05 / 05 / 2024

altyapı finansmanı

altyapı finansmanı

İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, finansal belirsizliklerin Türkiye'deki büyük altyapı projelerini tehdit ettiğini iddia etti. Haberde yapımı süren altyapı projeleri için milyarlarca doların gerektiği belirtildi..

Depremin yaralarını sarmak için sağlanan dış finansman 2,4 milyar dolara ulaştı!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek yaptığı açıklamada depremlerden etkilenen bölgeler için bu yıl Avrupa Konseyi Kalkınma, Dünya, Avrupa Yatırım, İslam Kalkınma ve Asya Altyapı Yatırım bankalarından yaklaşık 2,4 milyar dolarlık dış finansman sağladıklarını dile getirdi.

Kanal İstanbul'a alternatif finansman modeli!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Karaismailoğlu, çılgın proje olarak adlandırılan Kanal İstanbul için alternatif finansman modelleri geliştirildiğini dile getirdi.

Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy'den Türk şirketlere yatırım çağrısı!

Ukrayna-Türkiye ilişkilerini değerlendiren Ukrayna Altyapı Bakanı Vladislav Krikliy yaptığı açıklamada "Daha fazla Türk şirketi bekliyoruz. Sadece devlet finansmanı olan projelere değil, özellikle bu sene devreye sokmak istediğimiz kamu-özel ortaklığı projelerinde de görmek isteriz." diye konuştu.

Bank of China Türkiye’deki altyapı projelerine talip!

Bank of China’nın (BOC) Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Ruojie Li, Çin’in, Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını söyledi..

Bank of China, Türkiye'nin altyapısına talip!

Bank of China'nın Türkiye iştirakinin Genel Müdürü Li, Çin’in, Türkiye’deki altyapı yatırımlarının finansmanına talip olduklarını belirterek, "BOC, Türkiye'deki altyapı projelerinin finansmanını sağlayarak köprü görevi görmek istiyor" dedi.

YDA Group'a Finans Oscarları'ndan 3 ödül!

Uluslararası Bonds & Loans Türkiye Ödülleri'nden YDA Group'a iki birincilik bir ikincilik ödülü geldi. YDA Group, “Yılın En İyi Tahvil İhracı”, “Yılın Proje Finansmanı” ve “Yılın Altyapı Finansmanı” ödüllerini aldı.

Türkiye Varlık Fonu mega projelere finansman sağlayacak!

Torba yasa ile mega projelere kaynak sağlayacak Türkiye Varlık Fonu kuruluyor. Fon ile otoyollar, Kanal İstanbul, üçüncü köprü ve havalimanı nükleer santral gibi büyük altyapı projelerine finansman sağlanacak.

Kamu ve özel yatırımlar için Özel Altyapı Fonu kurulacak!

65. Hükümet, büyümeyi destekleyecek gelir getirici nitelikteki kamu altyapı yatırımlarına daha fazla kaynak ayırmak için “Özel Altyapı Fonu” kuracak. Oluşturulacak fonla, yurtdışından gelir getirici projelere dayalı özel kredi ve finansman sağlanacak.

Hüseyin Arslan: Altyapı için en uygun araç İslami finansman!

YDA Group Yönetim Kurulu Başkanı Arslan, Washington’da düzenlenen “Küresel Altyapı Forumu”na katıldı. Arslan, altyapı yatırımlarının finansmanı için en iyi aracın İslami finansman olduğunu söyledi.

Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı!

EBRD ile Kazakistan arasında, Merkez Güney Otoyol Projesi’nin eş finansman anlaşması imzalandı. EBRD, Orta Asya'da bölgesel bağlantı ve modern altyapının teşvik edilmesi amacıyla, Kazakistan'da Merkez Güney Otoyol Projesine destek sağladı.

Altyapı yatırımlarının finansmanında GYO modeli kullanılabilir mi?

Dünya gazetesi yazarı Ersun Bayraktaroğlu, altyapı yatırımlarının finansmanında uluslararası fonların kullanımına sunulabilecek olan özellikli bir sermaye piyasası aracı olarak Altyapı GYO modelini anlattı. İşte yazısı...

Dünyanın altyapı yatırımına ihtiyacı var!

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı var. Bir taraftan finansman var ama bu yeterince yatırıma dönüşmüyor" dedi.

Dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımı ihtiyacı var!

Başbakan Yardımcısı Yılmaz, "Dünyanın trilyonlarca dolarlık altyapı yatırımına ihtiyacı var. Bir taraftan finansman var ama bu yeterince yatırıma dönüşmüyor" dedi.

altyapı finansmanı Haberi

altyapı finansmanı

 İngiliz ekonomi gazetesi Financial Times, Türkiye'deki büyük altyapı projelerinin finansal zorluklarla karşı karşıya olduğunu savundu. Daniel Dombey imzalı haberde, finansal belirsizliklerin Türkiye'deki altyapı projelerini tehdit ettiği iddia edildi. Haberde İstanbul'a üçüncü havalimanı yerine Atatürk Havalimanı'nın kapasitesinin genişletilmesi için çalışma yapıldığı bile iddia edildi. 


Nükleer bir yıl gecikti 


Gazete bu durumun, ülkenin çok büyük altyapı projelerinin ertelenmesi veya ölçeklerinin düşürülmesi ihtimalini gösteren son işaret olduğunu kaydetti. Çevre konusundaki kaygılar nedeniyle ülkenin ilk nükleer santralinin açılışının da en az bir yıl ertelenmesinin olası göründüğünü belirten gazete, iş çevrelerinden Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik ilginin de az olduğunu aktardı. 


İlk etapta 1 milyar 


Gazete yeni havalimanı projesinin, yeteri kadar uluslararası fonun bulunmaması nedeniyle de karmaşık bir görüntü verdiğini savundu. Gazete, İstanbullu bir hukuk firması yetkilisinin şu görüşlerine...