07 / 05 / 2024

alsancak turan yeni kent merkezi imar planı ne

alsancak turan yeni kent merkezi imar planı ne

İzmir Büyükşehir Belediyesi, gelen tepkiler nedeniyle Turan ve Alsancak arasını kapsayan Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı'nda değişikliğe giderek turizm tesisi zorunluluğunu yüzde 15'e düşürdü....

Yeni kentsel dönüşüm yasasında şok detay: Tebligat kanunundaki değişiklik sorun çıkarabilir!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni kentsel dönüşüm yasası ile ilgili konuştu ve sorun çıkabilecek noktalara değindi. Peki yeni yasa dönüşüm sorunlarını çözecek mi?

Bakyapı'dan yeni yıl müjdesi! 2024'te yeni projeler geliyor

İmza attığı projeleriyle yatırımcıları kazançlı yatırım sağlayan huzurlu yaşam alanları ile buluşturan Türkiye’nin lider inşaat firmalarından Bakyapı, 2024'e yeni projelerle gireceğinin müjdesini verdi.

Honda NT 1100'e bu ay tek kuruş zam gelmedi! İşte Honda NT1100 9 Kasım 2022 fiyat listesi!

Kendine has tarzıyla touring konforunu ve çevikliği mükemmel buluşturan yeni Honda NT 1100'e bu ay tek kuruş zam gelmedi. Peki Honda NT 1100 fiyatları ne kadar? İşte Honda NT1100 9 Kasım 2022 fiyat listesi...

TOKİ'den 39 ile 65 yeni proje!

Ev sahibi olmayanları hayaline kavuşturan TOKİ, Eylül ayında yeni projeleri için düğmeye bastı. Kurum çalışmalar dahilinde 39 kentte 65 projeyi hayata geçirecek. 

Gloria Alsancak satışta! Yeni proje! 

İzmir'in kalbi Alsancak'ta yükselen Gloria Alsancak projesi satışa çıktı. Projede yer alan 1+1'lerin fiyatları 1 milyon 500 bin TL'den başlıyor...

Şen Yapım ve Temelsan Yapı'dan Alsancak'a yeni proje!

Yaklaşık 100 yıllık tarihiyle Türkiye’nin köklü kuru meyve ihracatçıları arasında olan Şen Ailesi ile İzmir’de konut projeleri hayata geçirilen Temelsan güçlerini birleştirdi.

Ergün Turan: Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planlıyoruz!

Fatih Belediye Başkanı Ergün Turan yaptığı açıklamada, Fatih'te kentsel tasarım ölçeğinde yeni işler planladıklarını söyledi.

Little Caesars Tuzla’da yeni şube açtı!

Little Caesars, büyüme hamlesine yeni şube açılışlarıyla sürüyor. Türkiye’nin birçok noktasında tüketicisiyle buluşturan Little Caesars, enfes lezzetlerini İstanbullularla daha fazla noktada bir araya getiriyor.

Alsancak Stadı 2020-2021 sezonuna yetiştirilmeye çalışılıyor!

İzmir Spor Kulüpleri Birliği Vakfı yaptığı açıklamada Alsancak Stadı'ndaki inşaat çalışmalarının yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınına rağmen kontrollü şekilde devam ettiğini belirtti.

Turan Hançerli: Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın!

Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, imar mevzuatında değişikliği öngören yeni yasa teklifi hakkında değerlendirmelerde bulundu. Hançerli, ''Parsel bazında imar değişikliği yasaklansın'' diye konuştu.

Avcılar'da yeni okulun inşaatına başlandı!

Eğitime önem veren Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, yeni okul dönemi yaklaşırken Avcılar’da çocuklar için başlattığı eğitim seferberliğine devam ediyor.

Göztepe Stadı 2020'de, Alsancak Stadı 2021'de açılacak!

İzmir'in yıllardır büyük bir özlemle beklediği Göztepe ve Alsancak Stadı'nın inşaatlarında yol yarılanırken, futbolseverleri yeni tesislerin ne zaman açılacağıyla ilgili büyük bir heyacan yaşanıyor.

Siemens yeni mağazasını Alsancak'ta açtı!

Siemens'in Ankara ve İstanbul'dan sonraki yeni deneyim mağazası İzmir Alsancak'ta açıldı. Alsancak Biz Elektronik, faaliyetlerine başladı.

alsancak turan yeni kent merkezi imar planı ne Haberi

alsancak turan yeni kent merkezi imar planı ne


İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde 1/5000 I ölçekile Yeni Kent Merkezi Nazım İmar Planı notlarında yer alan "Turizm ve ticaret" ile "Turizm, ticaret ve kültür" tanımlarında Eylül ayında yaptığı üçte bir oranında turizm koşulu tartışma yaratmıştı. AK Parti Grubu'nun red oyu verdiği plan notlarına bölgede alan ve projeleri olan Tariş, Nekkaştepe Gayrimenkul ve Nokta İnşaat Yatırım itiraz etti. Büyükşehir Belediye Meclisi önceki akşam yapılan oturumunda hem itirazları kabul etti, hem de yeni plan notlarıyla bölgedeki tartışmaları noktayı koydu. Değişikliklere göre eski plan notunda her türlü ticaret, çarşı, büro, iş hanı, ticari depolama, banka, sigorta, çok katlı mağaza ve eğlence yerleri, konut, çok katlı taşıt park ve özel hastanenin yapılmasına olanak veren merkezi iş alanı tanımına "Turizm tesisi alanları"da eklendi. 


Planlar değiştirildi...