27 / 04 / 2024

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

Altının ons fiyatı, İsrail-Filistin çatışmasının sebebi ile bu hafta yüzde 5,47 artarak yedi ayın en yüksek haftalık kazancına yaklaştı. İşte detaylar...



Yatırımcılar, İsrail-Filistin çatışmasının daha geniş bir alana yayılabileceği korkusu ile güvenli liman varlıklarından olan altına talebi artırdı.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, geçen cumartesi günü İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı saldırı başlattığını bildirmişti. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar bölgedeki yerleşim yerlerine girmişti.

İsrail ordusu da günlerdir bir çok savaş uçağı ile Gazze Şeridi'ne saldırı yaparken hafta sonu artan jeopolitik riskler özellikle emtia fiyatlarında değişkenliğide yol açtı. Yatırımcıların piyasalara yönelik jeopolitik riski tekrardan değerlendirmesiyle güvenli liman varlıklarına olan talebin güçlendiği de görülmekte.

Öte yandan İsrail'in Suriye'ye saldırısında Şam ve Halep'teki uluslararası havalimanlarının eş zamanlı hizmet dışı kaldığı haberleriyle birlikte altının ons fiyatı haftayı yüzde beş virgül kırk yedi, artarak bir milyon dokuz yüz otuz iki bin seksen altı dolardan tamamladı. Kaydettiği beş virgül kırk yedilik artışla yedi ayın en yüksek haftalık kazancına ulaşan altının ons fiyatı, 13-17 Mart 2023 tarihleri haftasında yüzde altı virgül beş haftalık kazanç sağlamıştı. Ayrıca analistler, altının ons fiyatının 27 Eylül'den bu yana ilk defa bin dokuz yüz doları aştığına dikkati çekti.

Analistler, Fed'in yüzde doksan dört ihtimalle politika faizini yüzde beş virgül yirmi beş ila beş virgül elli bandında sabit tutacağını dile getirerek ABD'nin 10 yıllık tahvil faizinin yaklaşık on yedi baz puan gerileyerek yüzde 4,6240'a indiğini kaydetti. Altının genellikle belirsizlik dönemlerinde, özellikle savaşlarda, güvenli liman özelliğinin öne çıktığını ifade eden analistler, bölgede tansiyonun yükselmesi durumunda altın talebinin yükselebileceğini kaydetti. Güvenli liman araçlarından gümüş de haftayı yüzde beş virgül iki artışla tamamladı.

Altın mart ayından bu yana en yüksek haftalık kazancına ulaştı

FAİZLER ARTARSA ALTIN DÜŞER Mİ?

Politika faizi düşerse dolar kısa veya orta vadede genel olarak artış gösterir. Kurun artışı altın fiyatlarınında yükselmesine sebeb olur. FED faizi düşerse dolar, kısa ve orta vadede değer kaybeder. Türk Lirası değer kazanır.

Altın, gümüş, elmas ve yakut... Hepsini unutun! Dünyanın en değerli yeni madeni belli oldu! 

Altın fiyatları resmen fırladı! Gram altında 1.800 TL göründü! Bu rakamları görenlerin ayakları yerden kesilecek!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön