13 / 05 / 2024

Amasya roma mezarlıkları

Amasya roma mezarlıkları

Amasya' da yer alan Yüzevler Mahallesi' nde sürdürülen temel kazısı sırasında kemik parçaları ile çok sayıda mezarın ortaya çıkması üzerine, Amasya Müze Müdürlüğüne haber verildi...

Dedelerinizin ve ninelerinizin mezarlarına sahip çıkın! İBB başkasına satabilir!

Ekonomist ve eski bankacı Nejat Özonay, İBB Mezarlıklar Müdürlüğünün tapusu alınmamış mezarların satıldığı iddiasını gündeme getirdi. İşte Özonay'ın X sosyal medya hesabında yer verdiği o paylaşım...

Amasya'daki köy mezarlığı OSB için tahsis edilmişti! Halkın ayaklanması ile imar planı iptal edildi!

OSB projesine geçen yıl karar verilmişti.  Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyüne organize sanayi bölgesi (OSB) projesinde köy mezarlığı imar planını kapsamında alınması ile köy halkı ayaklandı ve imar planı iptal edildi.

İzmirli depremzedelerden kredi tepkisi!

İzmir’de 30 Ekim 2020'de yaşanan depremin ardından konutları yıkılan ve bir türlü sorunlarına çözüm bulamayan depremzedeler mezarlıklar müdürlüğüne gitti ve tepkilerini dile getirdi. 

İstanbul'un toplanma alanları yeniden gündemde! AVM ve mezarlıklarda toplanılacak!

İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanlığı, 39 ilçede “Toplanma ve Geçici Barınma Alanı” belirleyerek kısa süre önce kamuoyu ile paylaşmıştı. Toplanma ve barınma alanları yerine belirlenen yeni alanlar içinde AVM’ler ve mezarlıklar var...

Silivri'de yeni mezarlıklar için kamulaştırma yapılmalı!

İBB Ekim ayı meclisinde konuşma yapan Silivri Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Silivri’de yaşanan mezarlık sorununu gündeme getirdi.

Ankara’daki Roma Tiyatrosu restore ediliyor!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından Roma Tiyatrosu ve Arkeopark Projesi hayata geçiriliyor. Projenin 2021’de tamamlanması planlanıyor. Kültür ve Tabiat Varlıkları Daire Başkanı Bekir Ödemiş ise proje hakkında açıklamalarda bulundu.

İstanbul’un toplanma alanı mezarlık ve AVM'ler mi?

İBB 'Toplanma ve Geçici Barınma Alanları'nı açıkladı. Listede AVM'ler ve mezarlıklar da var. İBB Deprem Risk Yönetimi ve Kentsel İyileştirme Daire Başkanı Dr. Tayfun Kahraman, "Kentin merkezinde mezarlıktan başka boş alan kalmadı" dedi...

Roma Olimpiyat Stadı 12 Haziran'da açılacak!

2020 yılının önemli futbol etkinlikleri arasında bulunan 2020 Avrupa Şampiyonası'nda (EURO 2020) 4 karşılaşmaya ev sahipliğinde bulunacak İtalya'nın başkenti Roma'da bulunan Olimpiyat Stadı'nda açılış maçı için hazırlıklar hızla devam ediyor.

İBB yer olmayan mezarlığa neden zam yaptı?

Geçen hafta içinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi mezar yeri ve cenaze hizmeti ücretlerine zam yaptı. Aynı zamanda Zincirlikuyu gibi yer olmayan mezarlıkların ücretlerine de zam yapılması dikkat çekti...

İstanbul'da en pahalı mezar yeri 30 bin lira!

İstanbul'da Zincirlikuyu, Ulus, Aşiyan ve Abide-i Hürriyet gibi mezarlıklarında boş mezar yeri 30 bin liraya satılıyor.

Kocaeli'ye 112 Acil İstasyonu binası!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Bağçeşme’deki eski Mezarlıklar Şube Müdürlüğü’nün bir bölümünü İzmit 8 No’lu Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu olarak hizmet vermesi için İl Sağlık Müdürlüğü’ne tahsis etti. 

Evden pahalı fiyata mezarlık satılıyor!

İstanbul’da bazı kişiler, gözde mezarlıklardan vaktiyle aldıkları yerlerini astronomik fiyatlarla satmak istiyorlar. Ancak yetkililer ise “Mezarlar sadece aile fertlerine devredilebilir” diyor.

Gölcük Halıdere'ye modern rezidans projesi!

Gölcük Halıdere'ye bölgenin en modern rezidansı inşa edilecek. Çalışmalara başlanan proje Tarihi Roma Mezarlığı'nın tam karşısında hayata geçecek.

Amasya roma mezarlıkları Haberi

Amasya roma mezarlıkları

Amasya'da bir inşaatın temel kazısında Roma dönemine ait mezarlık bulundu. Söz konusu mevkide inşaat çalışmalarını durdurarak, 10 kişilik ekiple kurtarma kazısı başlatan Amasya Müze Müdürlüğü, ilk belirlemelere göre kazıda Roma dönemine ait 7 mezar ile yetişkin insanlara ait kemik parçaları ve yerleşim yerlerine ulaştı.


Amasya Müze Müdürlüğünce kurtarma kazısı sonrası ortaya çıkan mezarlar, kemik parçaları ve yerleşim yerinin içinde yer alacağı raporun, Samsun Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğüne sunulacağı...