02 / 05 / 2024

amerika ilk 1 cent

amerika ilk 1 cent

ABD'nin ilk 1 centlik madeni parası, New York'ta bir daire fiyatına satıldı. Teksaslı koleksiyoner para için 1 milyon 175 bin $ ödedi.

Düşük faizli konut kredisinde son durum nedir? 1.20 faizli ilk evim kampanyası başvuru şartları!

Ev almak isteyen birçok vatandaşın merakla beklediği 1.20 faizli ilk evim kampanyası ile ilgili olarak "Konut kredilerinde kredi değer oranı tüketicinin kendisinin, eşinin veya 18 yaş altındaki çocuklarının en az bir konutu varsa yüzde 75 azaltılarak yapılacak.

Düşük faizli konut kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek? 1.20 faizli ilk evim kredisi şartları netleşti mi?

İlk defa konut alacaklar için yüzde 1.20 faiz oranıyla sunulması beklenen düşük faizli konut kredisi ile ilgili detaylar merak ediliyor. Peki yüzde 1.20 faizli ilk evim kredisi ne zaman çıkacak, kimler alabilecek?

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

İlk konutunu almak isteyenlere müjde! 1.20 faizli konut kredisinde detaylar peş peşe açıklandı!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, ilk konut sahibi olmak isteyenleri desteklemek için Orta Vadeli Program çerçevesinde dar gelirliye konut kampanyası başlatılacağını duyurdu. Bu kredi için beklenti ise 15 yıl (180 ay) vade fırsatı ve 1.20 faiz oranına sahip olması şeklinde.

1.20 faizli konut kredisinde son dakika! İlk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

1.20 faizli konut kredisindeki son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki ilk kez ev alacaklara düşük faizli kredi ne zaman verilecek? 

İlk defa ev alacaklara 1.20 faiz ve 15 yıl vade fırsatı! Yeni konut kredisi kampanyası ne zaman başlayacak?

Yeni konut kredisi kampanyası merakla bekleniyor. Kamu yetkililerinin son aylarda dile getirdiği ‘Konutu yatırım aracı olmaktan çıkaracağız’ söyleminde ilk somut adım, geçen ay kredi kısıtlaması ile atıldı. Peki 1.20 faiz ve 15 yıl vadeli kampanyanın detayları belli mi? 

Kocaeli'de 2023'ün ilk yarısında tamamlama vizesi alan yatırımlar 1.336 kişiye istihdam sağladı!

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 yılının ilk yarısında Kocaeli'de toplamda 1 milyar 112 milyon 370 bin Türk Lirası  tutarındaki yatırımlara "tamamlama vizesi" verildi.

İnşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü!

İnşaat malzemesi sektörünün çatı kuruluşu Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, inşaat malzemesi sanayi üretimi 2023'ün ilk yarısında yüzde 1,4 büyüdü...

Prefabrik evlerde son fırsat! Hemen taşınmaya hazır 2+1 konteyner ev 85 bin liraya satılacak, ilk gelen kapacak!

Depreme dayanıklı ve kurulumu kolay prefabrik evler için son fırsat  açıklandı. Paylaşılan detaylara göre, taşınmaya hazır 2 oda 1 salon konteyner ev 85 bin TL'ye satılacak, ilk gelen kapacak...

Peker GYO, 1 yılda karını yüzde 535 artırdı! İlk yarıda 683 milyon TL net kar!

Peker GYO, bu yılın ilk yarısında rekor kâr artışına imza attı. İlk yarıda 683 milyon TL net kar elde eden şirket, 1 yılda karlılığını yüzde 535 artırdı. İşte ayrıntılar...

Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 yıl sonra ilk kez çift hanede! Konut fiyatlarında son durum ne? 

Son günlerde hızla yükselen ev fiyatları sık sık gündem oluyor. Konut fiyatlarındaki artış hızı 1,5 sene sonra ilk defa çift haneye indi. Peki konut fiyatlarında son durum ne? 

2023'ün ilk 7 ayında kurulan şirket sayısı yüzde 1,8 azaldı!

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB), bu yılın ilk 7 ayında kurulan şirket sayısının, geçen yılın ilk 7 ayına göre yüzde 1,8 azaldığını açıkladı. 

Türkiye ihracat tarihinde bir ilk! Dünya ihracatından aldığı pay yüzde 1,04 oldu!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Türkiye'nin dünya ihracatından aldığı paydaki artışın bu yılın ilk çeyreğinde de sürdüğünü belirterek yıllıklandırılmış ihracatın 255,7 milyar dolarla küresel ihracattan yüzde 1,04 pay aldığını duyurdu.

amerika ilk 1 cent Haberi

amerika ilk 1 cent

ABD'de düzenlenen bir açık artırmada ülkenin ilk madeni parası olan ve yalnızca 7 tanesinin günümüzdeki varlığı bilinen 1 cent, New York'ta bir daire fiyatına satın alındı. İsmi açıklanmayan Teksaslı koleksiyoner açık artırmayı 1 milyon 175 bin dolara kazandı. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan 9 yıl sonra basılan 1 centlik madeni paralardan bir başkası geçtiğimiz ocakta 2 milyon 500 bin dolara satılmıştı. 


84 METREKARE 2 ODA BİR SALON 

'Birch Centi' denilen bu paralar uzmanlar tarafından 'Madeni paranın Mona Lisa' sı' olarak değerlendiriliyor. ABD'de bir emlak sitesi New York Manhattan'da 84 metrekarelik 2 oda bir salon bu daireyi (üstte) 1 milyon 189 bin dolara satışa...