29 / 04 / 2024

Alstom deltom

Alstom deltom

Dünyanın önde gelen enerji ve transport şirketi Alstom, Delta Grup’a bağlı enerji firması Deltom’un yüzde 30 hissesini almak için ön anlaşma imzaladı. Anlaşma ile şirket Türkiye'de jeotermal enerji üretecek.

Alstom, Delta Yatırım Holding'in iştiraki Deltom'a ortak oluyor!

Türkiye'deki birçok altyapı projesinde imzası bulunan Fransız sanayi devi Alstom, enerjideki portföyüne bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Şirket, Delta Yatırım Holding'in iştiraki Deltom'a ortak oluyor

Alstom, Türkiye'deki demir yolu ihaleleriyle ilgileniyor!

Alstom Başkanı ve Üst Yöneticisi Lafarge: "Türkiye'de özellikle bölgesel hızlı tren hattı, metro hattı ve sinyalizasyon projeleriyle ilgileniyoruz" dedi.

Altsom, Türkiye'den 80 adet YHT almayı planlıyor!

Alstom'un Genel Müdürü Arban Çitak, şirketin bu yıl ortasında yapılması öngörülen 80 adet yüksek hızlı tren alımı ihalesine katılacağını ve ihalede istenen trenlerin üretileceği tesis için 100 milyon euro yatırım öngördüğünü belirtti.

Dünyanın en büyük yüzer santralinin trafoları Alstom'dan!

Alstom, Karadeniz Powership Osman Khan (KPS12) santralinin güç transformatörlerini tedarik etmek için Karadeniz Enerji Grubu ile sözleşme imzaladı.

General Electric Alstom'u satın alacak!

AB Komisyonu, General Electric'in Alstom'u satın almasını şartlı olarak onayladı.AB'den yapılan açıklamada, dünyanın en büyük şirketlerinden GE'nin, Fransız elektrik üretim şirketi Alstom'u satın almasının koşullu olarak onaylandığını bildirdi.

1999 yılında İstanbul Metrosu'nun vagonları İstanbul'a gelmiş!

1999 yılında inşası tamamlanmak üzere olan İstanbul Metrosu'nun Fransız Alstom firmasından alınan ilk vagonları İstanbul'a ulaşmış. 16 kilometrelik metro hattında kullanılacak vagonlar, Taksim'den tünele indirilecekmiş.

Alstom 220 milyonluk iki sözleşmeye imza attı!

Alstom, 950 MW Kırıkkale Doğalgaz Kombine Çevrim Santrali’nin ana ekipman tedariki ile santralin uzun dönem bakımına yönelik, toplam değeri 220 milyon Euro’nun üzerinde olan iki sözleşmeye imza attı.

Alstom Gebze'de Ar-Ge Merkezi kuracak!

Alstom, Gebze'de Ar-Ge Merkezi kuracak. Türkiye’de enerji üretimi, enerji iletimi ve raylı ulaşım sektörlerinde faaliyet gösteren şirket, Gebze’de kuracağı merkezde ürün bazlı faaliyetler ve dizayn standartları oluşturacak.

Alstom YHT ihalesine sunacağı Pendolino modelini tanıttı!

Fransız tren üreticisi Alstom, TCDD'nin 90 adetlik yüksek hızlı tren ihalesine sunacağı Pendolino modelini Polonya'da tanıttı. İhaleyi alırsa Türkiye'ye 80 milyon euro daha yatıracak olan şirket, fabrika kurmak için ortak arayışını da sürdürüyor

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi!

Fransa, Alstom‘un enerji hisselerinin satışına onay verdi. Fransa Ekonomi Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, GE'nin Fransa'daki yatırım projesine ve Alstom ile enerji sektöründeki iş birliğine onay verildiği duyuruldu.

TCDD'nin bakım ihalesi iptal edildi!

TCDD, 10 adet yüksek hızlı tren seti ve 3 yıllık bakım ihalesi düzenledi. İhaleyi Alman Siemens 339 milyon euro ile kazandı. İtalyan Alstom sonuca 6 konuda itiraz etti. İhale itiraz edilen konulardan değil ama vakumlu tuvalet yüzünden iptal edildi

Alstom, fabrika için yerli ortak arıyor!

Raylı sistem projelerinde Türkiye’yi Afrika ve Ortadoğu’nun mühendislik üssü yapan Alstom, şimdi de fabrika kuracak. Bu yatırım için yerel firmalarla ortaklık görüşmelerine başlayan Fransız şirket, Türkiye’yi üretimde de üs yapacak

Alstom Türkiye'de fabrika kuracak!

Raylı sistem projelerinde Türkiye’yi Afrika ve Ortadoğu’nun mühendislik üssü yapan Alstom, şimdi de fabrika kuracak. Bu yatırım için yerel firmalarla ortaklık görüşmelerine başlayan Fransız şirket, Türkiye’yi üretimde de üs yapacak

Arban Çitak kimdir?

Alstom Transport (Raylı Ulaşım) sektörünün Türkiye Genel Müdürlüğü’ne Arban Çitak atandı. Peki, Alstom Transport Türkiye Genel Müdürü Arban Çitak kimdir? Arban Çitak bugüne kadar hangi işlerde görev aldı?

Alstom deltom Haberi

Alstom deltom


Dünyanın önde gelen enerji ve transport şirketi Alstom, Türkiye’deki yatırımlarına bir yenisini ekliyor. Fransız şirket, Delta Grup’a bağlı enerji firması Deltom’un yüzde 30 hissesini almak için ön anlaşma imzaladı. Rekabet kurumuna başvuruda bulunan Alstom, Deltom Jeotermal Analiz Enerji Üretim İnşaat Sanayi ve Ticaret Anonim Şirketi’nin yüzde 30 hissesini Alstom Power ve Alstom Renewable Holding B.V. şirketleri bünyesine devralıyor.


Deltom hisselerinin alınması ile ilgili DÜNYA’ya konuşan şirket yetkilileri, şu açıklamada bulundu: “Alstom, jeotermal kaynakların geliştirilmesi ve jeotermal enerji santrallerinin inşası için Delta Grubu ile ortak girişim kurmak üzere bir ön anlaşma imzaladı. Jeotermal enerji üretmek üzere imzalanan anlaşmanın hedefi, jeotermal enerji sahalarını geliştirmek ve yüksek kapasitede jeotermal enerji üretecek santraller kurmak.”


Türkiye’de pazar payı %50


Alstom Power, Türkiye’de 60 yılı aşkın süredir hidro...