10 / 05 / 2024

Altın tahvili nedir

Altın tahvili nedir

Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası için ön talep dönemi bugün başladı. Başbakan Yıldırım, "Tahvil satışlarıyla vatandaşımız hem kendi kazanacak hem de ekonomisine katkı sunacak. Çarklar daha hızlı dönecek." dedi.

23 yılda ne kadar altın üretimi gerçekleşti! Türkiye'de altın madenciliğinin ekonomiye katkısı nedir?

Erzincan'ın İliç ilçesinde bulunan Anagold Çöpler Altın Madeni'nde yığın liç alanının kayması sonucu yaşanan facia sonrasında, Türkiye'de sürdürülen metal madenciliği biçiminin çevresel etkilerinden ziyade ekonomiye olan katkısı da gündemde yerini aldı.

Altın ithalatına 'kota uygulaması' yolda!

Hazine ve Maliye Bakanlığı altın ithalatına 'kota uygulaması' için çalışmalarını hızlandırdı. Peki, nedir bu kota uygulaması? İşte detaylar...

Altın ve Doları Sollayacak Yeni Yatırım Aracı: İslam Memiş'in Öngörüsü Nedir?

Altın, dolar ve euro yatırım araçlarına alternatif bir araç daha geldi. Parasını ona yatıranlar büyük kazançlar elde edecekler. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, işte o yatırım aracı hakkında önemli bilgiler ve görüşlerini paylaştı. Memiş’in bahsettiği o yatırım aracı ile ilgili detaylar…

Dolar ve altın roket gibi fırlayacak! O tarih ve saate çok dikkatli olun! Hemen bakmayan, sonra bin pişman olur!

Amerikan Merkez Bankası (Fed), önemli bir karar vermeye hazırlanıyor ve bu kararın etkileri açısından merak edilen soru, "Faiz artışının dolar ve altın fiyatları üzerindeki etkisi nedir?" şeklinde ortaya çıkıyor. Aşağıda bu konuya ilişkin ayrıntıları bulabilirsiniz...

Darphane Altın Sertifikası nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? 10 soruda Darphane altın sertifikaları

Borsa İstanbul'da işleme alınan Darphane Altın Sertifikaları ile ilgili yatırımcılara borsada altın alım-satım imkanı veriliyor. Peki Darphane Altın Sertifikası Nedir? Nasıl alınır, nasıl satılır? İşte 10 soruda altın sertifikaları ile ilgili ayrıntılar...

Darphane altın sertifikası nasıl alınır? Darphane altın sertifikası nedir?

Darphane altın sertifikasının ne olduğu, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin yaptığı açıklamadan sonra araştırılmaya başlandı. İşte detaylar!

Bugün 22 ayar bilezik ne kadar oldu? Gram, çeyrek, yarım altın ne kadar? 8 Ekim 2022 altında son durum

Bir süredir aşağı yönlü hareket eden altın fiyatları geçtiğimiz son 3 haftanın zirvesine doğru yaklaştığı görülüyor. Peki bugün altın fiyatlarında son durum nedir? 22 ayar bilezik kaç TL? İşe 8 Ekim 2022 altın fiyatları..

Ziraat Bankası'ndan müjde! Çeyrek altın hesabıyla fiziki altınlarınız değerlenecek!

Kamu bankalarından biri olarak tanıdığımız Ziraat Bankası, resmi internet sitesi üzerinden müjdeyi verdi! Çeyrek Altın Hesabı ile fiziki altınlarınız Ziraat güvencesinde değerlenecek! Peki, Ziraat Bankası Çeyrek Altın Hesabı nedir? İşte detaylar...

Çeyrek altın bugün ne kadar? Yarım altın ne kadar? 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar oldu?  5 Eylül altın fiyatları...

22 ayar altın bilezik fiyatları 5 Eylül Pazartesi günü ne kadar oldu? Çeyrek altın fiyatı nedir? 1 Gram altın fiyatı nedir?

1 gram altın ne kadar? Çeyrek altın ne kadar fiyatı? 1 çeyrek altın fiyatı nedir? İşte 4 Eylül güncel altın fiyatları…

1 gram altın bugün ne kadar? 1 çeyrek altın kaç ayar ve ne kadar? 4 Eylül Pazar güncel altın fiyatları…

Bugün çeyrek altın ne kadar ? Yarım altın ne kadar? 14 ayar bilezik ve 22 ayar bilezik fiyatları ne kadar?

22 ayar bilezik fiyatları 4 Eylül Pazar günü ne kadar oldu? 1 Çeyrek altın ne kadar? 1 gram altının fiyatı nedir?

Cumhuriyet tarihinde 104 yıl aradan sonra bir ilk gerçekleşti! Reşat altını yeniden basıldı Reşat altını nedir?

Piyasada altına olan talebin yeniden artması nedeniyle artan sahtecilik olaylarının önüne geçmek ayrıca talebe cevap vermek isteyen Darphane ve Damga Matbaası Genel Müdürlüğü, 104 yıl aradan sonra yeniden Reaşt altını basımına başladı.

Altın fiyatlarında son durum nedir? 18 Mayıs Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın fiyatları yatırımcıların yakından takip ettiği konular arasında yer almaya devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan aşağı yönlü hareket sonrası dün yükselirken bugün tekrar düşüşünü sürdürdü. Peki altın fiyatlarında son durum nedir? Çeyrek, gram, ziynet altın fiyatı ne kadar oldu?

Altın tahvili nedir Haberi

Altın tahvili nedir

Hazine bugün 300 milyar liralık altının ekonomiye kazandırılması için Altın Tahvili ve Altına Dayalı Kira Sertifikası'nda ön talep toplayacak. 


Çarkların daha hızlı döneceğini ifade eden Başbakan Binali Yıldırım, "Böylece altın tahvili ile ekonomide çarklar daha da hız kazanacak. Merkez Bankası’nın brüt rezervleri güçlenecek, kredi mevduat oranları üzerindeki baskı hafifleyecektir" dedi. 


Yıllık getiri yüzde 2.4

Başbakan Yıldırım, "Vatandaşlarımızın tasarrufu olan altınları sisteme çekerek ülke içi kaynakların artırılmasını hedefliyoruz. Yani vatandaşlarımız getirecekleri altınlarını dönem sonunda aynı miktarda altın olarak alacaklar ayrıca Hazine size yıllık yüzde 2.4 getiri sağlayacak. Vatandaşlarımızdan bu imkanı değerlendirmelerini bekliyorum" ifadelerinde bulundu. 


6 Ekim'e kadar talep toplanacak

Altına Dayalı Kira Sertifikası'nda ön talep dönemi bugün başlıyor. 1. Etap talep toplama işlemleri İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Antalya, Diyarbakır, Rize, Sivas, Samsun ve Zonguldak’ta...