyede bir işlem yapıldığını vurgulayan Adlı, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğünün 19 bin 495 personeli ile yılda yaklaşık 30 milyon vatandaşa hizmet sağladığını da ifade etti.

Vatandaşların her gün tapu ve kadastro müdürlüklerine giderek işlem yaptırdığını belirten Adlı, vatandaşların ve personelin sağlığını düşünerek önlemler aldıklarını aktardı. 

Genel Müdür Adlı, kurum içinde personelin dezenfektan, kolonya, maske ve plastik elpen kullanması gibi sağlık önlemlerinin alındığını da dile getirdi. 

Özellikle yabancı uyruklu kişilerin işlem yaptırdığı tapu ve kadastro müdürlüklerinde, hijyenin en üst düzeye çıkarılması konusunda gerekli talimatları verdiğini aktaran Adlı, "Personelimizin de, tapu ve kadastro müdürlüklerimize gelerek işlem yaptırmak isteyen vatandaşlarımızın da içi rahat olsun" dedi.

Sadece ıslak imza için müdürlüklere gidilmesi gerekli

Tapu ve kadastro müdürlüklerinde işlemlerin normal seyrinde devam ettiğini belirten Adlı, uygulamaya geçirdikleri Web-Tapu projesinin koronavirüs tehdidiyle daha önemli hale geldiğini vurguladı.

Web-Tapu projesi ile tapu ve kadastro müdürlüklerine gitmeden internetten işlem başvurusu yapılabildiğini ve gerekli belgelerin uygulama üzerinden müdürlüklere gönderildiğini ifade eden Zeki Adlı, vatandaşların sadece ıslak imza atmak için müdürlüklere gitmesi gerektiğini belirtti. 

Genel Müdür Adlı, "Web-Tapu kullanılarak malik, diğer kişilere güvenli bir şekilde tapu bilgisi görüntüleme ve başvuru yapma yetkisi verebiliyor veya verdiği yetkiyi kaldırabiliyor. Web-Tapu ile vatandaşlarımız, tapuya bizzat gelmeden, taşınmazlarına işlem yapılmamasına yönelik beyan tesis edebiliyor veya beyanını kaldırabiliyor, tapu senedi, tapu kaydı gibi belgeleri de alabiliyor" şeklinde konuştu. 

Denizli Büyükşehir'de web tapu dönemi başladı!


Geri Dön