03 / 05 / 2024

Amortisman hesabı nedir

Amortisman hesabı nedir

Taşınmazlar üzerinde duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesine amortisman deniyor. Amortisman her yıl belirlenen oranlar üzerinden hesaplanıyor. Peki, amortisman hesabı nasıl yapılır?

Kimler konut hesabı uygulamasına başvurabilir?

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Kaya: "Her yıl yaklaşık olarak 603 bin çiftimiz yuva kurmakta, evlenmektedir. Bu rakam göz önüne alındığında Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Projesi’nin önemi bir kez daha ortaya çıkmaktadır" dedi.

Konut hesabı Türkiye'nin büyümesine katkı sağlar!

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Aydın: "Konut Hesabı ve Devlet Katkısı Türkiye'nin büyümesine olumlu katkıda bulunacağını düşünüyoruz" dedi.

İşyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016!

Dükkan ve mağaza nitelikteki işyeri kiralamalarında sözleşmenin yenilenmesi durumunda, mal sahibi kiracıya belli oranlarda zam yapıyor. İşte işyeri kira artış oranı hesabı Eylül 2016..

Yapı Kredi'den Konut Hesabı!

Yapı Kredi, düzenli ödemelerle uzun dönemde birikim sağlayarak konut sahibi olmak isteyenlere özel,devlet katkılı Konut Hesabı'nı hayata geçirdi.

Garanti'den Konut Hesabı!

Garanti, vatandaşların ilk evlerini satın almasını destekleyecek Konut Hesabı ürününü müşterilerinin hizmetine sundu.

Ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile birlikte konut hesapları başvuruları da başladı. Peki, ev alana 15 bin TL destek hesabı nasıl açılır?

Konut Tasarruf Hesabı uygulamasını olumlu buluyoruz!

Emlak Müşavirleri Derneği Başkan Yardımcısı İsa Özdemir, 26 Ağustos 2016 tarihinde itibaren başlayan devletin vatandaşa 15 bin TL'ye kadar destek vereceği 'Konut Tasarruf Hesabı' uygulamasını değerlendirdi.

İkinci evi alana konut hesabı yok!

Devlet destekli konut hesabı açılması ve işletilmesi ile devlet katkısına ilişkin esaslarda değişikliğe gidildi.

Konut hesabı hangi bankalarda var?

İlk kez ev alacaklara devlet desteği uygulaması bugün yürürlüğe girdi. Böylece ev almak için 3 sene boyunca peşinat biriktirenlere devlet belli oranlarda katkı sağlayacak. Peki, konut hesabı hangi bankalarda var?

Yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

Konut hesabı ve devlet katkısı yönetmeliğinin yürürlüğe girmesi ile devlet, ilk defa konut almak için hesap açarak para biriktirecek kimselere finansal destek sağlıyor. Peki, yurt dışında yaşayanlar konut hesabı açabilir mi?

İş Bankası'ndan devlet katkılı konut hesabı!

Türkiye İş Bankası, ev sahibi olmak isteyenlere sunduğu desteği İş Bankası Konut Hesabı ile sürdürüyor. İş Bankası, görece cazip faiz oranları ve yüzde 20’ye varan devlet katkısı modeli ile müşterilerine birikim yapma imkânı sunuyor.

İnşaat sektörü temsilcileri konut hesabı uygulamasını yorumladı!

Konut hesabı uygulamasıyla vatandaşların konut satın almaları için oluşturdukları birikimlerine yüzde 20'ye varan oranda devlet katkısı sağlanacak. Söz konusu katkı 15 bin lirayı geçemeyecek. Konut hesabı uygulamasını inşaat sektörü temsilcileri yorumladı..

Albaraka ev sahibi olmak isteyenlere Konut Hesabı fırsatı sunuyor!

Katılım bankacılığında 30 yılı geride bırakan Albaraka, ‘Konut Hesabı’yla ev sahibi olmak isteyenler için farklı ödeme seçeneklerinden oluşan yeni bir hesap seçeneği sunuyor.

Amortisman hesabı nedir Haberi

Amortisman hesabı nedir

Amortisman hesabı nasıl yapılır?

Amortisman, binalarda duran bir malın yıpranma ya da teknik gelişmelerden kaynaklanan eskime nedeniyle değerinden düşmesi olarak tanımlanıyor. Amortisman değer kaybı olarak da nitelendirilebiliyor. Amortisman oranı ise yıpranma payı anlamını taşıyor.


Amortisman bedelleri devlet tarafından belirleniyor. Devlet tarafından belirlenen amortisman oranları her yıl sonunda, bir sonraki yıla ilişkin olarak açıklanıyor. Mükelleflerin Maliye Bakanlığınca iktisadi kıymetlerin faydalı ömürleri dikkate alınarak tespit ve ilan edeceği oranlar üzerinden amortisman hesaplaması yapmaları gerekiyor. Yıllara göre amortisyon oranları aşağıda yer alıyor;


Yıllara göre amortisman sınırı tablosu

2013 yılı - 800 TL 

2012 yılı - 770 TL.

2011 yılı - 700 TL.

2010 yılı - 680 TL.

2009 yılı - 670 TL.

2008 yılı - 600 TL.

2007 yılı - 560 TL.

2006 yılı - 520 TL.

2005 yılı - 480 TL.

2004 yılı -...