17 / 05 / 2024

Amortisman ayırmada alt sınır nedir

Amortisman ayırmada alt sınır nedir

Değer kaybı olarak da bilinen amortisman için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. Peki amortisman ayırmada alt sınır nedir?

Altın 2 bin doların altına indi! Son 2 ayın en düşük rakamları! Yatırımcılar hemen bakın! 14 Şubat 2024 altın fiyatları

Altının onsu bugün 2 bin doların altına geriledi. Son iki ayın en düşük rakamları görüldü. Bugün altın fiyatları ne kadar? Güncel altın fiyatları kaç lira? 14 Şubat 2024 altın fiyatları.

Gram altının 1 ay sonra ne kadar olacağı açıklandı! Hemen bakın!

Yaptığı açıklamalarla altın yatırımcılarının en çok takip ettiği isimler arasında başı çeken Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, gram altının 1 ay sonra ne kadar olacağını açıkladı. Peki gram altın 1 ay sonra ne kadar olacak? 

Kasım ayında aylık en yüksek reel getiri külçe altında oldu!

Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde Kasım ayında en yüksek aylık reel getiri yüzde 2 ile külçe altında gerçekleşti.

Altın fiyatları son 7 ayın zirvesinde!

Altın fiyatları, doların zayıflaması, ABD Merkez Bankası'nın gelecek yılın ilk yarısında faiz indirimine gidebileceğine dönük beklentilerin güçlenmesiyle son 7 ayın zirvesine yükseldi.

Hatice Kolçak’tan korkutan altın uyarısı: 'Altını olanlar 1 ay sonra asıl döngü başlıyor'

FED'in faiz kararının ardından, altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş devam ediyor. Gram altın, 1.814 TL'ye kadar yükselirken Aynı çeyrek altın fiyatı da 2.985 TL'ye kadar çıkmış durumda. Ünlü Ekonomist Hatice Kolçak da altınla ilgili önemli uyarılar yaptı ve bir ay sonrasını işaret etti.

Altın zincirlerini kırdı! Son bir ayın en yüksek seviyesinde! Elinde avucunda, yastık altında altını olanlar koşun!

Gazze'de dün, hastanenin vurulmasıyla bölgesel gerilim ihtimali altın fiyatlarına yansıdı. Altın bugün adeta zincirlerini kırarak son bir ayın en yüksek seviyesine ulaştı. Peki altında yükseliş devam edecek mi?

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...

Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Orta Doğu'da yaşanan İsrail ve Hamas arasındaki çatışma altın fiyatlarını arttırdı. Altın son 7 ayın en kazançlı haftasını yaşıyor.  Orta Doğu'daki savaş altın fiyatlarını uçurdu! Altın 7 ayın en büyük haftalık kazancına merdiven dayadı!

Altın fiyatları resmen çakıldı! 6 ayın ardından bir ilk! 4 Ekim Çarşamba canlı altın fiyatları

Altının ons fiyatı haftanın üçüncü işlem gününde 1821 dolardan işlem görüyor. Altın fiyatları 6 ayın ardından ilk kez bu seviyenin altına gerilerken, gram altın, çeyrek altın ve yarım altın ne kadar? sorusu merak ediliyor.

Yastık altında para tutanlar için flaş açıklama! Hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak!

Yastık altında para tutanlar için flaş bir son dakika açıklaması geldi. Verilen detaylara göre, hesaplara her ay 7 bin 613 TL yatırılacak. Bu paraları sakın kaçırmayın...

Yatırımcılar dikkat, dibi görebilir: Altın fiyatları 7 ayın en düşük seviyesine indi! 

Altın yatırımcılarını tedirgin edecek gelişmeler gündemde yer almaya devam ediyor. ONS Altın 7 ayın en düşük seviyesine indi. Peki, altın fiyatları ne kadar olacak? İşte detaylar...

Hatice Kolçak altın için alım fırsatını açıkladı! Bu rakamlardan aldınız aldınız! 5 ay sonra gram altın bu kadar olacak!

Altın, dolar ve kripto para yorumları ile tanınan ünlü ekonomit Hatice Kolçak altın alım için rakam verdi. Bu rakamlardan altın aldınız aldınız 5 ay sonra gram altın tam bu kadar olacak.

Altın ekim ayında resmen coşacak! Ekim ayında altının göreceği seviyeyi duyanlar kulaklarına inanamadı!

Altında son günlerde yaşanan değer kaybı piyasalardaki dalgalanmayı artırdı. Bu durum yatırımcıların ve vatandaşların da dikkatini çekti. Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, altın yatırımcılarını bilgilendirmek ve uyarmak için önemli açıklamalar yaptı. İşte detaylar...

Amortisman ayırmada alt sınır nedir Haberi

Amortisman ayırmada alt sınır nedir

Amortisman ayırmada alt sınır!

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Amortisman oranı ise, yıpranma oranı olarak ifade ediliyor. Peki Amortisman ayırmada alt sınır nedir?


Değer kaybı olarak da bilinen amortisman için devlet tarafından her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin amortisman hesaplamalarına dahil edilecek tutarlar belirleniyor. 


Belirlenen bu tutarlara ise amortisman sınırı deniyor. Amortisman oranları 2013 aşağıda sıralanıyor:


2013 Amortisman oranları 2013

No -  Amortismana Tabi İktisadi Kıymetler - Faydalı Ömür(Yıl)

1.   Binalar

1.1. Ticari, sınai, zirai ve mesleki işletmelerin idare binaları ile bunların sağlık ve sosyal hizmetlerinde kullandıkları binalar, ticarethane, muayenehane, yazıhane, banka, sigorta, pansiyon, otel, okul, hamam, banyo binaları, tiyatro ve benzeri eğlence yerleri, depo, ardiye, kapalı spor sahaları binaları, spor sahalarındaki...