16 / 05 / 2024

amerikan hastanesi nerede

amerikan hastanesi nerede

1920 yılında Fatih Çarşıkapı'da bir köşk binasında kurulan Amerikan Hastanesi 1929 yılında Teşvikiye'ye taşınmış, 1939 yılında ise bugünkü Nişantaşı Güzelbahçe Sokak'ta yer alan binasına taşınmış.

Nişantaşı Koru'da detaylar belli oldu!

DAP Yapı, yeni projesiyle sağlıklı ev konseptini lüksün merkezi Nişantaşı’na getiriyor. Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında konumlanan projede, yüksek tavanlı evlerde ve daire büyüklüğünde geniş teraslarda kendi havuzuna girebilecek eşsiz manzaranın tadını çıkarabileceksiniz.

Dap Yapı’dan Nişantaşı’nda dev koruya komşu sağlıklı evler!

DAP Yapı, yeni projesiyle sağlıklı ev konseptini lüksün merkezi Nişantaşı’na getiriyor. ‘Sağlıklı Ev’ konseptinde inşa edilen proje, lokasyon olarak Amerikan Hastanesi ile Ihlamur Kasrı arasında yer alıyor.

Nişantaşı'na sağlıklı evler geliyor!

İstanbul Çekmeköy'de hayata geçirdiği konut projesiyle adından söz ettiren DAP Yapı şimdi de Nişantaşı'nda yeni bir projeye imza atıyor. 60 bin metrekare koru alanına komşu proje Amerikan Hastanesi'nin karşısında yer alacak. 

Göztepe Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

İstanbulluların merakla beklediği Göztepe Şehir Hastanesi nerede? Göztepe Şehir Hastanesi ne zaman açılacak? İşte Göztepe Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla...

Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi 10 soruda tüm detaylarıyla!

İkitelli Şehir Hastanesi nerede? İkitelli Şehir Hastanesi'nin yatırım bedeli ne kadar? İşte 10 soruda Başakşehir İkitelli Şehir Hastanesi...

Bodrum'da 150 milyon TL'lik müze hastane açıldı!

Vehbi Koç Vakfı Sağlık Kuruluşları çatısı altında faaliyette bulunan Amerikan Hastanesi, 100 yıla yakın deneyimini İstanbul dışına taşıyıp Bodrum Amerikan Hastanesi’ni 150 milyon TL'lik yatırımla hizmete açtı.

Bodrum Amerikan Hastanesi açıldı!

Bodrum'da Vehbi Koç Vakfı bünyesinde inşaatı ve tadilatı tamamlanan Bodrum Amerikan Hastanesi hizmete açıldı.

Bursa Şehir Hastanesi nerede, nasıl gidilir, ulaşım bilgisi 2019!

Bursa Şehir Hastanesi nerede? Bursa Şehir Hastanesi'ne nasıl gidilir 2019? gibi soruların yanıtları haberimizde yer alıyor. işte Bursa Şehir Hastanesi ulaşım bilgisi 2019...

Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi 2019! 

Bursa Şehir Hastanesi açılış tarihi 2019 haberimizde yer alıyor. Peki Bursa Şehir Hastanesi ne zaman açılacak, Bursa Şehir Hastanesi nerede? İşte tüm merak edilenler...

Gergül İnşaat Ataşehir Modern nerede?

Gergül İnşaat imzasıyla İzmir Karşıyaka'da hayata geçirilecek olan Ataşehir Modern projesi Ataşehir Kent Hastanesi'nin yakınında yükselecek. Peki, Gergül İnşaat Ataşehir Modern nerede?

Mehmet Tuna'dan Etiler Şamdan açıklaması!

Şamdan’ın sahibi Seda Sayan’la polemik yaşayan işletmeci Mehmet Tuna, Amerikan Hastanesi’nde yatan Mehmet Tuna, önceki gün hastane çıkışında görüntülendi. Tuna Etiler Şamdan ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Şevket Demirel kimdir?

Süleyman Demirel’in kardeşi işadamı Şevket Demirel 90 yaşında yaşlılığa bağlı hastalıklardan dolayı tedavi gördüğü Amerikan Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Şevket Demirel kimdir? Hayatı boyunca hangi işlere imza attı?

Mustafa Koç hayatını kaybetti!

Kalp krizi geçiren Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Koç tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Amerikan Hastanesi Başhekimi konuyla ilgili açıklama yaptı.

amerikan hastanesi nerede Haberi

amerikan hastanesi nerede

Yeni Amerikan Hastanesi

Cumartesi akşamı merasimle açıldı.


Nişantaşı'nda Güzelbahçe Sokak'ta yeni yapılan Amerikan Hastanesi'nin küşad resmi cumartesi akşamı parlak surette yapılmıştır. Merasimde Vali, belediye ve vilayet erkanı, resmi ve gayri resmi müessesat müdürü umumileri, matbuat müesseseleri, şehrin tanınmış aileleri ve sefaret erkanı ve Amerikan şirketlerinin mensupları davetli bulunmuşlardır.


İstiklal Marşı ile başlayan merasimde bazı nutuklar söylenmiş, hükümetin alakadar dairelerince gösterilen muavenetlerden şükranla bahsedilmiştir. Hastane müdürü Operatör B. Şepert, hastanenin tarihçesini yaptıktan sonra Başvekil B. Refik Saydam'a kıymetli müzaheretlerinden dolayı teşekkür etmiştir.

Davetliler hastaneyi gezmişler ve mükemmeliyetini çok takdir etmişlerdir. Vali Dr. Lütfi Kırdar, bu modern ve güzel hastanenin bütün teferruat ve teçhizatını gözden geçirmiş ve takdirkar sözleriyle heyeti idareyi ve doktorlarını taltif etmişlerdir.


Akşam Gazetesi 8 Teşrinisani (Ekim) 1940


Abdullah Kutalmış...