15 / 05 / 2024

Alternatif Konaklama turizmi

Alternatif Konaklama turizmi

60 bin civarında mekânın dahil olduğu Alternatif Konaklama sektöründe gecelik ciro 9 milyon TL’ye yaklaşırken, oluşan 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca yerli ve yabancı turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede...

Bungalov ve villa kiralayacaklar dikkat! Bunu yapmazsanız başınız çok ağrıyabilir!

Son yılların alternatif konaklama yöntemleri arasında bulunan bungalovlar ve villalara talep her geçen giderek daha da artıyor. Ancak son dönemlerde sık sık yaşanan dolandırıcılık vakaları da sektörde endişe yaratıyor. 

İstanbul'da günlük kira fiyatlarına bayram dopingi!

APARTMAN dairesi, müstakil ev, yalı, tekne, karavan, hatta çadır kamp gibi alternatif konaklama mekanlarına ilgi Ramazan Bayramı dolayısıyla arttı.

Dorak Holding Kapadokya’da turizmi canlandıracak!

Dorak Holding, Kapadokya’da turizmi canlandırmak için harekete geçti. Ramada Cappadocia’da gecelik konaklama fiyatı 15 Nisan-15 Mayıs arasında 29 lira olacak.

Artvin, alternatif turizm arayanları bekliyor!

Artvin Valisi Kemal Cirit, alternatif turizmi öne çıkaracak bütün öğelerin Artvin'de bulunduğunu, deniz turizmine alternatif herşeyi Artvin'de sunmaya hazır olduklarını söyledi.

2015'te alternatif gayrimenkul yatırımları büyüyecek!

TSKB Gayrimenkul Değerleme Genel Müdürü Makbule Yönel Maya, 2015 yılında yurtlar, yaşlı bakım evleri ve otoparklar, sağlık turizmi vb. gibi alternatif gayrimenkul yatırımlarının artacağını söyledi.

Aliağa'da konaklama turizmi görüşü ön plana çıktı!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı ve Türkiye Otelciler Federasyonu (TUROFED) Başkan Yardımcısı Mehmet İşler, Aliağa Ticaret Odası (ALTO) Başkanı Adnan Saka'ya nezaket ziyaretinde bulundu.

Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi!

TÜRSAB Alanya BYK Başkanı Suat Çavuşoğlu, bisiklet takımlarının konaklama anlamında hareket sağlayacağını söyledi. Cartier Tour'un Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı destekli Akdeniz'de Bisiklet Turizmi Atağı Projesi'ne Alanyalı turizmcilerden destek geldi

Alternatif turizm için Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi!

Bodrum Ticaret Odası, turizmi 12 aya yaymak için yaptığı çalışmalara bir yenisini daha ekledi. "Bodrum Yarımadası Yürüyüş Yolları Fizibilite Projesi" ile alternatif turizm canlanacak...

Denizli'de yayla turizmi projesi hız kesmeden sürüyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin alternatif turizm kaynaklarını artırmak için hayata geçireceği yayla turizmi projesi tüm hızıyla devam ediyor. “Zeytin Yaylası Turizme Kazandırılıyor Projesi”nin ilerleme toplantısı yapıldı.

Evlilik turizmi Antalya için önemli bir alternatif!

Antalyalı organizasyon şirketlerinin çabalarıyla son 5 yıldır adım adım ilerleyen evlilik turizmi sektörü, bu yıl otellerin çiftlere özel düğün ve balayı programı hazırlamasıyla turizm için önemli bir sektör haline geldi

Turizmcilere "tematik otel" önerisi!

Tur Operatörleri Platformu, farklı temalara yer verilen otellerin tatilcilere alternatif sunarak turizmi hareketlendireceğini öngörüyor. Otel işletmecilerine, Osmanlı sarayı, köy evi, otağ gibi özel temalara yer vermelerini önerildi...

Evren Tuğsuz: Gaziantep'te kongre turizmi geliştirilmeli!

Turizmde Gaziantep' in ufkunun açık olduğunu söyleyen Turizmci Evren Tuğsuz "Açılan kongre merkezleri Gaziantep' in ileride kongre turizmi açısından iyi bir alternatif olacağının göstergesi" dedi.

Mehmet İşler: İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür!

Ege Turistik İşletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Ar-Ge birimi çalışmalarıyla oluşturulan 'ETİK Exclusive Yönetim Raporları'nın 3'üncü sayısı yayımlandı. İzmir turizmi, konaklama yatırımı ile sağlıklı büyür...

Alternatif Konaklama turizmi Haberi

Alternatif Konaklama turizmi

Apartman dairesi, müstakil ev, villa ya da yalı gibi alternatif konaklama mekânlarında tatillerini geçirmeyi tercih edenlerin sayısı günden güne artıyor. 60 bin civarında mekânın dahil olduğu sektörde gecelik ciro 9 milyon TL’ye yaklaşırken, oluşan 300 bin yatak kapasitesi milyonlarca yerli ve yabancı turistin ihtiyacını karşılayabilecek seviyede.


Turizm dünyasının yeni fenomeni alternatif konaklamanın cazibesi ekonomiyi de etkiliyor.  İş ya da tatil amaçlı seyahat edenlerin maliyet ve konfor açısından yeni alternatifler araması ile ortaya çıkan ve belirli bir otele bağlı kalmak istemeyenlere günlük, haftalık ya da aylık olarak kiraladıkları evlerde konaklama fırsatı sunan alternatif konaklama sektörü henüz çok yeni bir sektör olmasına rağmen çarpıcı bir büyüklüğe ulaştı.


Daire ve residansların yanı sıra bölgelerine göre bir yalı, bir villa hatta bir teknede bile konaklamaya...