29 / 04 / 2024

1939 yılında Amerikan Hastanesi Nişantaşı'nda yeni binasına taşınmış!

1939 yılında Amerikan Hastanesi Nişantaşı'nda yeni binasına taşınmış!

1920 yılında Fatih Çarşıkapı'da bir köşk binasında kurulan Amerikan Hastanesi 1929 yılında Teşvikiye'ye taşınmış, 1939 yılında ise bugünkü Nişantaşı Güzelbahçe Sokak'ta yer alan binasına taşınmış.



Yeni Amerikan Hastanesi

Cumartesi akşamı merasimle açıldı.


Nişantaşı'nda Güzelbahçe Sokak'ta yeni yapılan Amerikan Hastanesi'nin küşad resmi cumartesi akşamı parlak surette yapılmıştır. Merasimde Vali, belediye ve vilayet erkanı, resmi ve gayri resmi müessesat müdürü umumileri, matbuat müesseseleri, şehrin tanınmış aileleri ve sefaret erkanı ve Amerikan şirketlerinin mensupları davetli bulunmuşlardır.


İstiklal Marşı ile başlayan merasimde bazı nutuklar söylenmiş, hükümetin alakadar dairelerince gösterilen muavenetlerden şükranla bahsedilmiştir. Hastane müdürü Operatör B. Şepert, hastanenin tarihçesini yaptıktan sonra Başvekil B. Refik Saydam'a kıymetli müzaheretlerinden dolayı teşekkür etmiştir.

Davetliler hastaneyi gezmişler ve mükemmeliyetini çok takdir etmişlerdir. Vali Dr. Lütfi Kırdar, bu modern ve güzel hastanenin bütün teferruat ve teçhizatını gözden geçirmiş ve takdirkar sözleriyle heyeti idareyi ve doktorlarını taltif etmişlerdir.


Akşam Gazetesi 8 Teşrinisani (Ekim) 1940


Abdullah Kutalmış MIZRAK/Emlakkulisi.com


Geri Dön