25 / 08 / 2024

amerikalı enerji firması

amerikalı enerji firması

Ekonomi Bakanı Çağlayan, “8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı’na katılan öyle yatırımcılar var ki... 4 milyar dolarlık yatırım yapacak olan bir enerji şirketi, Amerikalı Allied firması var” açıklamasını yaptı...

Türk inşaat firması Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladı

Afganistan'daki yatırımlarını sürdüren Türk şirketi 77 İnşaat, Taliban yönetimi ile 22 megavatlık enerji anlaşması imzaladığı kaydedildi. 

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.

Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu, Avrupa Çevre Ödülü aldı!

Türk firması Hydromx, ısıtma ve soğutma sistemlerinde suyun yerine kullanılan ve ısı transfer verimliliğini artırarak yüzde 35'e varan tasarruf sağlayan Hydromx Enerji Tasarruf Solüsyonu ürünüyle Avrupa Birliği 2016 Çevre Ödülleri'nde birincilik ödülünün sahibi oldu

Erensan ICCI 2016 Enerji ve Çevre Fuarı’na katıldı!

Kazan ve Basınçlı Kap sektörünün öncü yenilikçi firması Erensan, doğa dostu ve enerji verimliliğinde yeni bir dönem başlatan ürünleriyle, bu yıl 22’ncisi düzenlenen ICCI 2016 Enerji ve Çevre Fuarı’ndaki yerini aldı.

Yükselir Group İzmir'de marina ve golf oteli kuracak!

Avrupa’da yılın en başarılı enerji firması seçilen Yükselir Group, İzmir’de marina, golf oteli kuracak, rüzgar ve güneş enerjisi üzerine yatırımlar yapacak.

Siirt Çetin HES Enerji projesinde çalışmalar durdu!

Siirt'te 1 milyar dolar ile Çetin HES Enerji Projesi yatırımı bulunan Norveç firmasına ait Statkraft Enerji AŞ.'nin çalışmaları durduruldu. Barajda taşeron firma bünyesinde çalıştırılan yaklaşık 900 işçi ücretli izne gönderildiği belirtildi.

Doğru iklimlendirme enerji tasarrufunun en önemli konusu!

Isıtma-soğutma sektörünün öncü firması Daikin Türkiye CEO’su Hasan Önder 31 Ekim Dünya Tasarruf Günü nedeniyle yaptığı açıklamada azalan enerji kaynaklarına dikkati çekti.

Aksa 3. köprüye enerji desteği sağlıyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye'yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü'ne Türkiye'nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

Aksa, 3. Boğaz Köprüsü’ne enerji desteği sunuyor!

2023 yılında dünyanın en büyük ekonomilerinden biri olmayı hedefleyen Türkiye’yi bu hedefe taşıyacak dev projeler arasında yer alan 3. Boğaz Köprüsü’ne Türkiye’nin lider jeneratör firması Aksa, enerji desteği sunuyor.

Aksa Jeneratör Harbiye Açık Hava Konserleri’nin enerji sponsoru oldu!

Türkiye Jeneratör sektörünün lider firması Aksa Jeneratör, Harbiye Açık Hava Konserleri’nin enerji sponsoru oldu.

Fotovoltaik Enerji Sistemleri Edirne'de açılacak!

Yunanistan’da faaliyet gösteren Fotovoltaik Enerji Sistemleri firması, Edirne'nin Keşan ilçesinde yatırım yapmaya hazırlanıyor. Güneş enerjisinden elektrik üreten firmanın yetkilisi Kalenteridis Evaggelos “Keşan’dan Trakya'ya ve sonrasında Türkiye'ye açıl

Gulf Cryo, Türkiye'de 50 milyon dolarlık yatırım yapacak!

Kuveyt merkezli enerji firması Gulf Cryo, Türkiye yatırımlarına devam ediyor. 2014 yazında endüstriyel gaz alanının önemli oyuncularından Deniz Gaz'ı satın alan Gulf Cryo, bir şirketi daha bünyesine kattı.

Çin'den Van'a güneş enerjisi yatırımı!

Fizibilite çalışması yapmak üzere kente gelen Çin'deki enerji firmasının proje yöneticisi Yun Jia Yang, 2015'te Türkiye ve Çin arasında yapılacak ticari anlaşmalara bu yatırımı ekletmeyi hedefliyor

amerikalı enerji firması Haberi

amerikalı enerji firması


Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı'na Türkiye'ye 4 milyar dolarlık yatırım yapacak olan Amerikalı enerji şirketi Allied'ın da katıldığını belirterek, "Çok önemli bir yatırım yapacak. Kömürden kimyasallar elde edecekler ve Türkiye'nin bilhassa ithal etmek zorunda kaldığı, stratejik yatırımlar olarak değerlendirdiğimiz alanlarda üretim yapacaklar, üre ve amonyak başta olmak üzere" dedi.


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Ekonomi Bakanlığı'nca Başbakanlık Dolmabahçe Ofisi'nde gerçekleştirilen 8. Yatırım Danışma Konseyi Toplantısı Birinci Oturumu'nun ardından gazetecilere açıklama yapan Çağlayan, toplantıda, katılımcı firmaların yatırım ortamı kalitesinin artırılması konusundaki beklentilerini paylaştığını söyledi.


Bu konularla ilgili kendilerinin de yeni bir çalışma sistemine girdiklerini aktaran Çağlayan, 2014 yılında planladıkları bir çok eylem planını 2013 yılında bitirme kararı aldıklarını kaydetti.


Çağlayan, bu konuda her 3 ayda bir Bakanlar Kurulu'na bilgi...