11 / 05 / 2024

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Amasya Üniversitesi bünyesinde "Yabancı Diller Yüksekokulu" kuruluşuna Bakanlar Kurulundan onay çıktı. Kuruluş kararı 8 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Yabancıya konut satışı pandemiden sonra katlandı, 2023'te sert düştü! İşte nedenleri..

TCMB eski başekonomisti, İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Hakan Kara, X sosyal medya hesabından yabancıya konut satışları ile ilgili önemli bir açıklamada bulundu. İşte Kara'nın o açıklaması ve gelen yorumlar...

Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?

Yabancı yatırımcılar gündemden düşmezken İktisatçı akademisyen, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi, TCMB eski Başekonomisti Hakan Kara resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "Yabancı yatırımcı açısından hukuk sistemi önemli midir?" diye sordu. İşte o paylaşım...

Biruni Üniversitesi mart ayında akademik başvuru ilanı yayımladı! İşte o ilanda yer alan başvuru şartları neler?

Biruni Üniversitesi, kadrolar için adaylarda aranacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (ALES) ve Yabancı Dil Bilgisi Seviye Tespit Sınavı (YDS) puanlarına ilişkin şartları da açıkladı. Adayların, ALES'ten en az 70 ve YDS'den en az 60 puan almaları gerekiyor.

Yeni akademisyen alım duyuruları belli oldu! Uşak, İnönü ve Amasya! İşte detaylar…

Uşak Üniversitesi, İnönü Üniversitesi ve Amasya Üniversitesi Tasarım MYO akademik personel alıyor. Öğretim görevlisi ve araştırma görevlisi alım şartları haberimizde…

Koç Üniversitesi Sarıyer’de yeni okul binası yaptı!

Koç Üniversitesi, yabancı diller okulu ve yeni fakülte binası için Sarıyer Mavramoloz Ormanı’ndaki arazileri kullandı…

Amasya Üniversitesi'nde Kentsel Gelişim Serüveni paneli yapıldı!

Mimarlık Fakültesi Kentsel Tasarım, Peyzaj Mimarlığı ve Şehir, Bölge Planlama Bölümlerinde yürütülmekte olan Stüdyo No:2 dersi kapsamında, Amasya kentinin tarihsel süreçte geçirdiği dönüşümü ele alan ‘Kentsel Gelişim Serüveni’ konulu bir panel yapıldı.

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi'ndeki cami yükseliyor!

Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Külliyesi içinde yer alan cami inşaatı devam ediyor. Cami inşaatı ile ilgili bir açıklama yapan İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şuayip Özdemir; hayırseverleri bağış yapmaya davet etti.

TOKİ Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi fakülte binaları ihalesi bugün!

Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi Rektörlük Binası, Yabancı Diller Yüksekokulu Binası Ve Olimpik Atletizm Pistli Futbol Sahası İle Altyapı Ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İkmal İşi ihalesi bugün saat 14:00'ta yapılacak.

Amasya Üniversitesi'nin külliye inşaatı başladı!

Prof. Dr. Şuayip Özdemir, "Amasya Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ile birlikte tasarlanan Külliye içerisinde Üniversite Camisi, İlahiyat Fakültesi İhtisas Kütüphanesi, Konferans Salonu, Hat, Ebru, Tezhip ve Dini Musiki Salonları planlanmaktadır'' dedi.

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu'nun kuruluşuna onay!

Amasya Üniversitesi bünyesinde "Yabancı Diller Yüksekokulu" kuruluşuna Bakanlar Kurulundan onay çıktı. Kuruluş kararı 8 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi.

Amasya Üniversitesi hastanesine ek bina yapılıyor!

Amasya Üniversitesi Hastanesi ana binasındaki servis, poliklinik ve bekleme alanlarının mevcut hali ile ihtiyacı karşılayamaması, il dışı sevklerin azaltılması, hizmetin yerine uygun olarak getirilebilmesi amacıyla ek bina ihalesi yapıldı

Amasya Üniversitesi Amasya'nın mimari değerlerini koruyor!

Amasya Üniversitesi Tasarım Meslek Yüksekokulu Mimari Restorasyon Programı öğretim üyeleri, Amasya'nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için Bilimsel Araştırma Projesi kapsamında çeşitli mimari eserleri inceledi.

Amasya'da öğrenciler eski camileri yeniliyor!

Amasya Üniversitesi ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nden bir grup akademisyen ve öğrenci Amasya’nın mimari değerlerini korumak ve yaşatmak için bilimsel araştırma projesi gerçekleştirdi.

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu Haberi

Amasya Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu

Amasya Üniversitesi bünyesinde "Yabancı Diller Yüksekokulu" kuruluşuna Bakanlar Kurulundan onay çıktı. 


Kuruluş kararı 8 Nisan 2016 tarihli Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe girdi. Amasya Üniversitesi'nde halen Eğitim Fakültesi İngilizce Öğretmenliği, Mimarlık Fakültesi Şehir ve Bölge Planlama (yüzde 30), Kentsel Tasarım ve Peyzaj Mimarlığı (yüzde 30) bölümlerinde hazırlık sınıfları mevcut olup, ayrıca önlisans, lisans ve lisansüstü öğrencilerimize yönelik olarak isteğe bağlı "Yabancı Dil Hazırlık Sınıfı" uygulamaları yürütülüyor. 


Yabancı Diller Yüksekokulu; öncelikle İngilizce olmak üzere çeşitli dillerde ve farklı düzeylerde uygulandığı programlarla, eğitim hizmeti sunduğu öğrenci ve kursiyerlere, yabancı dili etkin bir biçimde kullanabilmeleri için gerekli olan sözlü-yazılı iletişim becerilerini kazandırmayı amaçlamaktadır. 

Ayrıca, yabancı dil eğitiminin/öğreniminin geliştirilmesine destek olurken, hizmet verdiği öğrenci ve kursiyerlerinin bilgili, kültürlü, yapıcı, özgün ve yeniliklere açık biçimde yetişmelerine de katkıda...