07 / 05 / 2024

Alper Göker sektör değerlendirme

Alper Göker sektör değerlendirme

Yeni konut stokunun 25 bini aştığı Ankara'da, projelerin konum ve hedef kitlenin ihtiyaçlarına hitap edecek stratejiler geliştirmesi şart. AKG Statü şirketinin kurucu ortağı Alper Göker sektörle ilgili konuştu.

Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Uzun vadede kiralarda gerileyecek! 

AKG Statü CEO’su Alper Göker, Yeni Evim Kampanyası ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Peki Yeni Evim Kampanyası sektörü nasıl etkileyecek? Konut fiyatları düşecek mi? İşte AKG Statü CEO’su Alper Göker'in o açıklamaları...

Asgari ücrete bir zam haberi de gıda sektöründen geldi! 1 Temmuz'da artış maaşlara yansıyacak

Asgari ücrete ek zam haberleri gelmeye devam ediyor. Firmalar hükümetin asgari ücrete yapılacak zam oranına ilişkin çalışmasının detaylarını beklemeden çalışanlarının maaşlarına zam yapmaya başladı. Son zam haberi ise gıda sektöründen geldi.

Emlak sektörü 2022'de yükselişine devam edecek!

Pandemiye rağmen 2021'yi hareketli geçiren emlak sektörü 2022 senesinde de gözde sektör olmaya devam edecek. Yeni yılda çok sayıda konut projesinin raftan inmesi bekleniyor. 

Hazır Beton Sektörü 2020'yi büyümeyle kapattı! 

Türkiye Hazır Beton Birliği, 2020 Yılı Hazır Beton Sektör Raporu’nu açıkladı. Açıklanan rapora göre sektörün 2020 yılını yüzde 22 büyüme ile kapattığı tahmin ediliyor.

Gıda sektörünün ilk kira sertifikası ihracı TSKB'den!

TSKB aracılığı tarafından yapılan ihraçla gıda sektöründe ilk kira sertifikası ihracı gerçekleşti. Buna göre Altınmarka Gıda Sanayi ve Ticaret AŞ'ye 75 milyon TL tutarında kaynak sağlandı.

Çatı sektörü 2019'da iyileştirme projeleriyle büyümeyi hedefliyor!

ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Adil Baştanoğlu, "Yeni Ekonomi Programı’nın genel ve sayısal hedefleri, inşaat sektöründe de yavaşlama olacağını gösteriyor. Sektör ağırlıklı olarak 2019 yılında iyileştirme ve renovasyon çalışmaları ile ön plana çıkacak"

Konut sektöründe umutlu bekleyiş!

Konut sektöründe olumlu bir rüzgar gözlemleniyor. Sektörün gidişatını anlamak için son yılların satış rakamlarına bakıldığında yıllar içindeki büyük artış göze çarpıyor..

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu?

Faizsiz gayrimenkul sektörü neydi, ne oldu? Peki, markalar bu isteklere cevap verme noktasında ne durumda? Birevim’e göre; sektörün Birevim’den öncesi ve sonrası var.

İnşaat sektörünün ilerlemesi için KDV muafiyeti şart!

İnşaat sektörünün ekonominin lokomotifi olduğunu ifade eden Panel İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahman Güler sektörün daha ilerlemesi için KDV ve vergi indiriminin olması gerektiğini belirterek “Kooperatiflere uygulanan şartları bizde istiyoruz ”dedi.

İnşaat sektörü 2017 yılından umutlu!

İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Toplantısına MÜSİAD Bursa Şubesi Başkanı Mustafa Gürses, Sektör Kurulları Başkanı Mutlu Olağaner, İnşaat ve Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu Başkanı Alparslan Şenocak ve MÜSİAD üyesi iş adamları katıldı.

Gayrimenkul sektörü BÜYAP’ta buluştu!

BÜYAP'ın üniversite öğrencileri tarafından her yıl merakla beklenen kariyer günü Civil Career; 26 Kasım Cumartesi günü sektörün önde gelen isimlerini Türkiye çapındaki inşaat mühendisi ve mimarlık adaylarıyla sekizinci kez buluşturdu.

Doğrudan yatırımın lideri gayrimenkul sektörü!

Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Ticaret ve Kalkınma Örgütü’nün (UNCTAD) açıkladığı raporda uluslararası doğrudan yatırımın en fazla ilgi gördüğü sektör olarak da Türkiye’nin lokomotif sektörü olan gayrimenkul sektörünün bulunduğu açıklandı.

Gayrimenkul sektöründe fonlara ilgi artıyor!

Ön satış modeline dayalı büyümede risk gören sektör temsilcileri, stokları eritmek, yabancı yatırımcıyı Türkiye’ye çekmek ve kentsel dönüşüme kaynak oluşturmak için fonları çıkış noktası olarak görüyor.

Alper Göker sektör değerlendirme Haberi

Alper Göker sektör değerlendirme

AKG Statü şirketinin kurucu ortağı Alper Göker, Ankara'da konut stoku artarken, satışlarda yaşanan daralmanın sektör açısından sorunlara yol açabileceğini, tüm şirketlerin pazarlama ve finans stratejilerini yeniden masaya yatırmaları gerektiğini belirtti. 


EN ÖNEMLİ DİNAMİK 


Şu anki satış rakamlarının geçmiş yılları arattığını kaydeden Göker, "Ankara'da satışına başlanan yeni konut stoku 25 bine ulaştı. 


Stokun erime süreci de uzadı. Ancak, bu durumun geçici olduğuna inanıyorum. Türkiye'nin genç nüfusu, inşaat sektörünün en önemli dinamiği. Bu genç nüfusun barınma ihtiyacı, yani konuta olan ihtiyaç sektörün sigortası. 


İnşaat sektörü oyuncuları, bugün yaşanan sorunları, yenilikçi kampanyalar ile aşabilir" dedi.


BİRBİRİNE YAKIN METREKARE 


Konut projeleri planlanırken karma karakteristik formatlardan çok, birbirine yakın metrekareli formlarda üretilmesinin satış hızını pozitif yönde etkileyebileceğini savunan Göker, "Her bütçeye uygun alternatif sunma hedefiyle aynı binada hem 1+1, hem...