17 / 05 / 2024

Alper İlki kim

Alper İlki kim

İMO Üyesi Prof. Dr. Alper İlki kimdir? Alper İlki daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Alper İlki'nin biyografisi...

Alper Gökgöz kimdir? Alper Gökgöz ne iş yapıyorr? Alper Gökgöz'ün eğitim ve kariyeri nedir?

Alper Gökgöz'ün kim olduğu ve Alper Gökgöz'ün hangi alanlarda çalışmalar yaptığı araştırılan ve merak edilen konular arasında yer almaktadır. Buna kapsamda Alper Gökgöz kimdir? nerelerde görev almıştır? Alper Gökgöz'ün eğitim durumu ve kariyeri hakkında merak edilen ayrıntılar...

Alper İlki kimdir?

İMO Üyesi Prof. Dr. Alper İlki kimdir? Alper İlki daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Alper İlki'nin biyografisi...

Alper İlki'den dikkat çeken riskli bina açıklaması!

İzmir depremi sonrasında ülke genelindeki deprem riskinin belirlenmesi ve alınacak tedbirlerin saptanması için kurulan TBMM Deprem Araştırma Komisyonu’nda, Deprem Vakfı’ndan Prof. Dr. Alper İlki, daha önce İstanbul’daki verileri “kaos olmaması” sebebiyle paylaşmayarak gizlediklerini dile getirdi.

Alper İlki: Nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını biliyoruz!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Mühendisliği Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki, Türkiye'nin deprem riski haritasının 2019'da yenilendiğini belirterek, "Dolayısıyla nerede, ne büyüklükte bir deprem olacağını bilmiyor değiliz, biliyoruz." dedi.

Kentsel dönüşüm deprem riskini azalttı!

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki,  ''Kentsel dönüşüm, deprem riskini azaltmada etkili olacak yaklaşımlardan birisi" dedi. 

Kore lideri Kim Jong-un başkentteki havaalanı inşaatını eleştirdi!

Kuzey Kore lideri Kim Young-un başkent Pyongyang'da devam eden havaalanı inşaatı hakkında eleştiride bulundu. Bazı değişiklikler yapılmasını emreden lider, binanın tasarımını 'yabancı bir binanın kopyası' olarak değerlendirdi.

Kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder?

Noter onayı ile yapılan bir taşınmaz kira sözleşmesi için damga vergisi ödeme zorunluluğu bulunuyor. Peki, kira sözleşmesinde damga vergisini kim öder? Ödenecek damga vergisi nasıl hesaplanır?

Tapu harçlarını kim öder?

Taşınmaz malların alım satım işlemleri tapu dairesinde yapılıyor. Tapuda gerekli belgelerin temin edilmesi ve tapu harcının ödenmesi halinde devir işlemi gerçekleşiyor. Peki, tapu harçlarını kim öder?

Alper İnşaat Selective Port'ta ön talepler toplanıyor!

Alper İnşaat Selective Port projesinde yer alan daireler için ön talep süreci devam ediyor. Projede daireler 1+1, 2+1, 3+1 ve de 4+1 şeklinde müşterilere sunuluyor.

Mersin Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi!

Milattan önce 7 binli yıllara ait eserlerin çıkartıldığı " Medeniyetler beşiği " adı ile de anılan Mersin'in Yumuktepe Höyüğü'ndeki bu yılki arkeolojik kazılar sona erdi.

Mehmet Alper Kaya kimdir?

İnşaat Mühendisleri Odası Ankara Şube Üyesi Mehmet Alper Kaya kimdir? Mehmet Alper Kaya, bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? İşte Mehmet Alper Kaya 'nın biyografisi..

Alper İnşaat Selective Port projesinde ön talep fırsatları devam ediyor!

Alper İnşaat Selective Port projesinde yer alan konutlar için ön talep fırsatları devam ediyor. Projedeki daireler 1+1, 2+1 ve de 3+1 ile 4+1'lerden meydana geliyor.

Bozcaada'da kim, neyi kazanacak?

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, 1/100.000'lik planda Bozcaada'nın nasıl olacağının görülemeyeceğini belirterek, "Bozcaada'da para kazanılacak' deniliyor. Kim, neyi kazanacak?" diyerek tepki gösterdi

Alper İlki kim Haberi

Alper İlki kim

Alper İlki kimdir? 

Yapı Mühendisliği konusunda uzman isimler arasında yer alan Prof. Dr. Alper İlki, 1993 yılından beri İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ), İnşaat Fakültesi, İnşaat Mühendisliği Bölümü'nde görev yapıyor.

İTÜ İnşaat Mühendisliği bölümünün, Betonarme Birimi'nde ders veren Alper İlki, aynı zamanda İTÜ Yapı ve Deprem Mühendisliği Laboratuvarının eş-sorumluluğunu yürütüyor. Yapı ve deprem mühendisliği konularında çalışmalarda bulunan Alper İlki, SCI veya SCIE indeksleri tarafından taranan dergilerde bu konularda 30 adet uluslararası makalenin ve 130 adet tam metin uluslararası konferans bildirisinin yazarı ya da ortak yazarı.

Yapı ve deprem konularında Avrupa Birliği, NATO, Tübitak, JICA, vb. uluslararası ve ulusal çok sayıda araştırma projesinde yürütücü ve araştırıcı olarak görev yapan İlki, şu ana kadar tamamlanmış olan 6 adet doktora tezini ve 45 adet yüksek lisans...