29 / 04 / 2024

Alternatif konaklama mekanları

Alternatif konaklama mekanları

Kısa dönemli kiralık evler, apart oteller ve genel olarak alternatif konaklama sektörüne ilişkin bir bilgi karmaşası olduğu gerçeğinden hareketle aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun takdirine sunma kararı aldık...

Alternatif konaklama mekanları yeni turizm anlayışının lokomotifi oldu!

Son dönemlerde çeşitli basın organlarında yer alan ve alternatif konaklama sektörünü karalayıcı nitelikteki haberler hakkında Alternatif Konaklama Derneği bir değerlendirme yaptı: Alternatif konaklama mekanları yeni turizm anlayışının lokomotifi...

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Son yılların alternatif konaklama yöntemleri arasında bulunan bungalovlar ve villalara talep her geçen giderek daha da artıyor. Ancak son dönemlerde sık sık yaşanan dolandırıcılık vakaları da sektörde endişe yaratıyor. 

Kovid-19 konaklama alışkanlıklarını değiştirdi!

Avrupa ülkeleri başta olmak üzere turizmin konaklama ayağında ilginç değişimler yaşanıyor. Bizde de görülen kiralık mekanlar bunun ilk örneklerinden.

İstanbul'da günlük kira fiyatlarına bayram dopingi!

APARTMAN dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan, hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı.

Sapanca'ya alternatif Akçay Barajı olacak!

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, Akçay Baraj çalışmalarını yerinde inceledi. Toçoğlu, Şehrimizin tek içmesuyu kaynağı Sapanca Gölü'ne alternatif kazandırmak için başlattığımız Akçay Baraj çalışmalarımız devam ediyor dedi...

Alarko GYO Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı!

Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı tarafından bugün Kamu Aydınlatma Platformu'nda yapılan yazılı açıklamaya göre Alarko Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Muğla Fethiye'de yer alan konaklama tesisi değerleme raporunu yayınladı.

Gloria Verde Resort Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi aldı!

Gloria Verde Resort, Kültür ve Turizm Bakanlığı Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirme sonucu "Çevreye Duyarlı Konaklama Tesisi Belgesi" almaya hak kazandı.

Konforist'te öğrencilere aylık 900 TL ile konaklama imkanı!

Avrupa İnşaat, konutun ardından rotayı özel yurt yatırımına çevirdi. 20 milyon TL'lik yatırımla Konforist'i hayata geçiren şirket, üniversitelilere ayda 900 TL'ye konaklama imkânı sağlıyor. Projede engelli öğrenciler de unutulmamış.

Konforist'e aylık 900 TL'ye konaklama imkanı!

Avrupa İnşaat, konutun ardından rotayı özel yurt yatırımına çevirdi. 20 milyon TL'lik yatırımla Konforist'i hayata geçiren şirket, üniversitelilere ayda 900 TL'ye konaklama imkânı sağlıyor. Projede engelli öğrenciler de unutulmamış...

Peribacaları yeni evli çiftlerin uğrak mekanları arasına girdi!

Türkiye ' nin önemli turizm bölgelerinden Kapadokya ' daki peribacaları, yeni evli çiftlerin uğrak mekanları arasında bulunuyor. Çiftler, aileleri ve yakınlarıyla peribacalarının doyumsuz güzelliğini seyrediyorlar...

ÜNEKAB üyeleri alternatif enerji üretimi projesinin tanıtımını yaptı!

ÜNEKAB Paşayiğit'teki depolama alanından alternatif enerji üretimini içeren bir projeyle ilgili 14 Ağustos 2014 Perşembe günü Keşan Belediyesi'nde Meclis Toplantı Salonu'nda GÜNEKAB Encümen üyelerine yönelik bir tanıtım toplantısı düzenlendi.

Tureks Stone siyah ve beyaz uyumunu mekanlarınıza getiriyor!

Tureks Stone, sadelikten yola çıkarak, renk karmaşasından uzak, net çizgilerden oluşturduğu yeni koleksiyonlarındaki mermerler ile siyah ve beyaz uyumunu mekanlarınıza getiriyor. Seri, 33 USD - 230 USD fiyat aralığında satılıyor.

Bülent Aydın: Çelik yapı kentsel dönüşüm için önemli alternatif!

Çelik yapı üreticisi Steelife'ın Genel Müdürü Mimar Bülent Aydın, esnekliği ve hafifliği sayesinde depreme karşı güvenli bir yapı sistemi olan çelik yapının kentsel dönüşüm projeleri için de önemli bir alternatif olduğunu ifade etti.

At safari alternatif oldu!

Antalya'ın Kaş ilçesinde turizm faaliyetlerini çeşitlendirmek ve sezonu uzatmak isteyen girişimciler, deniz, kum ve güneş üçlemesine alternatif yaratmaya çalışıyor. Bölgedeki 2 at çiftliği, ilçenin eşsiz doğal güzellikleri içinde 'at safari' yaptırıyor.

Alternatif konaklama mekanları Haberi

Alternatif konaklama mekanları

Son dönemlerde basında ve kamuoyunda sıklıkla tartışılmaya başlanan kısa dönemli kiralık evler, apart oteller ve genel olarak alternatif konaklama sektörüne ilişkin bir bilgi karmaşası olduğu gerçeğinden hareketle aşağıdaki açıklamayı kamuoyunun takdirine sunma kararı aldık.


Alternatif Konaklama Derneği olarak, özellikle yazılı ve görsel basında sektörümüz hakkında yapılan haberlerin olağanüstü bir bilgi kirliliğinden kaynaklanan spekülasyonlar ışığında hazırlandığını düşünmekteyiz. Öğrenci yurtları ve öğrencilerin barınma ihtiyaçlarını karşılayan özel tesisler ile alternatif konaklama mekânı olarak bahsedebileceğimiz günlük, haftalık ya da aylık sürelerde kiralanan evler gerek işlevsel gerekse sektörel olarak birbirlerinden tamamen farklı yapılardır.


Alternatif konaklama tüm dünyada yükselişte olan bir turizm çözümüdür. Ev sahiplerinin atıl durumda olan evlerini esnek vadelerde kiralamaları olarak tanımlayabileceğimiz alternatif konaklama sektörünün potansiyeli gelişmiş ülkeler tarafından fark edilmiş, sektörün işleyişi, standartları ve...