28 / 04 / 2024

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell'dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell'dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

Piyasaların heyecanla beklediği Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Fed Başkanı Jerome Powell'dan geldi. 



Fed Başkanı Jerome Powell, Jackson Hole konferansında önümüzdeki ay yapacağı faiz toplantısı ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Powell, enflasyonun belirli bir seviyeye düşene kadar faiz artırımına devam edeceklerini söyledi. 

FED FAİZ KARARI NE OLACAK?

Fed Faiz kararı merakla bekleniyor. Fed faiz kararını 19-20 Eylül tarihinde açıklanması bekleniyor. Fed'in faizleri artırıp artırmayacağı merak edilirken Jerome Powell'dan kritik açıklama geldi. Powell:"Gerekirse faizleri daha da yükseltmeye hazırız ve enflasyonun istikrarlı bir şekilde hedefimize doğru indiğinden emin olana kadar para politikasını kısıtlayıcı bir seviyede devam ettirme niyetindeyiz" dedi. 

Jerome Powell enflasyonun yüzde 2'ye düşmesi için muhtemelen ortalamanın altında bir büyüme oranının olması gerektiğini belirtti.

KİRALARDAKİ ARTIŞ ZİRVEYE YÜKSELDİ!

Cumhuriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; Powell, çok fazla şeyin yapılması halinde ekonominin zarar göreceğini söyledi. Fed Başkanı faiz duyarlılığı yüksek olan konut sektöründe para politikasının etkileri, faiz artırımlarının başlamasının hemen ardından belirginleştiğini söyledi.

Mortgage faizlerinin 2022 yılında ikiye katlanması, konut başlangıçlarının ve satışlarının düşmesine ve konut fiyatlarındaki yükselişin yavaşlamasına neden oldu.

Fed faiz kararıyla ilgili ilk açıklama Jerome Powell dan geldi! Yükseltmeye hazırız!

 

ENFLASYONDAKİ İYİLEŞME TEHLİYE GİREBİLİR!

Ekonominin beklendiği ölçüde soğumayabileceğine dair işaretlere karşı dikkatli olduklarını söyleyen Fed Başkanı'' Bu yıl şu ana kadar GSYİH (gayri safi yurt içi hasıla) büyümesi beklentilerin ve uzun vadeli eğilimin üzerinde gerçekleşti.'' dedi. 

Powell, Büyümenin sürekli olarak ortalamanın üzerinde seyrettiğine dair ek kanıtların gelmesi, enflasyondaki iyileşmeyi tehlikeye sokabileceğini ve para politikasının daha da sıkılaştırılmasına neden olabileceğini vurguladı
Powell kira fiyatlarındaki artış kısa sürede zirveye ulaştı ve ardından istikrarlı bir şekilde düştüğünü ifade ederek'' Barınma enflasyonuna ilişkin yukarı ve aşağı yönlü risklerin sinyalini yakalamak için piyasadaki kira verilerini yakından izlemeye devam edeceğiz.'' dedi. 

FED Başkanı Powell: Enflasyon hedefi için faiz artırmaya devam edeceğiz!

Goldman Sachs açıkladı! Fed faizleri 2024 Haziran sonuna kadar düşürmeye başlayacak!
Amerika Merkez Bankası yetkilileri resmen açıkladı! Doların kaderi belli oldu! 1 dolar bu kadar olacak!

Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön