11 / 05 / 2024

Amerikan ordusu için yapılan sığınak

Amerikan ordusu için yapılan sığınak

1969 yılında Amerikan Ordusu için yapılan sığınak, güçlendirilerek 17 milyona satışa çıkarıldı. Sığınak, 22 kilo tonluk nükleer patlamaya dayanıklı.

Meksika sınırı duvarı için Pentagon'dan bütçe! 

ABD Yüksek Mahkemesi, Amerikan Başkanı Trump'ın Meksika sınırına örülmesini istediği duvar için Pentagon bütçesinden 2.5 milyon dolar bütçenin kullanılmasına onay verdi. 

İzmir Valiliği konak takası için imar değişikliği istedi!

İzmir Valiliği, Ege Ordusu komutanlarının lojmanı iken Katip Çelebi Üniversitesine (İKÇÜ) devredilen 'Paşa Konağı' ile Vali Konağı'nın takası için imar değişikliği istedi.

Türk-Amerikan Üniversitesi için çalışmalar başladı!

Türk-Amerikan İş Adamları Derneği Başkanı Bora Gürçay, Türk-Amerikan Üniversitesi kurmak için yola çıktıklarını, bunun bir bilişim üniversitesi olacağını bildirdi.

Girne Amerikan Üniversitesi Balıkesir kampüsü için protokol imzaladı!

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur ile bir araya gelen Girne Amerikan Üniversitesi, Susurluk ilçesine kurulacak üniversite için protokol imzaladı.

Anbang, Starwood Hotels için verdiği teklifi geri çekti!

Çinli sigorta şirketi Anbang Insurance, oluşturduğu konsorsiyum Amerikan hotel zinciri Starwood Hotel & Resorts için 14 milyar dolarlık teklif vermişti. Anbang bu teklifini geri çekti.

Amerikan ordusu için yapılan sığınak 17 milyona satılıyor!

1969 yılında Amerikan Ordusu için yapılan sığınak, güçlendirilerek 17 milyona satışa çıkarıldı. Sığınak, 22 kilo tonluk nükleer patlamaya dayanıklı.

John Williams: Faiz artırımı için zaman yaklaşıyor!

San Francisco Fed Başkanı John Williams, faiz artırımı için zamanın yaklaşmakta olduğunu belirtirken, Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) ne zaman harekete geçeceği konusunda bilgi vermedi.

Vita Nova Yalı projesi için çevre ve sahil düzenlemesi yapıldı!

Bodrum Tilkicik Koyu 'nda, Club Flipper 'ın sahibi Ahmet Bayer'in projesi olarak başlayan Vita Nova Yalı Daireleri'ne Amerikan desteği geldi.

1981 yılında Boğaz Tüp Geçişi için ilk anlaşmaya varılmış!

1981 yılında Yenikapı ile Fenerbahçe arasında, deniz dibine yapılması düşünülen Tüp Geçit için ilk anlaşmaya varılmış. Ön araştırma çalışmasını bir Amerikan firması ile birlikte bir Türk firması yapacakmış.

Mısır ordusu dar gelirliler için 1 milyon konut inşa edecek!

Mısır' da Silahlı Kuvvetlere bağlı mühendislik birimi ile Birleşik Arap Emirlikleri' ne ait (BAE) Arabtec şirketi arasında, 1 milyon konut projesi için işbirliği protokolü imzalandığı bildirildi...

FİBA, 150 mağazalı Aeropostal için Genç Mağaza kurdu!

 Bünyesindeki markalarla mağaza sayısını 150ye çıkaran Fiba Grubu, Amerikan genç giyim markası Aeropostaleyi getiriyor. Fiba Grubu Yönetim Kurulu Üyesi Murat Özyeğin, Yeni markamız için Genç Mağazalar şirketini kurduk dedi

Pentagon'un benzeri Ankara'da polis için kurulacak!

Amerikan savunmasının beyni olan ve başkent Washington'un içinde ayrı bir şehir gibi yapılanan Pentagon'un bir benzeri, Ankara'da polis için kurulacak. Merkezde, dünyanın birçok ülkesindeki güvenlik güçleri, özel eğitme alınacak

Türk Amerikan Derneği yeni binasının inşaatını ihaleye çıkarıyor!

 Türk Amerikan Derneği; binasının yerine yaptıracağı bina için inşaat ihalesi düzenliyor. İhaleye katılmak isteyenlerin 14 şžubat 'tan itibaren ihale dökümanlarını almaları gerekiyor …

Amerikan ordusu için yapılan sığınak Haberi

Amerikan ordusu için yapılan sığınak

Dünyanın bazı ülkeleri için nükleer savaş sadece bilimkurgu filmlerinin konusu değil. Hatta o kadar ki, nükleer savaş ihtimali yerin yaklaşık 14 bin metre altına insanın ev demeye dilinin varmadığı malikaneler yaptırabiliyor. Bildiğimizi sandığımız çoğu şeyin aslında mutlak doğru olmadığının farkındayız. Ama sanki dünyanın başka ülkelerinde bambaşka bir dünya var ne dersiniz? Sığınak ilk olarak 1969 yılında, soğuk savaş esnasında 7 milyon dolara inşa edilmiş. 2012 yılında ise sığınak hükümet tarafından yenilenmiş ve ordunun kullanımından çıkartılmış. Bu ev ordu kullanımından çıkmış ama kim bilir yerine Amerikan ordusu için nasıl bir sığınak hazırlatılmıştır diye düşünmeden edemiyor insan. Savannah'tan 2 saat uzaklıkta bulunan ev 15 kişilik sinema salonu, modern yapılı mutfağı, iki adet büyük çalışma ve toplantı odasını ve iki adet konferans...