02 / 05 / 2024

Alsancak Limanı ne kadar büyüdü

Alsancak Limanı ne kadar büyüdü

Öztürk, "Yük hacminde Alsancak Limanı'ndan daha geri olan Mersin Limanı özelleştirmeden sonra 3 kat, Pire Limanı ise 7 kat büyüdü. Alsancak Limanı, yerinde saydı. Ümit ediyoruz ki özelleştirme süreci 2016'da tamamlanır." diye konuştu.

BAE, İzmir Limanı'ndan hisse alacak' iddiasına Tunç Soyer'den sert tepki: Satılamaz! 

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, Alsancak Limanı'nın Birleşik Arap Emirlikleri'ne satılacağı iddiaları ile ilgili konuştu ve duruma tepki gösterdi. Soyer, satmaktan vazgeçilmesi gerektiğini sebepleriyle açıkladı.

Konak Belediyesi meclis binası için onay geldi!

Koruma Kurulu, Konak Belediyesi'nin  Alsancak Liman arkası bölgesinde yer alan tarihi binanın restorasyon projesine onay verdi. 

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin 11 soru meclis gündeminde!

Filyos Liman Projesi'ne ilişkin yazılı soru önergesi hazırlayan CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, sorularının Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını talep etti...

Antalya Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip!

Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Kurvaziyer ve Yat Limanı Projesi’ne Maya Holding talip oldu. Proje kapsamında marina, otel, ticari alan, yat kulübü yer alacak.

Alsancak'taki elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisi TBMM'de!

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, İzmir Alsancak'ta bulunan tarihi elektrik fabrikasının Büyükşehir Belediyesi'ne tahsisine ilişkin soru önergesi hazırladı..

Teknik Yapı Halk GYO Alsancak projesinde ön talep topluyor!

Teknik Yapı ve Halk GYO, Ege bölgesinin en büyük projelerinden biri olan İzmir Alsancak Projesi'ne ön talep toplamaya başladı.

Alsancak Limanı ÇED onayını aldı!

TCDD ve İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin ortak yapacağı, İzmir Körfezi ve Limanı Rehabilitasyonu Projesi'ne Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan onay geldi.

İzmir Yeni Kent Merkezi imar planı 2. kez mecliste!

İzmir Alsancak Liman arkası ve Salhane bölgesini kapsayan Yeni Kent Merkezi plan notlarının iptali üzerine 1/1000'lik planlar yarın ikinci kez Konak Meclisi'ne gelecek.

Kruvaziyer gemilerinin iptali Alsancak esnafına kepenk kapattırdı!

Kruvaziyer gemileri, terör olayları nedeniyle İzmir’i rotalarından çıkarınca, İzmir Alsancak Liman esnafı da kepenk kapatmak zorunda kaldı

Ataköy Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 sorun TBMM'de!

CHP İstanbul Milletvekili Gülay Yedekci, İstanbul Ataköy'de yapılması planlanan Mega Yat Limanı Projesi'ne ilişkin 9 soru hazırladı. Yedekci sorularını Başbakan Yıldırım'a sordu..

Yeni Alsancak Limanı'nın önü açıldı!

2011 yılından beri beklenen 'Yüzülebilir Körfez Projesi'nde ÇED için nihai onay geldi. Konuyla ilgili İMEAK Deniz Ticaret Odası İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, 'Limanın özelleştirilip gerekli yatırımların yapılması ve verimli şekilde çalıştırılmasının önü açıldı' açıklamasını yaptı

Özlem Şenyol: Plan değişikliklerinde kamu yararı olmalı!

Yüksek katlı yapıların bulunduğu Konak ve Bayraklı sınırlarında yer alan sahil ile iç kısımları kapsayan Alsancak Liman Arkası ve Salhane Bölgesi Halkapınar-Salhane Kesimi Uygulama İmar Planı iptal edildi.

Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın imar planlarına yapılan itiraza ret!

Özelleştirme Yüksek Kurulu, Belediye'nin Alsancak Kruvaziyer Limanı'nın revize imar planlarına yaptığı itirazı kabul etmedi. Konak Belediyesi yargıya gitmezse, planlar kesinleşecek, ihalenin önünde engel kalmayacak. Yargıya gidildiği takdirde limana çivi çakılamayacak

Alsancak Limanı ne kadar büyüdü Haberi

Alsancak Limanı ne kadar büyüdü

İMEAK. DTO İzmir Şubesi Başkanı Öztürk, "Yük hacminde Alsancak Limanı'ndan daha geri olan Mersin Limanı özelleştirmeden sonra 3 kat. Pire Limanı ise 7 kat büyüdü. Alsancak Limanı, TCDD'nin ve liman personelinin tüm gayretlerine rağmen yerinde saydı. Ümit ediyoruz ki özelleştirme süreci 2016'da tamamlanır. İzmir olarak bu fırsatı kaçırmamalıyız" dedi. 

İstanbul, Mannara, Ege, Akdeniz ve Karadeniz (İMEAK) Deniz Ticaret Odası (DTO) İzmir Şubesi Başkanı Yusuf Öztürk, Alsancak Limanı'nın özelleştirilmesinin limanı hareketlendireceğini belirterek, "Yük hacminde Alsancak Limanı'ndan daha geri olan Mersin Limanı özelleştirmeden sonra 3 kat. 

Pire Limanı ise 7 kat büyüdü. 

Alsancak Limanı, TCDD'nin ve liman personelinin tüm gayretlerine rağmen yerinde saydı" dedi. İMEAK DTO İzmir Şubesi'nin aralık ayı meclis toplantısında konuşan Öztürk, IUaştırma. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı'nın yeniden Binali Yıldırım olmasıyla sektörle...