02 / 05 / 2024

amerika ilk cent

amerika ilk cent

ABD'nin ilk 1 centlik madeni parası, New York'ta bir daire fiyatına satıldı. Teksaslı koleksiyoner para için 1 milyon 175 bin $ ödedi.

İlk insansız fabrikada robotlar robot üretecek!

Amazon’un desteklediği Agility Robotics adlı şirket, sadece insansı robotların çalışacağı dünyanın ilk fabrikasını 2024’te Amerika’da açıyor. İnsanın olmayacağı RoboFab adlı fabrikada robotları robotlar üretecek.

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell'dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

Piyasaların heyecanla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Fed Başkanı Jerome Powell'dan geldi. 

Doların güzergahı belli oldu! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi! 

Amerika Merkez Bankası Fed faiz kararı için geri sayım başladı. Geçen ay faizi 5,25'te sabit tutan Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doların güzergahı belli oldu. Peki dolar ne kadar olacak? Dolar yükselmeye devam edecek mi?

Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı 26 Temmuz günü açıklayanacak. Piyasalardaki meraklı bekleyiş devam ederken Amerika Merkez Bankası'ndan ilk açıklama geldi. Dolar 20 gün sonra tam olarak böyle olacak! 

Dolarda dananın kuyruğu 21 gün sonra kopuyor! Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi! Doları olanlar hazır olun

2023 Temmuz Fed faiz kararı 26 Temmuz günü gerçekleştirilecek. Fed faiz kararının ne olacağı merak edilirken, Amerika Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doları olanlar hazır olun...

Elimizdeki dolarları bozduralım mı? Doların 8 gün sonraki yönü şimdiden belli! Amerika Merkez Bankası ilk sinyali verdi!

Dolar kurundaki son durum yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Değer kaybeden dolar karşısında vatandaşlar ''elimizdeki dolarları bozduralım mı?'' sorusunun yanıtını merak ederken Avrupa Merkez Bankası'ndan ilk sinyal geldi. Doların 8 gün sonraki yönü şimdiden belli oldu.

Honda’nın ilk SUV modeli ortaya çıktı!

Honda, yeni yüzde 100 elektrikli SUV modeli Prologue'u bugün resmi olarak meraklılarına tanıttı. 2024'te satışa sunulması beklenen yeni modeli Honda Prologue, markanın Kuzey Amerika pazarındaki ilk elektrikli SUV aracı da olacak.

Goldman Sach, Asya'da ilk Bitcoin vadeli işlemini yaptı!

Amerika Birleşik Devletleri’nin en büyük yatırım bankalarından birisi olan Goldman Sach, Asya’da yer alan ilk Bitcoin (BTC) vadeli işlemlerini başlattı.

Amerika'da iklim değişikliğine karşı ilk yerleşim yeri kuruldu!

New Orleans’ın 70 kilometre güneybatısında ilk defa bir yerleşim planı, iklim değişikliği sebebiyle federal kaynak desteğiyle hayata geçirildi.

Bitcoin'le ilgili flaş gelişme! Dünyada ilk ülke olacak!

Orta Amerika'daki El Salvador ülkesi, Bitcoin'i ulusal para olarak kullanacak ilk ülke olacak. El Salvador Devlet Başkanı Nayib Bukele, Bitcoin 2021’de önemli açıklamalarda bulundu.

Black Friday'de 1+1 evler ilk 6 saatte tükendi!

Amerika'dan dünyaya yayılan indirimli alışveriş günü Black Friday’e ülkemizde 1 hafta önce başladı. Ev ve otomobillerin de indirimli satışa çıktığı e-ticaret sitelerinde 1+1 evler ilk 6 saatte tükendi...

The LCP Group Amerika'da yatırım fırsatı sunuyor!

Ünlü gayrimenkul yatırım şirketi The LCP Group, Amerika’da yatırım ve kazanç fırsatı sağlıyor. Florida’nın uzay sahili olarak bilinen Melbourne’un şehir merkezindeki ilk butik oteli olacak Hotel Melby, A Tapestry Collection By Hilton’u Türk yatırımcılara tanıttı. 

Türkiye'nin Kanal İstanbul kozuna karşı ABD'den 60 milyar dolarlık hamle!

ABD ile Çin altyapı yatırmlarına ve büyük projelere destek konusunda birbirleriyle yarışmaya başlayacaklar. Amerika ilk aşamada bu yarış için 60 milyar dolar ayırdı.

amerika ilk cent Haberi

amerika ilk cent

ABD'de düzenlenen bir açık artırmada ülkenin ilk madeni parası olan ve yalnızca 7 tanesinin günümüzdeki varlığı bilinen 1 cent, New York'ta bir daire fiyatına satın alındı. İsmi açıklanmayan Teksaslı koleksiyoner açık artırmayı 1 milyon 175 bin dolara kazandı. Amerikan Bağımsızlık Savaşı'ndan 9 yıl sonra basılan 1 centlik madeni paralardan bir başkası geçtiğimiz ocakta 2 milyon 500 bin dolara satılmıştı. 


84 METREKARE 2 ODA BİR SALON 

'Birch Centi' denilen bu paralar uzmanlar tarafından 'Madeni paranın Mona Lisa' sı' olarak değerlendiriliyor. ABD'de bir emlak sitesi New York Manhattan'da 84 metrekarelik 2 oda bir salon bu daireyi (üstte) 1 milyon 189 bin dolara satışa...