26 / 05 / 2024

alsancak gar yeni yol

alsancak gar yeni yol

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik akışını rahatlatmak için, Alsancak Garı bölgesindeki yaklaşık 100 metrelik bir bölümde yol genişletebilmek için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı.

Gloria Alsancak satışta! Yeni proje! 

İzmir'in kalbi Alsancak'ta yükselen Gloria Alsancak projesi satışa çıktı. Projede yer alan 1+1'lerin fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor...

Şen Yapım ve Temelsan Yapı'dan Alsancak'a yeni proje!

Yaklaşık 100 yıllık tarihiyle Türkiye’nin köklü kuru meyve ihracatçıları arasında olan Şen Ailesi ile İzmir’de konut projeleri hayata geçirilen Temelsan güçlerini birleştirdi.

Haydarpaşa Garı'nın akıbeti ne olacak?

Haydarpaşa Garı yangınının üstünden 10 yıl geçti. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu son olarak "Haydarpaşa Garı, eski Türkiye'de kaldı. Yeni Türkiye'de Marmaray var" demişti. Haydarpaşa Dayanışması ise farklı düşünüyor. Peki 105 yıl boyunca İstanbul'a hizmet sunan Gar'ın akibeti ne olacak?

Alsancak Stadı 2020-2021 sezonuna yetiştirilmeye çalışılıyor!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı yaptığı açıklamada Alsancak Stadı'ndaki inşaat çalışmalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen kontrollü şekilde devam ettiğini belirtti.

Konya YHT Garı 77 milyon liraya ihale ediliyor!

3 yıl boyunca tamamlanması planlanan TCDD Konya YHT Garı için yeni bir ihale düzenleniyor. Tamamı 68 milyon liraya tamamlanacak olan inşaatın tamamlanma ihalesinin bedeli 77 milyon lira olarak açıklandı.

Göztepe Stadı 2020'de, Alsancak Stadı 2021'de açılacak!

İzmir'in yıllardır büyük bir özlemle beklediği Göztepe ve Alsancak Stadı'nın inşaatlarında yol yarılanırken, futbolseverleri yeni tesislerin ne zaman açılacağıyla ilgili büyük bir heyacan yaşanıyor.

Siemens yeni mağazasını Alsancak'ta açtı!

Siemens'in Ankara ve İstanbul'dan sonraki yeni deneyim mağazası İzmir Alsancak'ta açıldı. Alsancak Biz Elektronik, faaliyetlerine başladı.

Konya YHT Garı'nın inşaatı havadan görüntülendi!

Konya'nın yeni Yüksek Hızlı Tren (YHT) Garı'nda inşaat çalışmaları hızla devam ediyor. Havadan görüntülenen yeni YHT Garı'nın, kısa sürede tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Folkart Vega, şehrin yeni yıldızı olacak!

Folkart Yapı, İzmir'de 850 milyon liralık yatırımla Folkart Vega projesine başladı. Folkart Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak, "İzmir'in merkezinde, Alsancak ile Halkapınar arasında İzmir Körfezi'nin tam karşısında yer alan Folkart Vega, şehrin yeni yıldızı olacak" diyor.

Çin'in yeni hızlı treni seferlerine başladı!

G7 Fuxing adlı yeni uzun hızlı tren 1 Temmuz 2018 itibariyle Çin'in başkenti Pekin'in Güney Tren Garı kalkışlı seferlere başladı. Yeni uzun Fuxing hızlı treni Pekin-Şanghay arası seferini ilk kez bu Pazar günü gerçekleştirdi.

Sakarya'ya yeni gar müjdesi!

TCDD Genel Müdürü İsa Apaydın’la görüşen Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Mithatpaşa garında yapılacak çalışmalar ve Maltepe’nin hemen altında bulunan alana yeni bir gar kazandırılması konusunda görüşmelerde bulunduk.” dedi.

Gözde Grubu’ndan Alsancak’a 3 yeni proje geliyor!

Hayata geçirdiği konut projeleri ile öne çıkan Gözde Grubu Alsancak'te 3 yeni proje için hazırlıklara başladı. Gözde Grubu’ndan Alsancak’a 3 yeni proje geliyor.

Alsancak Stadı'nın yer teslimi yapıldı!

2015'te yıkılan Alsancak Stadı'nın yerine inşa edilecek stadın yer teslimi yapıldı. 15 bin kişilik yeni stadın son adımı da tamamlanmış oldu.

alsancak gar yeni yol Haberi

alsancak gar yeni yol


İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak Atatürk Caddesi’nde yaşanan yoğun trafik akışını rahatlatmak için, Alsancak Garı bölgesindeki yaklaşık 100 metrelik bir bölümde yol genişletebilmek için gerekli izinleri alarak çalışmalara başladı. Büyükşehir Belediyesi, TCDD’ye ait duvarın geri çekilebilmesi için önce Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu, ardında da Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları’ndan gerekli izinlerin gelmesini bekliyordu.  


Büyükşehir kira ödüyor

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2000 yılında TCDD ile yapılan protokolle, Atatürk Caddesi’nin Sait Altınordu ile Vahap Özaltay Meydanı arasında kalan kısmı için bugüne kadar 249 bin TL kira ödedi. Söz konusu cadde üzerinde gerçekleştirilecek yeni yol genişletme çalışması çerçevesinde, protokol kapsamında olmayan alanlar için de ikinci bir kira  protokolü imzalayan Büyükşehir Belediyesi, yıllık 55 bin TL kira ödeyecek.

Neler yapılacak?

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin startını verdiği çalışma ile, Atatürk...