17 / 05 / 2024

Amenajman plan kanunu

Amenajman plan kanunu

Amenajman planları ile ilgili yasal hükümler 6831 sayılı Orman Kanunu ve Orman Amenajman Yönetmeliği kapsamında yer alıyor. İşte kanunda ve yönetmelikte yer alan amenajman planları kanun hükümleri...

İzmir'de mesire alanı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İzmir Orman İşletme Müdürlüğü'nce Buca Orman İşletme Şefliği Amenajman Planı 318-319 No.lu bölme içerisinde kalan çiftlik B Tipi Mesire Yeri işletme hakkı 20 yıllığına kiraya veriliyor!

İstihdam teşvikine ilişkin kanun teklifi TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi!

AK Parti milletvekillerinin imzasını taşıyan İşsizlik Sigortası Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunda kabul edildi.

İmar planı değişikliğinde Değer Artış Payı nasıl uygulanacak?

Değer Artış Payı (DAP) İmar Kanunu’na eklenen ek 8. Maddede “taşınmaz maliklerinin tamamının talebi üzerine ada bazında yapılacak imar planı değişikliği sonucunda değerinde artış olan arsanın artan değeri” olarak belirtiliyor. Peki nasıl işliyor değer artış payı uygulaması?

İmar planı değişecek, değer artışı tespit edilebilecek!

ÇEBİ Hukuk Danışmanlık Avukatı Taha Hüseyin ÇEBİ, İmar Planı Değişikliği ile Meydana Gelecek Değer Artış Payı Hakkında Yönetmelik Taslağı hakkında görüşlerini paylaştı. İşte 8 madde de yeni imar kanunu değişikliği...

Yeni vergi düzenlemesi teklifi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, Dijital Hizmet Vergisi Kanunu İle Bazı Kanunlarda ve 375 Sayılı Kanun Hükmünde Kararnamede Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi'nin tümü üzerindeki görüşmeler tamamlandı...

Yeni mekansal strateji planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile İmar Kanunu'na "Mekânsal Strateji Planı” tanımı eklendi. Peki, yeni mekansal strateji planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?

Yeni çevre düzeni planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Çevre Düzeni Planı” tanımı değiştirildi. Peki, yeni çevre düzeni planı nedir?

İmar Kanunu değişiyor!

TBMM Çevre Komisyonu'nda  Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edildi. Kanun kapsamında İmar Kanunu'na, "Mekansal Strateji Planı" başlığı eklendi.

İmar barışı torba kanunu tamamlayıcı nitelikte!

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Nejat Koçer, vergi ve prim borçlarının yapılandırılması, imar barışı gibi düzenlemeleri de içeren son 'torba kanunu' tamamlayıcı nitelikte bir çalışma olduğunu söyledi.

Mehmet Özhaseki: İmar planı tadilatları zorlaştırılacak!

İmar konusunda bazı açıklamalarda bulunan Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, İmar Kanunu'nda yeni çalışmaları olduğunu ifade etti. Özhaseki, imar planı tadilatlarının zorlaştırılacağını söyledi.

Alsancak Stadı yeni imar planı kabul edildi!

Alsancak Stadı'nın yeniden yapımı için Konak Belediyesinin 1/1000 ölçekli uygulama imar planı değişikliği önerisi, 2863 Sayılı Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kanunu doğrultusunda işlem yapılmak üzere kabul edildi.

Özel ormanlarda amenajman planı nedir?

4 Mayıs 2016 tarihinde 29702 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Orman Yönetmeliği'nde amenajman planlarının nasıl olması gerektiği açıklanıyor. Peki, özel ormanlarda amenajman planı nedir?

Amenajman plan kanunu Haberi

Amenajman plan kanunu

Amenajman planları kanun hükümleri!


6831 Sayılı Orman Kanunu 

Madde 26 - (Değişik: 23/9/1983 - 2896/16 md.) Orman insan ilişkilerinde, ormanın korunması, kullanma değerlerinin esas tutulması, ormancılıkta ve amenajman planlarında çok taraflı faydalanma esaslarını getirmek 

maksadıyla; Devlet ormanlarından yapılacak istihsal, Tarım ve Orman Bakanlığınca tespit olunacak esaslar dairesinde ve amenajman planlarına göre Devlet tarafından yapılır veya 40 ıncı madde hükümleri dairesinde yaptırılabilir. 


Madde 46 - Amme müesseselerine ait ormanlarıya sahipleri işletir veya işletmeyi başkasınaverebilir. Ancak bunlar orman idaresi tarafından parasız olarak tanzim edilecek harita ve amenajman planlarına göre işletilir ve idare olunur. 


Bu planlara riayeti orman idaresi kontrol eder. Sahiplerinin orman idaresine müracaat tarihini takip eden ilk iş mevsiminde işe başlamak suretiyle en kısa zamanda planların ikmali mecburidir.


Madde 51 - Hususi ormanlar, sahipleri tarafından yaptırılıp...