27 / 04 / 2024

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji ile Schaeffler ortaklık anlaşması imzaladı

Zorlu Enerji, rüzgar türbinlerindeki major ekipmanların atölye seviyesi bakım hizmetleri ve bu alandaki yenilikçi çözümlerini arttırmak için Almanya merkezli olan teknoloji firması Schaeffler ile ortaklık anlaşması imzaladı.



Dunya.com'da yer alan habere göre; şirketten yapılan açıklamada Schaeffler ile Türkiye'deki rüzgar türbini bakım hizmetleri ve çözümlerini geliştirmek için ortaklık imzalayan Zorlu Enerji, bu ortaklık anlaşmasımda Denizli'de rüzgar türbini bileşenlerinin komple bakım onarım ve revizyonunun yapılmasını sağlayacak olan "Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi"ni kurdu.

Rüzgar türbini bileşenlerinin dişli kutusu ve ana şaft rulmanlarının değiştirilmesi dahil olmak üzere tüm onarımlarının ve bakımlarının yapıldığı merkez, ilk aşamada Zorlu Enerji'nin rüzgar enerji portföyüne hizmet vermek amacıyla hayata geçirildi.

REVİZYON VE BAKIM HİZMETİ SUNACAK

Kritik bakım ve revizyon hizmetlerini bölgedeki diğer rüzgar santrali operatörlerine de yaygınlaştırmayı düşünen Zorlu Enerji, yapılan bu anlaşmayla rüzgar enerjisi üretiminin sürdürülebilirliğinin sağlanması yönünde ülke içindeki rüzgar enerjisi üretiminin sürdürülebilirliğini, verimliliğini ve güvenilirliğini artırmayı planlıyor.

Zorlu Enerji Yatırımlar, İşletme ve Bakımdan Sorumlu Genel Müdürü Ali Kındap, sektörde değişik bir dönüşüm yaşandığını ve bu dönüşümün merkezinde de sürsürülebilir enerji olduğunu kaydederek, "Türkiye'deki elektrik üretimimiz yüzde 100'ü yenilenebilir kaynaklardan geliyor. Rüzgar enerjisine yatırım yapan ilk şirketlerden birisi de biziz, bu alandaki yatırımlarımıza 2008 yılında başladık. Türkiye'de rüzgar türbini bakım hizmetleri ve çözümlerini geliştirmek için Schaeffler ile yaptığımız anlaşmayı çok değerli buluyoruz." dedi.


Schaeffler Türkiye Üst Yöneticisi Yusuf Bulut ise firma olarak ortak hedeflere ve güvene dayalı ortaklıklar kurmaya olan inançlarına değinerek, şunları söyledi: "Zorlu Enerji ile olan iş birliğimiz, rüzgar enerjisi alanında yeterliliği artırma ve sürdürülebilirliği sağlamak konusundaki kararlılığımızı yansıtıyor. Rüzgar türbini bakımında ve onarımında yaptığımız bu ortaklığın en önemli öğesi, ilk adım olarak Zorlu Onarım ve Yenileme Merkezi'nin Denizli'de kurulmasıdır.”

Zorlu Enerji'den kira sertifikası ihracına ilişkin EPDK başvurusu hakkında açıklama!

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön