23 / 07 / 2024

Alstom şönt reaktör

Alstom şönt reaktör

Alstom Grid Türkiye, Hollanda ve Almanya’da hizmet veren elektrik iletim operatörü TenneT TSO GmBH (TenneT) için enerji iletim hatlarındaki akımın sürekliliğini iyileştirmek amacı ile iki adet şönt reaktör üretecek.

Akkuyu NGS'de inşaatın ilk reaktörünün devreye alınması için geri sayım başladı.... 

Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktörü Denis Sezemin, ilk reaktörün işletmeye alınması için Nükleer Düzenleme Kurumunca (NDK) gerekli iznin alındığı Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) tam kapsamlı olarak ayarlama ve çalıştırma aşamalarına geçeceklerini kaydetti.

Trafik sigortasında sıkıntı sürüyor. SEDDK, trafik sigortasından kaçınan şirketlere yönelik yeni önlemler peşinde!

Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu (SEDDK) sektörün en sıkıntılı konularından biri olan zorunlu trafik sigortalarında önemli bir adım attı. Kurum, zorunlu trafik sigortasında poliçe düzenlemekten kaçınan şirketlere yönelik yeni yaptırımlar gelecek.

Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde yeni adım

MERSİN'in Gülnar ilçesindeki Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS), ana adımlardan biri olan ikinci güç ünitesinin reaktör basınç kabı kurulumu bitirildi. İşte detaylar…

Mersin'den yola çıkan dev reaktör Adana'ya 4 günde ulaşacak

İspanya'nın Bilbao Limanı'ndan yüklenip Mersin Uluslararası Limanı'na indirilen, elyaf ve polyester ham maddesi üretiminde kullanılacak 30 metre uzunluğuna 8,5 metre yüksekliğine sahip reaktörün kara yoluyla 4 günde Adana'ya ulaştırılması planlanıyor.

Bayburt'a 300 milyon dolarlık reaktör yatırımı! Türkiye'de ilk kez kurulacak

Türkiye'de ilk kez Bayburt'a şarj istasyonu reaktörü fabrikası kurulacak. İlk etapta 250-300 kişiye istihdam sağlaması planlanan fabrika dünyadaki tüm şarj istasyonlarına reaktör üretecek.

Ankara-Sivas YHT'de sona yaklaşılıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Turhan, "Ankara-Sivas Yüksek Hızlı Tren hattında çalışmalar planladığımız şekilde devam ediyor. Önümüzdeki Ramazan Bayramı'ndan önce hattı hizmete almayı planlıyoruz. Çalışmalarımızda bir sorun, sıkıntı görünmüyor" dedi...

Acil toplanma alanlarıyla ilgili İstanbul sıkıntıdadır!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, İstanbul depremi ile ilgili "Acil toplanma alanlarıyla ilgili şehrimiz sıkıntıdadır, nokta" ifadelerini kullandı...

Yeni İmar Kanunu sıkıntı yaratır!

Adana Kamu Müteahhitleri Başkanı Mustafa Karslıoğlu; Yeni İmar Kanunu'nun sektörde sıkıntılar yaratabileceğini açıkladı.

Bağdat Caddesi ünlü markaların markajında!

Bağdat Caddesi, kiraların yüzde 35'e varan oranlarda düşmesiyle yeniden ünlü markaların markajına girmeye başladı.Fakat İstiklal Caddesi'nde sıkıntı sürüyor. Nişantaşı'nda ise mağazaları boşluk oranı yükseliyor.

Peli Parquet ahşabın doğallığını mekanlara taşıyor!

Türkiye’nin önde gelen markalarından Peli Parquet ahşabın doğallığını mekanlarınıza taşıyor. Peli Parquet’nin Naturel Collection Afromosia ürünü kullanıldığı ortama büyülü bir görüntü kazandırıyor.

3 nükleer santralde 3 büyük hamle geliyor!

Enerji Bakanı Berat Albayrak, Çin'de yenilenebilir enerji, nükleer ve kömürde 3 önemli protokole imza attı. Bakan Albayrak, "3 nükleer santralda, 3 büyük hamle geliyor. Çinlilerle düğmeye basıldı, Japonlar ve Ruslarla süreç hızlanıyor. İlk reaktör 2023’te" dedi.

İstanbul’a Türk-Japon nükleer üniversitesi geliyor!

Japonlar İstanbul’da 100 milyon dolarlık fonla nükleer bilim ve reaktör mühendisliği eğitimi verilecek bir üniversite kuruyor.

Akkuyu Nükleer Santrali'ne 3 milyar dolarlık yatırım yapıldı!

Rusya’nın Mersin’de 20 milyar dolar yatırımla gerçekleştireceği Akkuyu’da bugüne kadar 3 milyar dolar yatırım yapıldı. Dört reaktörün kurulması ile planlanan santralden, 4800 megavat düzeyinde elektrik enerjisi elde edilmesi bekleniyor.

Alstom şönt reaktör Haberi

Alstom şönt reaktör

2015 yılında anahtar teslimi işletmeye alınması planlanan bu şönt reaktörler, Gebze tesislerinde Almanya için üretilen ilk şönt reaktörler olacak.


120 MVAr, 420 kV değerindeki şönt reaktörler, Almanya’nın Bavyera Eyaleti’nde bulunan Redwitz ve Eltman Enerji Santrallerine anahtar teslimi olarak teslim edilecek. Yaklaşık 2,5 milyon euro değerindeki sözleşme kapsamında Alstom, şönt reaktörlerin üretimini sevkiyatını, montajını ve devreye alma işlemlerini gerçekleştirecek. Şönt reaktörler, enerji santralleri ile tüketim bölgeleri arasında iletimi sağlayan, özellikle az yüklü uzun iletim hatlarını gerilim yükselmelerine karşı korumak için kullanılır.


Alstom Grid Türkiye Güç Transformatörü Fabrikaları Genel Müdürü Hakan Karadoğan; “Bu proje Hollanda ve Almanya’daki diğer projeler için çok büyük bir referans olacak. Anahtar teslimi bu sözleşme için TenneT tarafından seçildiğimize çok büyük memnuniyet duyuyor ve önümüzdeki dönemde ilişkilerimizi birlikte daha...