29 / 04 / 2024

alsancak TRT arazisi imar planı

alsancak TRT arazisi imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak İlçesi Alsancak’ta bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazisine konut ve ticaret imarı verdi. Bakanlık yaptığı plan ile alanda 8 katlı otel, AVM ya da konut projesinin önünü açtı.

TMMOB'dan İzmir Alsancak'taki Tariş arazisi imar planlarına dava!

TMMOB Mimarlar Odası İzmir Şubesi ve TMMOB Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi, Alsancak'taki 140 bin metrekare alanda Tariş arazilerini kapsayan imar planlarına yeniden dava açacaklarını açıkladı. 

Mahall Bomonti İzmir! Alsancak ve Kordon'a bir adım!

Eski Şaraphane arazisi üzerinde inşa edilen Mahall Bomonti İzmir Alsancak ve Kordon'a bir adım sloganıyla tanıtılıyor. Projede fiyatlar 324 bin liradan başlıyor.

Bakanlık, Alsancak TRT binaları için yeni imar planı hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde 29 yıl önce 12 milyon lira harcanarak inşaasına başlanan, ancak projeden vazgeçilmesi sonrasında 26 yıldır kentin ortasında harabe şeklinde duran TRT stüdyo binaları için yeni

Alsancak'taki TRT arazisinin imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak İlçesi Alsancak’ta bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazisine konut ve ticaret imarı verdi. Bakanlık yaptığı plan ile alanda 8 katlı otel, AVM ya da konut projesinin önünü açtı.

İzmir Alsancak Stadı arazisi için şartlı onay!

Geçen yıl yıkılan Alsancak Stadı içinde kalan ve İzmir Büyükşehir Belediyesine ait olan 4239 metrekarelik arsanın Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğüne şartlı muvafakat ile bedelsiz tahsis edilmesi oy birliğiyle kabul edildi.

Alsancak Stadı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Alsancak stadı arazisi içindeki 4239 metrekarelik hissesini, bedelsiz devretmesini isteyen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü'ne, "önce projeyi getir" cevabını verdi.

Alsancak Stadı bilmecesi!

Alsancak Stadı’nda yıkım çalışmaları tamamlanırken İzmir Büyükşehir Belediyesi, stat arazisi içindeki hissesini, bedelsiz devretmesini isteyen Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü’ne, "Önce projeyi getir" cevabını verdi.

Alsancak Dostlar Fırını İstanbul'da şube açacak!

Alsancak Dostlar Fırını, yeni hedeflerine yoğunlaşan tarihi fırın yolculuğuna 1983 yılında Mustafa Akar ile başladı. Akar, daha önce ekmek üretilen bu fırından farklı lezzet kokularının yayılmasını istiyordu...

2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi, orman vasfını yitirmiş, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, ıslah edilemeyen arazilere deniyor. 2b arazilerin satışının yapılabilmesi için öncelikle başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nasıl yapılır?

2b arazisi başvurusu nereye yapılır?

2b araziler, kadastro marifetiyle orman alanları dışına çıkartılmış, bir daha geri kazanılamayan ve ıslah edilemeyen arazilere deniyor. Arazilerin satışı için ilk olarak başvuru yapılması gerekiyor. Peki, 2b arazisi başvurusu nereye yapılır?

Hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri!

Hazinenin özel mülkiyetindeki yerler ile Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde tesis edilen irtifak hakkı veya kullanma izni ihale işlemleri nelerdir? İşte hazine arazisi irtifak hakkı ihale işlemleri..

Hazine arazisi irtifak hakkı süresi!

Bir taşınmaz üzerinde yararlanmaya ve kullanıma rıza göstermeyi kapsayan ve kişi lehine aynî hak olan irtifak hakkı üzerinde de kurulabiliyor. Peki, hazine arazisi irtifak hakkı süresi ne kadardır?

Hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

Hazine arazileri, genel hükümlere göre satış, doğrudan satış, ve Özel Kanunlara göre satış olmak üzere üç şekilde satılabiliyor. Peki, hazine arazisi satış ihalelerde uygulanan ihale usulü nedir?

alsancak TRT arazisi imar planı Haberi

alsancak TRT arazisi imar planı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapma yetkisini kullanarak Konak Alsancak Mahallesi’nde bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazilerin olduğu yerin imarını değiştirdi. Mülkiyeti hazineye ait alan daha önce TOKİ’ye devredilirken bölgede yapılacak çalışmalar Şehir Plancıları  Odası’nın Alsancak-Kahramanlar Planı’na açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı alması nedeniyle askıya alınmıştı. Bakanlık, son yaptığı çalışma ile bölgede yeni bir planlama kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek. Böylece, otel, AVM, konut yada ticari ofisler kurulabilecek. 


Bakanlık öte yandan alanın 9 bin metrekaresinin kullanılmasına izin verirken geriye kalan 3 bin metrekare alanın da otopark ve yeşil alan olarak ayrılmasına karar verdi.


Bölgede 8 kata kadar yapılaşmanın önünü açan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı...