02 / 05 / 2024

Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği 2016

Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği 2016

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revizyon çalışması başlatılan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Hijyenmax özelliğiyle bulaşıklarınız bakterilerden arınıyor! İşte 11 Şubat 2023 fiyat listesi

Bulaşıklarım tertemiz olsun diyenler için Arçelik, bulaşıklarınızı uzaktan kontrol etme imkanı sunarak yıkanma işlevini yakından takip etmenizi sağlayan teknolojiye sahiptir. Ekstra kurutma ve deepclean teknolojileri ile Arçelik bulaşık makinesi merak konusu oluyor.

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik!

Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31623 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Atık geri dönüşümünü kapsayan yıkım yönetmeliği yolda!

Çalışmalarına devam eden Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, kentsel dönüşümde atıkların geri dönüşümünü de içeren yıkım yönetmeliğini hazırlıyor. Altensis Kurucu Ortağı Dr. Emre Ilıcalı, konuyla ilgili önemli açıklamalar yaptı.

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Pcr Ambalaj Atıkları Geri Kazanım Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Şişli'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Livio Manzini, Atilla Uncu, Gökhan Demir ve Bekir Öktenoğlu ortaklığında kuruldu.

Yıkım İşlemleri ile Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı!

inşaat ve yıkıntı atıklarının çevre ve insan sağlığına ve güvenliğine zarar vermeyecek şekilde yönetimine ve kontrolüne ilişkin çalışmaların veriminin ve etkinliğinin arttırılmasını sağlamak için “Yıkım İşlemleri ile Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı” hazır

Kartepe'de inşaat atıkları geri dönüşüyor!

KARTEPE Belediyesi, ilçe halkını sağlam ve kullanışlı yollara kavuşturmak üzere çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bu kapsamda inşaat atıkları geri dönüştürülüyor..

Mersin'de İnşaat Ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi Toplantısı yapıldı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı tarafından Mersin’de hafriyat toprağı, inşaat ve yıkıntı atıkları taşıyan firma ve şahıslara yönelik düzenlenen Hafriyat Toprağı, İnşaat ve Yıkıntı Atıkları Yönetimi toplantısı gerçekleştirildi.

Yalova'da yıkılan bina atıkları hazır betona dönüştürülecek!

Yalova'da Çevre ve Şehircilik Müdürlüğünce 1 yıldır sürdürülen Ar-Ge projesi kapsamında yıkılan binaların atıkları, hazır beton sektöründe kullanılarak Türk ekonomisine katkı sağlanacak.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı ile İlgili Toplantı Gerçekleştirildi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revizyon çalışması başlatılan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Üsküdar'da atıklar enerjiye dönüştürülecek!

Üsküdar Belediyesi’nin geri dönüşüm alanında geliştirdiği "Atıklarınız Çöp Olmasın Enerjiye Dönüşsün'' temalı yeni toplama modeli için anlaşma sağlanan 8 firmayla protokol imzalandı.

İnşaat ve hafriyat atıklarının depolandığı alanlar işletilemeyecek!

Büyük şehirlerde oluşan inşaat, hafriyat ve yıkıntı atıklarının depolanması ve bu alanların işletilmesi, rant kapısı oldu. Danıştay, belediyelerin bu alanları 3. kişi veya şirketlere devretmesine izin veren düzenlemeyi iptal etti.

Osman Ulukaya: Kentsel dönüşümden kalan atıklar dönüştürülecek!

Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında yıkılan binalardan çıkan atıkların tekrardan betona dönüştürülebileceğini ifade eden Yalova Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Osman Ulukaya, ülkenin kaynaklarının ülkede kalacağını dile getirdi.

Mersin'de inşaat atıkları temizlendi!

Mersin'in merkez ilçe Akdeniz Belediyesi ekipleri, Okan Merzeci Bulvarı civarındaki boş arazilere dökülen inşaat atıklarını ve çöpleri bir haftada temizledi.

Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği 2016 Haberi

Ambalaj Atıklarının Kontrolü yönetmeliği 2016


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından revizyon çalışması başlatılan Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği ile ilgili değerlendirme toplantısı yapıldı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarı Prof. Dr. Mustafa Öztürk başkanlığında 20 Ekim 2016 tarihinde gerçekleştirilen toplantı ile “Ambalaj Atıklarının Kontrolü Yönetmeliği Taslağı”nın son hali değerlendirildi.

Bakanlık tarafından 23 Mart 2016 tarihinde görüşe açılan Yönetmelik Taslağı ile ambalaj atıklarının kaynağında ayrı toplanması ve ilgili Avrupa Birliği Direktifi ile bu direktifteki revizyonlara uyum sağlanabilmesi amaçlanıyor.

Söz konusu toplantıya belediyeler, ekonomik işletmeler, yetkilendirilmiş kuruluşlar, sanayi işletmeleri ve lisanslı tesisler katılım sağladı. Yaklaşık 550 kişinin katıldığı toplantıda, Taslak Yönetmelikle ilgili ağırlıklı olarak kaynakta ayrı toplama sistemi sorumluluk paylaşımları ve finansman konuları gündeme...