29 / 04 / 2024

'Web Tapu' koronavirüs tedbirleri kapsamında geliştirildi!

'Web Tapu' koronavirüs tedbirleri kapsamında geliştirildi!

Web Tapu uygulaması yeni tip koronavirüs tehlikesi riskiyle geliştirildi. Bu kapsamda, uygulama vatandaşların kalabalık ortamlara girmesini önlemek için daha fonksiyonel hale getirildi.



Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından geçtiğimiz yıllarda başlatılan "Web Tapu" uygulaması, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirlerine göre geliştirildi ve daha fonksiyonel hale getirildi. 

Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Zeki Adlı, aldıkları Kovid-19 tedbirleri karşısında, vatandaşları kalabalıktan uzak tutmak amacıyla teknolojik önlemler aldıklarını, Web Tapu uygulamasıyla internet üzerinden alım-satım, tapu kaydı, ipotek gibi işlemlerin yapılabildiğinden bahsetti.

 Web Tapu koronavirüs tedbirleri kapsamında geliştirildi!

Adlı, uygulamanın kullanılması ve mümkün olduğu kadar kalabalık ortamlara girilmemesini tavsiye ederek "Web Tapu uygulamalarında işlem çok daha hızlı yürüyor, beklemenize gerek olmuyor. Herhangi bir mağduriyetiniz de söz konusu değil. Biz özellikle vatandaşımıza rica ediyoruz, Web Tapu'yu kullansınlar." açıklamasında bulundu. 

Sistemde bir sorun yaşanması durumunda "Alo 181" veya internet üzerinden randevu alınıp birimlere gidilmesinin önemini belirten Adlı, "Randevu saati dışında gelinmesi, birimlerimizde ciddi bir kalabalık oluşması demektir. Bu kalabalık ortamda virüsün, hastalığın yayılma ihtimali çok daha yüksek.'' diye konuştu. 

Uygulamanın kullanımını yaygınlaştırmak istediklerinden bahseden Adlı, şu açıklamalarda bulundu:

"Web Tapu uygulaması aslında bir seneye yakındır kullanılıyor. Ancak biz bunun ergonomisini iyileştirdik, kullanımını yaygınlaştıracak şekilde basitleştirdik. Artı, sadece vatandaş değil, kamu kurumları ve şirketler bazında da yeni modüller ilave ettik. Dolayısıyla bu şekilde daha fonksiyonel hale getirdik. Şu anda çok basit bir kullanıma sahip olan bir modülümüzü, herkes çok rahatlıkla kullanabilir."

Gerekli bilgilerin sisteme girilmesiyle işlemlerin kolaylıkla gerçekleştiğini söyleyen Adlı, ardından tapuya gelinip ıslak imza atıldığını ve tapunun kolaylıkla alındığını ifade etti.

Memurların vatandaşla temas halinde olduğu tüm birimlerde hijyen kurallarına özen gösterildiğini ve temasın belli aralıkta olması için tedbirler alındığını anlatan Adlı, birimlere temizlik malzemeleri ve maske gönderildiğini ifade etti.

Web-tapu sistemi hayata geçirildi!

Koronavirüse karşı 'Web Tapu uygulaması' hatırlatması! 


Geri Dön