06 / 05 / 2024

Altensis Rusya projeleri

Altensis Rusya projeleri

Altensis, Rusya’yı da çevre dostu binalarla tanıştırıyor. Türkiye’deki sertifikalı yeşil binaların yüzde 60’ının sertifikasyon sürecine rehberlik ederek Pazar lideri olan şirket, Rusya’da toplam 500 bin metrekarelik inşaata danışmanlık ediyor...

Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da! Emlak projeleri binlerce ziyaretçi ile buluşacak!

Gayrimenkul sektörü, bölgenin en büyük Uluslararası Emlak Fuarı olan ReExpo’da Rusya Emlak Fuarı ReExpo 21-23 Eylül’de Moskova’da gerçekleştirilecek.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya'da Kovid-19'la inşaat sektöründe ne değişti?

Rusya’da Kovid-19 salgını sonrası başlayan kriz ve kısıtlamalar, gayrimenkul yatırımcısı şirketlerinin yeni projeleri rafa kaldırmasına sebep oluyor. Alışveriş merkezi projelerinden vazgeçen bazı şirketler, konut inşaatına yöneldi.

Rusya'da inşaat sektörüne yeni konut dopingi!

Rusya'da devletin yıllık yüzde 6,5 faiz oranıyla konut kredisi desteği sunması ve hazır konut satışlarında rekor artış yaşanması inşaat şirketlerinin yeni projeleri hızlandırmasına sebep oldu. 

Rusya'da emlak yatırımlarına Kovid-19 freni!

Koronavirüs Rusya'da emlak yatırımlarının ertelenmesine sebep oluyor. Şirketlerin çoğu projeleri erteliyor ya da tamamen vazgeçiyor...

Rusya’da konut projeleri azaldı!

Rusya’da inşaat sektöründe finansman modelinin değişmesinin ardından konut projelerinde düşüş yaşandı. 2020 yılında inşaat halinde olan konut projelerinin toplam alanının 107,5 milyon metrekare olduğu belirtildi.

Rusya’nın dev projeleri için Türk müteahhitlere davet!

Türk yatırımcılar için Rusya’nın cazip bir ülke olduğunu söyleyen Rusya Ankara Büyükelçisi Aleksey Erkhov, “Türk şirketleri Rusya’nın ithalat hacmindeki paylarını artırmak istiyorsa sadece Moskova’da değil, ülkenin tüm bölgelerinde aktif şekilde yer almalıdır” dedi.

Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeleri!

Ant Yapı Rusya'da bugüne kadar bir çok projeye imza attı. İşte Ant Yapı'nın Rusya'daki gurur projeler...

Türk müteahhitlerin Rusya sıkıntısı!

Türk müteahhitlik firmaları en büyük pazarları Rusya'da yeni iş alamaz duruma geldi. Sadece mevcut projeleri sürdüren müteahhitlerin, Rusya nedeniyle 4-5 milyar dolarlık kayıp yaşaması olası...

Rusya'nın Türk inşaat işçilerini göndermesi projeleri etkilemeyecek!

Rusya İnşaat Bakanlığı, Devlet Başkanı Vladimir Putin’in onayladığı karar uyarınca, Türk işçilerin ülkede istihdam edilmemesinin yapım aşamasındaki projeleri etkilemeyeceğini açıkladı.

Çağdaş Holding'in projeleri Domexpo'da ilgi gördü!

Rusya'nın başkenti Moskova'da düzenlenen uluslararası gayrimenkul fuarı Domexpo'ya katılan Çağdaş Holding'in yeni projeleri ilgi gördü.

Rusya inşaat sektörü üyeleri İstanbul'daki projeleri gezdi!

GYODER ve Rusya inşaat sektörünün muadil derneği olan RGMD arasında, geçtiğimiz eylülde imzalanan iş birliği sözleşmesi çerçevesinde RGMD Derneği üyelerinden oluşan 20 kişilik bir heyet İstanbul'a geldi.

GYODER Rusya'nın gayrimenkul yöneticilerini ağırladı!

Rusya Gayrimenkul Geliştiricileri ve Yöneticileri Derneği (RGMD), İstanbul’da GYODER tarafından ağırlandı. Ziyarette Rus Heyet, bazı projeleri yerinde gördü, uygulamaları inceledi...

Altensis Rusya projeleri Haberi

Altensis Rusya projeleri

Türkiye’de çevre dostu, yeşil bina kavramlarının daha telaffuz bile edilmediği dönemde bu alanda danışmanlık hizmeti vermek üzere kurulan mühendislik firması Altensis, 5. yılını geride bıraktı. 3 kişilik çekirdek kadroyla yola çıkan Altensis, bugüne kadar yaklaşık 1,5 milyon metrekare inşaat alanına sahip projelerin yeşil bina sürecini başarıyla tamamladı. Halen de yaklaşık 3 milyon metrekare inşaat alanına sahip projelerin danışmanlık ve sertifikasyon sürecini sürdürüyor. 

Alanında öncü olan Altensis, bugün 20 kişilik personeli, toplam değeri 5 milyar doları aşan projelerden oluşan portföy büyüklüğü ve yüzde 60’lık Pazar payı ile iç pazarın da lideri konumunda. Şöhreti yurtdışına yayılan Altensis ekipleri, artık Rus pazarında da iş yapıyor. Bu ülkede 500 bin metrekarelik inşaat alanına sahip 3 ayrı projenin danışmanlığını yürüten şirketin hedefi, Rusya’da bir yılda...