14 / 05 / 2024

alper beyaz kentsel dönüşüm

alper beyaz kentsel dönüşüm

Hürriyet Gazetesi yazarlarından Alper Beyaz bugünkü yazısında kentsel dönüşüm konusunu değerlendirdi. Kentsel dönüşüm nasıl olmalı? Nasıl yapılmalı? İşte cevabı...

Sabancı Holding CEO'su kentsel dönüşümü hızlandıracak yöntemi açıkladı! Binalar yıkılmayacak...

Sabancı Holding CEO’su Cenk Alper kentsel dönüşüm çalışmaları ile ilgili öneri geldi. Alper, binaları yıkmadan, karbon fiber malzemeyle güçlendirmenin iyi bir alternatif olduğunu aktardı. 

Ankara kentsel dönüşümle güzelleşiyor!

10 yıldır Akyurt'un gündeminde yer alan kentsel dönüşüm projeleri hakkında konuşan Ayık, Beyazıt mahallesinin 192 dönüm arazisinde modern ve yeni bir Akyurt'u ortaya çıkaracaklarını söyledi.

Alper Taş: Kentsel dönüşüm soylulaştırma operasyonu olmasın!

CHP'nin Beyoğlu adayı Alper Taş, Seyr-i Sabah programında Beyoğlu’nun bugün geldiği durumu ve seçildiğinde yapacaklarını açıkladı. Alper Taş, Beyoğlu kentsel dönüşümünün bir soylulaştırma operasyonuna dönüşmemesi için çalışacaklarını ifade etti.

Kentsel dönüşüm deprem riskini azalttı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 24 Mart'ta başlıyor!

24 Mart'ta başlayan 16. Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı, Beyazıt'taki İstanbul Üniversitesi Kongre Salonu'nda gerçekleşecek.

Gaziosmanpaşa beyaz yakalıların gözdesi oldu!

İstanbul’da kentsel dönüşümün son sürat devam ettiği ilçe Gaziosmanpaşa, bölgenin sosyo-kültürel dönüşümüne de liderlik ediyor. Yatırımcılar üzerinde yapılan araştırmaya göre, Gaziosmanpaşa beyaz yaka çalışanlardan oluşan kitle için cazibe yaratıyor.

Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı 2 Aralık'ta başlıyor!

“Kentsel Dönüşüm Uzmanlık Sertifika Programı” 2 Aralık 2017 den itibaren İstanbul Üniversitesi Beyazıt Kampüsünde Cumartesi-Pazar günleri dersler olacak şekilde başlıyor.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt'ta dönüşüm başlıyor!

Kentsel dönüşüm çalışmalarına son sürat devam eden Yıldırım Belediyesi 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde de dönüşüm başlatıyor.

Yıldırım 152 Evler ve Beyazıt mahalleleri dönüşüyor!

Yıldırım'ın 152 Evler ve Beyazıt mahallelerinde hayata geçilecek olan kentsel dönüşüm projeleriyle bölgeye depreme dayanıklı yapılar inşa edilecek.

Muammer Beyaz: 'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart!

Beyaz İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Beyaz, "'Güçlü Türkiye' için güçlü yapılar şart. Özellikle devletimizin destek ve teşvikleriyle son yıllarda kentsel dönüşüm hız kazandı." diye konuştu.

Kayseri Beyazşehir Mahallesi'nde dönüşüm başlıyor!

Kayseri Beyazşehir Mahallesi sınırları içerisinde bulunan bazı alanlar kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı ilan edildi

Alper Alptekin: Tokat'ın yüzde 50'si dönüşmeli!

Anadolu'nun en büyük Kentsel Dönüşüm Projesine star verecek olan Tokat'ın en büyük Kenetsel dönüşüm firması Mali Grup Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin, "Tokat'ın yüzde 50'lik bölümünün dönüşmesi gerekiyor. Yıkılan binalarda gördük. Bunların hepsi ayakta duran tabut" dedi.

Alper Alptekin: Tokat'ta kentsel dönüşüm şart!

Uzun süredir konut sektöründe Tokat'ta faaliyet gösteren Mali Grubun Yönetim Kurulu Başkanı Alper Alptekin çarpıcı açıklamalarda bulundu:

alper beyaz kentsel dönüşüm Haberi

alper beyaz kentsel dönüşüm

Kentsel dönüşüm nedir? 


Kentin İmar Planı'na uymayan, ruhsatsız yapıların yıkılıp, planlara uygun olarak toplu yerleşim alanlarının oluşturulması.


Peki rant nedir?


Rant, getirim demekmiş!..


Ya parsel?


İmar yasasına göre ayrılıp sınırlanmış arazi parçası...


Kentsel dönüşüm, rant ve parsel, muhteşem üçlü... Kentin imar planına uymayan mı dedik? Kime göre uymayan... Bana mı, sana mı yoksa onlara göre mi?


Duyar gibiyim; bak gel kardeşim; şimdi biz, senin şu 3 katlı binanı yıkıyoruz. Yıkıyoruz, dır panik yapma.. Riskli bölge burası zaten! 


Birkaç ay sonra bir ses... Aaaa. ne zaman bitirdiniz buraları hımm aslında çok yüksek oldu ama. Yok, yok, iyi olmuş binanın dış yapısı da nasıl olsa çevreye uyumlu, renkli renkli!


Arkadan bir ses daha... Gelin şimdi satalım şu daireleri 100 bin liradan... Ucuz ya! 100 bin lira ne ki? Açıta 150...