29 / 04 / 2024

Antalya'yı ulaşım projeleri marka şehir yapacak!

Antalya'yı ulaşım projeleri marka şehir yapacak!

Seçim sürecinde Antalya'yı adım adım dolaşarak ön plana çıkan isim Ulaştırma Bakanı ve AK Parti Milletvekili Adayı Lütfi Elvan'dı. Elvan; samimiyeti, sorunlara yönelik anında çözümleri ve projeleri ile herkesimden Antalyalının gönlünü kazandı.



"Son Karar İstikrar" 

"Yeni Akdeniz Yolunda İlk Hedef Antalya, Son Karar İstikrar" sloganıyla yola çıkan ve 2 aylık sürede Antalya'da adım atmadık yer bırakmayan Ulaştırma Eski Bakanı ve Ak Parti Antalya Milletvekili Adayı Lütfi Elvan, seçim sürecinin en aktif ismi oldu. İl Merkezi ve ilçeleri tek tek dolaşan, mahalle toplantılarına katılan, derneklerle, sivil toplum kuruluşları ile bir araya gelen Lütfi Elvan, projeleri ile Antalyalıların gönlünü kazandı. 


Millet iradesi istikrarı isteyecek 

Sandığa gidecek Antalyalılara son mesajını veren Elvan, "Bizim tek amacımız var, o da Antalya'ya hizmet. Antalya'da turizmi şaha kaldıracak, istihdamı artıracak, çiftçimizin yüzünü güldürecek, gençlerimize iyi bir gelecek sağlayacak projelerle geliyoruz. Bugüne kadar söz verdiklerimizi yaptık, bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz. Ben Antalyalı hemşerilerimin 7 Haziran'da tercihini yine istikrar ve büyüyen Türkiye'den yana kullanıp, "Yeni Akdeniz Yolunda İlk Hedef Antalya, Son Karar İstikrar." ifadelerini kullandı. 


Sorunlarla tek tek ilgilendi 

Lütfi Elvan'a seçim gezilerinde çok sayıda sorun ve talep iletildi. Bunları tek tek ele alan Elvan, sorunlara anında çözüm üretti. Antalyalıların taleplerinin ve sorunlarının takipçisi olacağını vurgulayan Lütfi Elvan, "Yaklaşık 2 aydır projelerimizi, Antalya için yapacaklarımızı anlatıyoruz. Hedeflerimizi, ziyaretlerimizi, projelerimizi sizlerle her türlü platformda paylaştık, sizleri bilgilendirdik. 


Talepleri aldık, sorunları tek tek dinledik

Bilmelisiniz ki internet sitemden ve sosyal medya üzerinden bana gönderdiğiniz mesajları da tek tek okuyup hepsiyle ayrı ayrı ilgileniyorum. Her mecradan iyi dileklerini, taleplerini, sorunlarını ileten tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yine taleplerinizi lutfielvan.com internet sitemden ve sosyal medya hesaplarımdan bana iletebilirsiniz." açıklamasını yaptı. 


Sorunlara anında çözüm 

Elvan, özellikle sorunlara yönelik anlık çözümleri ile ön plana çıktı. İletilen sorunlar daha not alınmadan Lütfi Elvan bizzat konunun muhatabını aradı ve sorunu çözdü. Bu sayede Gazipaşa-Alanya havalimanında uçuşlar vatandaşların isteğine göre yeniden düzenlendi, il merkezi ve ilçelerdeki trafo sorunlarının bir çoğu giderildi, Manavgat'ta Sağırin Mahallesi'nin su sıkıntısı ortadan kalktı. Bu ve benzeri birçok sorun Lütfi Elvan sayesinde çözüldü. 


İşçi, emekli, ve dar gelirliye müjde 

Ulaştırma Eski Bakanı Lütfi Elvan'ın özellikle işçi, emekli ve çiftçilere yönelik önemli müjdeleri oldu. 

Turizm sektöründe emek veren binsorunun çözümü için çalışma başlattı. Diğer bir müjde de turizm çalışanlarını, emeklileri ve dar gelirlileri yakından ilgilendiriyor. Bu kişiler,  TOKİ  ile yürütülecek çalışma kapsamında 250 lira taksitle ev sahibi olacak. 


