15 / 05 / 2024

Alper Ünlü projeleri

Alper Ünlü projeleri

Mimar Alper Ünlü kimdir? Mimar Alper Ünlü bugüne kadar hangi projelere imza attı? Mimar Alper Ünlü, bugün hangi mimarlık firmasında çalışmalarına devam ediyor? İşte Mimar Alper Ünlü...

İkinci 100 Günlük Eylem Planı'nda öncelik ulaşım projelerinde!

Başkan Erdoğan tarafından ilan edilen ikinci 100 günlük icraat programında İstanbul’daki ulaşım, çevre şehircilik ve turizm projeleri ön planda tutuldu. Gebze-Halkalı banliyö hattı açılacak. AKM inşaatına başlanacak. Kanal İstanbul ve Üç Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri ihaleye çıkarılacak.

Çevre Ve Şehircilik Bakanlığının 100 Günlük Program'daki projeleri TBMM'de!

İYİ Parti Adana Milletvekili Mehmet Metanet Çulhaoğlu, 100 Günlük İcraat Programı kapsamında Bakanlığın faaliyet alanında yapılacak olan projeler meclis gündeminde....

100 günlük icraat programının gayrimenkule etkisi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ‘100 Günlük İcraat Programı’nı açıkladı. 400 mega projeden oluşan program ülkemizin kısa süre içerisinde büyük adım atacağını gösterdi. Erdoğan sanayiden çevreye ekonomiden askeriyeye birçok projeleri açıkladı. 

100 Günlük Eylem Planı'ndan 3 mega ulaşım projesi çıktı!

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’nin ilk 100 günlük icraat programından Kanal İstanbul ve 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli projeleri çıktı. Projeler bu dönemde hız kazanacak...

Alper Potuk Suadiye’ye taşındı!

Ünlü futbolcu Alper Potuk eski sevgilisi Tuvana Türkay'ın kendisini bastığı evinden taşındı. İddialara göre, Potuk'un hareketli yaşantısından komşuları rahatsızlık duydular. 

Antalya'nın vizyon projeleri MIPIM 2017'de tanıtıldı!

Antalya Büyüksehir Belediyesi'nin projeleri Fransa’nın Cannes sehrinde düzenlenen dünyaca ünlü ‘Uluslararası Gayrimenkul Fuarı’ MIPIM’in gözdesi oldu.

Kidstown Riva ve Hometown Şile projeleri kağıt üzerinde kaldı!

EYFEL Yapı’nın Beykoz Riva ve Şile’de yapmayı planladığı lüks konut projeleri kağıt üzeride kaldı. Bir milyon lirayı bulan fiyatlara satılan villaları alan mağdurlar arasında, ünlü bir holdingin ortağı ve yöneticileri ile avukat ve doktorlar da bulunuyor.

Çanakkale'de RES projeleri gün yüzüne çıkıyor!

Çanakkale'de Rüzgar Enerji Santralleri (RES) projeleri birer birer gün yüzüne çıktı. Kentin birçok noktasında binlerce tribünlük projeler yapmak için firmalar kuyruğa girdi.

Ordu Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme restore edilecek!

Kültürel miraslarını gelecek nesillere aktarmak amacıyla yeni projeleri hayata geçiren Ordu Büyükşehir Belediyesi, Gülyalı Kestane Mahallesi’nde bulunan tarihi Dayınlı Köprüsü ve Kurtlu Çeşme’nin restorasyonu için çalışma başlattı.

Mehmet Ünlübaş: AVM projeleri esnafı bitirecek!

Manisa Bakkallar Odası Başkanı Ünlübaş, Büyükşehir'in yapacağı AVM projelerinin esnafı bitireceğini söyledi Manisa Büyükşehir Belediyesi, Saruhan Hotel'in yanına ve Adliye Sarayı'nın karşısına iki tane AVM yapacak.

Antalya'yı ulaşım projeleri marka şehir yapacak!

Seçim sürecinde Antalya'yı adım adım dolaşarak ön plana çıkan isim Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'dı. Elvan; samimiyeti, sorunlara yönelik anında çözümleri ve projeleri ile herkesimden Antalyalının gönlünü kazandı.

Alper Tunga Dost: Türkiye su fakiri olma sürecinde!

GE Türkiye Su Teknolojileri Müdürü Alper Tunga Dost, “12 milyon metreküp suyu, sadece soğutma suyu olarak kullanıyor. Bu İstanbul’un 4 günlük suyuna eşit” diyor.

Alper Apaydın: Türk yatırımcılar gözünü dünyadaki gayrimenkul fırsatlarına çevirmeli!

Ulusal ve uluslararası piyasalarda dünyaca ünlü projelerin yatırım ve danışmanlığını yapan API Investments’ın CEO’su Alper Apaydın yaptığı açıklamada "Türk yatırımcı gözünü dünyadaki gayrimenkul fırsatlarına çevirmeli" dedi

Alper Ünlü projeleri Haberi

Alper Ünlü projeleri

Alper Ünlü kimdir?

Alper Ünlü, İstanbul Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nden 1979 yılında mezun oldu. Yüksek lisansını aynı okulda 1980 yılında tamamladı ve 1984 yılında Doktora çalışmalarına ABD Wisconsin Üniversitesi, Milwaukee Mimarlık Okulu'nda “Çevre-Davranış Çalışma Alanında” Ağa Han Mimarlık Ödülü bursiyeri olarak devam etti. 


1991 ile 1993 yılları arasında Suudi Arabistan, King Faisal Üniversitesi, Mimari ve Planlama Okulu'nda mimari tasarım ve tasarım teorileri dersi verdi ve 1993 yılında tekrar yurda döndü. Şu anda İTÜ Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü, Bina Bilgisi Ana Bilim Dalı öğretim üyesidir. 


Prof.Ünlü lisans düzeyinde mimari tasarım stüdyolarını, özellikle yüksek lisans ve doktora düzeyinde çevre, kültür ve davranış ağırlıklı kuramsal dersleri vermektedir. 


Mimari ve kentsel tasarım yarışmalarında uluslararası ve ulusal ödülleri bulunmakla birlikte, “Geleneksel Çevrelerde Tasarım Verilerinin Saptanması”, “Çevresel Tasarımda İlk...