29 / 04 / 2024

alsancak TRT binası

alsancak TRT binası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak İlçesi Alsancak’ta bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazisine konut ve ticaret imarı verdi. Bakanlık yaptığı plan ile alanda 8 katlı otel, AVM ya da konut projesinin önünü açtı.

Ziraat GYO İzmir gayrimenkullerinin değeri belli oldu! 

Ziraat GYO, Alsancak otel binası, Alsancak iş yeri binası ve Bayraklı arsalarının değerleme raporlarını yayınladı. Peki Ziraat GYO İzmir gayrimenkullerinin değeri ne kadar oldu? İşte ayrıntılar...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Haber-Sen'den İstanbul Radyo binası açıklaması!

Geçtiğimiz günlerde TRT İstanbul Radyosu’nun Harbiye’deki binası için depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle tahliye kararı alınmıştı. Söz konusu karara ilişkin Haber-Sen'den yazılı açıklama geldi.

Ankara TRT Arı ve Orkut Stüdyoları'nın planı Meclis’ten geçti!

Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi, TRT Arı ve Orkut stüdyolarının da bulunduğu binasının yerine yapılacak olan yeni inşaatın emsalini 2.50’den 2’ye düşürerek onaylarken, plan notlarında rezidansın da bulunduğu farklı kullanımlar önerildi.

İzmir Bornova'daki askeri arazinin imar planı yargıya taşınacak!

TRT binasının yanındaki kamu arazisinin ardından Bornova Doğanlar’daki askeri arazinin de ticaret alanına dönüştürülmesini eleştiren Şehir Plancıları Odası İzmir Şubesi konuyu yargıya taşıyacak.

Bakanlık, Alsancak TRT binaları için yeni imar planı hazırladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir'in Konak ilçesine bağlı Alsancak semtinde 29 yıl önce 12 milyon lira harcanarak inşaasına başlanan, ancak projeden vazgeçilmesi sonrasında 26 yıldır kentin ortasında harabe şeklinde duran TRT stüdyo binaları için yeni

Alsancak'taki TRT arazisinin imar planı değişti!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Konak İlçesi Alsancak’ta bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazisine konut ve ticaret imarı verdi. Bakanlık yaptığı plan ile alanda 8 katlı otel, AVM ya da konut projesinin önünü açtı.

Antalya'daki yeni TRT binası nereye yapılıyor?

TRT Genel Müdürlüğü ile protokol yapan Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı Arapsuyu’nda mülkiyeti TRT’ye ait arsanın yarısının belediyeye devri karşılığı TRT Antalya Müdürlüğü Ana Hizmet Binası ve Stüdyolar ile Açık Amfi çevre düzenlemesi yapacak

Almanya'nın İzmir'deki eski konsolosluk binası satılıyor!

Almanya Federal Cumhuriyeti, İzmir ilinin Alsancak ilçesinde bulunan eski konsolosluk binasını satışa çıkardı. Söz konusu binanın toplam satış bedeli 3,2 milyon Euro olarak belirlendi.

Antalya'daki yeni TRT binası Arapsuyu'na inşa edilecek!

Antalya'nın önde gelen işadamları ve sanayicilerinin oluşturduğu Salı Grubu’nun bu haftaki konuğu TRT Antalya Müdürü Mehmet Buğra Şahin oldu. Şahin Antalya'ya yeni TRT hizmet binası inşa edileceğini söyledi..

Üniversitenin yıkılan binasının yerinde AVM olmayacak!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin (GSF) Alsancak’ta yıkılan eski binasıyla ilgili son noktayı Rektör Prof. Dr. Mehmet Füzün koydu: Bu arsaya AVM yapılmayacak

Alsancak Liman Sahası İşletme Binası tadilatı 28 Ağustos'ta!

Alsancak Liman Sahası İşletme Binası tadilatı Devlet Demiryolları İşletmesi Genel Müdürlüğü tarafından 28 Ağustos saat 10.00'da açık ihale usulü ihaleye çıkıyor. Tadilat 90 günde tamamlanacak.

TRT Devamlılık Binası'nın bodrum katı tadilat ihalesi 18 Ağustos'ta!

TRT Devamlılık Binası 2. bodrum katın tadilatı TRT Genel Müdürlüğü Daire Başkanlığı tarafından 18 Ağustos 2014 saat 14.00'te ihaleye çıkıyor. Tadilat 75 günde tamamlanacak.

alsancak TRT binası Haberi

alsancak TRT binası

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı plan yapma yetkisini kullanarak Konak Alsancak Mahallesi’nde bulunan TRT’ye ait eski bina ve arazilerin olduğu yerin imarını değiştirdi. Mülkiyeti hazineye ait alan daha önce TOKİ’ye devredilirken bölgede yapılacak çalışmalar Şehir Plancıları  Odası’nın Alsancak-Kahramanlar Planı’na açtığı davada yürütmenin durdurulması kararı alması nedeniyle askıya alınmıştı. Bakanlık, son yaptığı çalışma ile bölgede yeni bir planlama kararı aldı. Buna göre, yaklaşık 13 bin metrekare alanda turizm, konut, ticaret işlevli yapılar inşa edilebilecek. Böylece, otel, AVM, konut yada ticari ofisler kurulabilecek. 


Bakanlık öte yandan alanın 9 bin metrekaresinin kullanılmasına izin verirken geriye kalan 3 bin metrekare alanın da otopark ve yeşil alan olarak ayrılmasına karar verdi.


Bölgede 8 kata kadar yapılaşmanın önünü açan 1/5000 ölçekli Nazım ve 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı...