28 / 04 / 2024

Yeni nazım imar planı nedir?

Yeni nazım imar planı nedir?

Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi. Peki, yeni nazım imar planı nedir?



Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun ile 3/5/1985 tarihli ve 3194 sayılı İmar Kanununun 5 inci maddesinde yer alan “Nazım İmar Planı” ve “Çevre Düzeni Planı” tanımları değiştirildi.

Kanun, 10 Aralık 2018 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, nazım imar planı tanımı nasıl değiştirildi?

Yeni nazım imar planı nedir?

Yeni nazım imar planı Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun kapsamında şu şekilde tanımlandı:

“Nazım İmar Planı; varsa bölge planlarının mekâna ilişkin genel ilkelerine ve varsa çevre düzeni planlarına uygun olarak halihazır haritalar üzerine, yine varsa kadastral durumu işlenmiş olarak çizilen ve arazi parçalarının; genel kullanış biçimlerini, yerleşme alanlarının gelişme yön ve büyüklüklerini, nüfus yoğunlukları ve eşiklerini, ulaşım sistemlerini göstermek ve uygulama imar planlarının hazırlanmasına esas olmak üzere düzenlenen, plan hükümleri ve raporuyla beraber bütün olan plandır.”


Çevre Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun tam metni!
 


Geri Dön