28 / 04 / 2024

amerika ne kadar büyüdü

amerika ne kadar büyüdü

ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre GSYH 3. çeyrekte mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 5,0 büyüdü. 3. çeyrekte yaşanan büyüme, 2003 3. çeyrekten bu yana görülen en yüksek büyüme oldu.

Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? Dolar ve euro yatırımcıları hemen baksın! 1 Şubat 2024 döviz kurları

Türk Lirası'nın dolar ve euro karşısında eriyişi devam ediyor. Amerika Merkez Bankası faiz kararı sonra hareketlenen döviz kurları bugün güne nasıl başladı? Dolar ve euro bugün ne kadar, kaç TL? 1 Şubat 2024 döviz kurları.

Dolar ne kadar, kaç TL? 31 Ocak 2024 dolar kuru alış satış fiyatı!

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi dolar kuru aşağı yönlü hareket ediyor. Dolar ne kadar, kaç TL? 31 Ocak 2024 dolar kuru alış satış fiyatı.

Merkez Bankası'ndan dolar açıklaması! 'Dolar ne kadar olacak?' sorusu netliğe kavuştu! Görmedim, duymadım demeyin!

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ve Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararları sonrası gözler dolar kuruna çevrildi. Dolarda yukarı yönlü hareketlilik görülürken yatırımcılar 'dolar ne kadar olacak?' sorusunu araştırmaya başladı.

Altın fiyatları yükselişte! Altın fiyatları bugün ne kadar? Gram ve çeyrek altın kaç lira? 13 Haziran altın fiyatları

Altın piyasası yarın açıklanacak olan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararına odaklandı. Altın fiyatları karar öncesi yükselişe devam ediyor. Bugün gram, çeyrek altın ne kadar? 13 Haziran 2023 altın fiyatları.

23 Mart Perşembe altın fiyatları ne kadar? Gram altın, çeyrek altın, yarım altın kaç TL? 23 Mart 2023 altın fiyatları

23 Mart altın fiyatları yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Fed faiz kararı sonrasında altın fiyatları yükselişe geçerken, Amerika Merkez Bankası Balkanı Jerome Powell'ın açıklamaları sonrası ne kadar? Gram altın kaç lira, çeyrek altın kaç TL? 23 Mart 2023 altın fiyatları.

Merkez Bankası doların ne kadar olacağını açıkladı! Kenarda 1 doları bile olanlar acil baksın! Dolar bu kadar olacak

Geçtiğimiz hafta açıklanan Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı sonrası gözler dolara çevrildi. Fed başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından sonra dolar değer kaybetmeye başladı. Peki dolar ne olur?Merkez Bankası doların ne kadar olacağını açıkladı! Kenarda 1 doları bile olanlar acil baksın! Do

Altın FED’i bekliyor! Altın fiyatları ne kadar olacak?

Milyonlarca yatırımcı, Amerika Merkez Bankası’nın açıklayacağı faiz kararı öncesinde altın fiyatlarını yakından takip ediyor. Faiz kararının açıklanması ile  birlikte altın fiyatlarının yönü belli olacak. Gram altının fiyatı 1164 TL’den işlem görüyor. Peki altın fiyatları ne kadar olacak?

Doların 6 gün sonra ne kadar olacağı ortaya çıktı! Sır gibi saklanıyordu! Görenler dilini yutacak! Son dakika dolar kuru

Amerika Merkez Bankası (Fed) faiz kararı heyecanla bekleniyor. Tüm gözler piyasaları etkileyecek olan Fed faiz kararına çevrilmişken doların  gün sonra ne kadar olacağı ortaya çıktı! Sır gibi saklanıyordu! Görenler dilini yutacak! Son dakika dolar kuru

Doların 10 gün sonra ne kadar olacağı belli oldu! Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı! Doları olan hemen baksın

Amerika Merkez Bankası (Fed), 1 Şubat günü faiz kararını açıklayacak. Doların 10 gün sonra ne kadar olacağı resmen belli oldu!  Amerika Merkez Bankası resmen açıkladı .Doları olan hemen baksın...

Petrol fiyatları kritik karar öncesi yükseliyor! Brent petrol bugün ne kadar? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı

Amerika Merkez Bankası faiz kararı öncesi petrol fiyatları yükselişe geçti. Peki bugün brent petrol ne kadar? Petrolün varili kaç dolar oldu? 1 Kasım 2022 brent petrol varil fiyatı.

Altının güncel fiyatlarını gören inanamıyor! Son dakika altın fiyatları ne kadar? İşte 19 Haziran 2022 altında son durum

Altın fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Amerika Merkez Bankası'nın (FED) 70 baz puan artış kararı ardından altın tekrar yükselişe geçti. Peki, altın fiyatları bugün ne kadar? Gram altın, çeyrek altın kaç TL? Altında şok eden rakamlar şimdi belli oldu! İşte son dakika altın fiyatları 19 Haziran 202

Paladyumun onsu bugün 1,955 dolar oldu! Peki paladyum gram fiyatı ne kadar?

Amerika Merkez Bankası'nın faiz kararından sonra düşüşe geçen paladyum hafta toparlanmaya başladı derken tekrar düşüşe geçti. Gün içerisinde yüzde 3,98 değer kaybetti. Peki paladyum gram fiyatı ne kadar? Paladyumun gramı kaç dolar? İşte 20 Mayıs 2022 paladyum fiyatı...

Lüleburgaz Atıksu tesisi bugüne kadar 5 milyon metreküp suyu arıttı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı AB Yatırımları Dairesi Başkanlığının bünyesinde faaliyete geçen Aralık 2013 tarihinde faaliyete geçen tesis tarafından bugüne kadar 4 milyon 932 bin 503 m3 atıksu arıtılarak Ergene Nehrine deşarj edildi.

amerika ne kadar büyüdü Haberi

amerika ne kadar büyüdü


ABD Ticaret Bakanlığı'nın verilerine göre GSYH 3. çeyrekte mevsimsel etkilerden arındırılmış verilerle yüzde 5,0 büyüdü.  ABD'de GSYH 2. çeyrekte yüzde 4,6 büyüdü. 3. çeyrekte yaşanan büyüme, 2003 3. çeyrekten bu yana görülen en yüksek büyüme oldu. 


Türkiye'yi 3'e katladı


Türkiye'nin 3. çeyrek büyüme oranı yüzde 1.7'da kalarak beklentilerin altındaydı. Türkiye büyümesinin düşük kalmasında hasat mevsimi olmasına rağmen tarım sektörünün yaşadığı daralma büyük rol oynamıştı. Böylece ABD Türkiye'yi büyüme hızında neredeyse 3'e katlamış oldu.


2. çeyrekte büyüme yüzde 2.6 olmuştu 


Bakanlık, 3. çeyrek büyümesi ilk verilerle yüzde 3,9 tahmin etmişti. Ekonomistler ise 3. çeyrek büyüme oranını yüzde 4,3 olarak revize edilmesini bekliyorlardı. 3. çeyrekte GSYH geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,7 arttı. 2. çeyrekte ise yıllık bazda büyüme yüzde 2,6 olmuştu. 


ABD Ticaret Bakanlığı...