Çiftçiye elektrik indirimi 

Uzun bir süredir dile getirilen ancak bir sonuca kavuşturulamayan seracıların sorunlarını Lütfi Elvan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede 1 günde çözdü. Buna göre elektrik kullanımında seralardaki ticarethane uygulaması kaldırılacak ve tarımsal sulama fiyatları ne ise seralarda da o fiyat uygulanacak. Böylece çiftçilerin elektrik maliyetlerinde yüzde 15'e kadar bir ucuzlama sağlanacak. 

lerce kişinin kesintisiz 12 ay çalışmasının önü açılıyor. Lütfi Elvan'm Başbakan Ahmet Davutoğlu ile yaptığı görüşmede konu masaya yatırıldı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Sıfır faizli kredi Seraların modernizasyonu için de "0" faizli kredi ve hibe destekleri uygulaması devreye girecek. Çiftçiler bu kredilerden yararlanarak seralarını modernize edip. günün koşullarına uygun hale getirecek. Seraların modernizasyonu daha az elektrik ve su tüketimi anlamına geliyor. Böylece çiftçinin cebinden çıkan para azalacak, karlılık artacak. 


Köprülü kavşaklar nefes aldırdı 

Antalya'nın problemlerinden biri şehir içi trafik. Çözüme yönelik en önemli adım köprülü kavşaklardı. 

Lütfi Elvan'ın gelişi ile birlikte süreç hızlandı ve kısa bir süre içinde kavşaklardan üçü tamamlandı. 80 milyon liraya mal olan Hal Kavşağı, Aksu Kavşağı ve Altınova Kavşağı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Antalya ziyaretine vatandaşların hizmetine sunuldu.


Dev projeler marka şehir yapacak 

Antalya'nın önünü açacak, hem Türkiye hem de dünya ile bağlantısını en üst seviyeye çıkaracak projeler de Lütfi Elvan'a ait. Buna göre Antalya, iki ayrı hızlı tren hattına kavuşacak, Antalya-Alanya arasında otoban yapımı başlayacak, Muratpaşa'da Altın Portakal Yat Limanı yapılacak, Demre ve Lara'da Kruvaziyer Limanları inşa edilecek, ihtiyaç halinde bu limanlar tüm ilçelere yaygınlaştırılacak. 

Antalya'nın batısına yılda 5 milyon yolcuyu ağırlayacak ve Antalya ekonomisine yılda 2 milyar lira katkı sağlayacak yeni bir havalimanı inşa edilecek. 

Antalya dev bir Lojistik Merkeze ev sahipliği yapacak. Akıllı Kent Sistemi kurulacak. Batı Çevre Yolu'nun bir kısmı tamamlandı, geriye kalan kısım en kısa sürede bitirilecek. Alanya Çevre Yolu'nun yapımına bu yıl başlanacak. 


Esnafın Yüzü Gülecek 

Dev projeler sayesinde Antalya ekonomisi de büyük bir canlanma yaşayacak. Özellikle Hızlı Trenler milyonlarca yerli ve yabancı turisti Antalya'ya çekecek. Hızlı trenlerle yılda 9 milyona yakın kişi taşınacak. İstanbul 4 buçuk saate,  Ankara  3 saate inecek. Güzergah üzerindeki illerden günübirlik seyahatler artacak, Eskişehir ve Konya örneğinde olduğu gibi esnafın yüzü gülecek. 


Projeler binlerce iş kapısı olacak 

Projeler istihdama da büyük katkı yapacak, işsizlik azalacak. Hem yapım süreçlerinde hem de sonrasında binlerce kişi iş sahibi olacak. Sadece lojistik merkez, Batı Antalya Havalimanı, kruvaziyer limanlan, hızlı tren ve karayolu inşaatları 15 bine yakın kişiyi iş sahibi yapacak. Bu yatırımlar sonrası oluşacak yan sektörler de dikkate alındığında sayı kat be kat artacak. 


Antalya İleri



Geri Dön