18 / 05 / 2024

Altyapı tesisi afet yönetmeliği

Altyapı tesisi afet yönetmeliği

Altyapı tesisleri afet duyarlılık bilgileri göz önüne alınarak projelendiriliyor. Peki projelendirme aşamasında hangi esaslara uyuluyor? İşte Altyapı tesisleri için afet yönetmeliğinde yer alan yasal hükümler...

Afet Yeniden İmar Fonu'nun ayrıntıları resmen belli oldu! İşte çok konuşulacak detaylar...

Depremzedelerin yaralarını sarmak amacıyla hazırlanan Afet Yeniden İmar Fonu ile afet bölgesinin altyapı ve üstyapı çalışmaları karşılanacak. Bağış, yadım ve hibeler bu fonda toplanarak depremin etkilediği 11 kent için ihyası için kaynak aktarılacak.

Giresun Dereli-Doğankent Afet Konutları teslim edildi!

Giresun Dereli'de; Dereli-Doğankent Afet Konutları, İşyerleri ve Altyapı Yatırımları Açılış Töreni gerçekleştirildi. Törende CumhurbaşkanıRecep Tayyip Erdoğan, hak konutlarını evlerini teslim etti.

Türkiye genelinde kentsel dönüşüm çalışmaları tam gaz!

Kentsel dönüşüm atılımına gelecek sene 15 şehrin dönüşüm stratejileri de dahil edilecek. İstanbul’un altyapı sistemlerinde afet risk önceliklendirme çalışmaları yürütülecek, 20 şehir için Tarihi Kent Merkezi planlaması yapılacak.

Diyarbakır'a 84 afet konutu müjdesi!

Diyarbakır İli Kayapınar İlçesi Çölgüzeli Mahallesi 84 Adet Afet Konutu İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (e-ihale) ihalesi 2 Kasım 2020 tarihinde saat 11:30'da yapılacak.

Ukrayna’da Büyük İnşaat Projesi başladı!

Ukrayna’da, sosyal altyapı tesisi ve 4 bin kilometrelik yolların yapımını içeren Büyük İnşaat projesi kapsamında 300’den fazla tesisin eş zamanlı olarak inşaat çalışmalarına başlandı...

Karşıyaka'da 100 dönümlük altyapı tesisi için onay!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u ziyaret etti. Büyükkarcı, ziyaret sırasında 100 dönümlük altyapı tesisi için onay aldı.

Karşıyaka Spor Kulübü altyapı tesisi için onay aldı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Büyükkarcı, Mavişehir'de yapmayı düşündükleri altyapı tesisi için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'la görüştüklerini ve gereken onayı aldıklarını açıkladı...

Karşıyaka Spor Kulübü altyapı tesisi için hazırlıklara başladı!

Karşıyaka Spor Kulübü Başkanı Turgay Büyükkarcı, altyapı tesisi yapmayı planladıkları arazinin kendilerine tahsisi için ilk adımı attıklarını bildirdi...

Göztepe Tesisleri'nin imar planı belediye meclisinde oylanmadı!

Göztepe (Göz-Göz) adına yapılması planlanan altyapı tesisi projesi İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde oylanmadı. 

Evkur Yeni Malatyaspor'a altyapı tesisi müjdesi!

Evkur Yeni Malatyaspor Başkanı Adil Gevrek yaptığı açıklamada, "Yeni Malatya Stadı'nın yanında bulunan 200 dönüm arazi var, üniversiteden talep ettik. Kentimize ve bölgeye hizmet edecek bir altyapı tesisi kurmayı planlıyoruz"

Diyarbakır'a 160 milyon liralık altyapı yatırımı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın destek ve himayelerinde Diyarbakır'a havalimanına ilave pist, Tekstil İhtisas Organize Sanayi Bölgesi ve atıksu arıtma tesisi yapımı olmak üzere 160 milyon liralık altyapı yatırımı kazandırıldı.

TOKİ Çanakkale Afet Konutları ihalesi yarın!

Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Bektaş Köyü 5 Konut, Çamkalabak Köyü Çamiçi Mevkii 15 Konut Çamtepe Mevkii 3 Konut, Kızılkeçili Köyü 7 Konut, Yukarıköy Köyü 10 Konut Olmak Üzere Toplam 40 Adet Afet Konutu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi yarın saat 15:00'de yapılacak.

TOKİ'den Çanakkale'ye 40 afet konutu!

Çanakkale İli, Ayvacık İlçesi, Bektaş Köyü 5 Konut, Çamkalabak Köyü Çamiçi Mevkii 15 Konut Çamtepe Mevkii 3 Konut, Kızılkeçili Köyü 7 Konut, Yukarıköy Köyü 10 Konut Olmak Üzere Toplam 40 Adet Afet Konutu İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 24 Mayıs'ta saat 15:00'de yapılacak.

Altyapı tesisi afet yönetmeliği Haberi

Altyapı tesisi afet yönetmeliği

Altyapı tesisi afet projeleri!

Altyapı tesisleri afet duyarlılık bilgileri göz önüne alınarak projelendiriliyor. Projelendirme aşamasında aşağıdaki temel esaslara uyuluyor:


             a) Altyapı projeleri, konuyla ilgili düzenlemeler ile bu düzenlemelerde belirtilmeyen hususlarda öncelikle TSE standartları esas alınmak kaydı ile ilgili AB düzenlemelerine uygun olarak hazırlanır ve uygulanır.

             b) Mümkün ise alternatif içme suyu kaynağı sağlanır.

             c) İçme suyu dağıtım şebekesi kapalı göz olarak tasarlanır.

             ç) Acil durumda kullanılmak üzere yeraltı su kaynakları belirlenir.

             d) İtfaiye ve hastanelere yedek su rezervi sağlanır.

             e) İçme suyu şebekesi ana güzergâhı, alt geçit, tünel, metro, çok...